logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Eläkelaskuri vastasi nopeasti suomalaisten tarpeisiin eläkeuudistuksessa

Referenssi“Eläkelaskurin teko oli oikea valinta, sillä sivulla on parin viikon aikana ollut 30 000 kävijää. Meillä on vahva neuvontavastuu eläkeasiossa. Kävijämäärä kertoo, että olemme palvelullamme vastanneet selkeään tiedontarpeeseen”, kertoo Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen asiakaspalvelujohtaja Mika Paananen.


Eläkeuudistus muuttaa nykyistä eläkelainsäädäntöä. Se astuu voimaan vuodesta 2017 alkaen asteittain ja koskettaa monen suomalaisen elämää. Tiedon Eläkealueen osaamiskeskuksessa tartuttiin nopeasti eläkeuudistuksen tuomiin muutoksiin ja pohdittiin, miten ihmiset voisivat itse tarkistaa, milloin eläkkeelle pääsee ja mikä eläkkeen määrä tulee olemaan. Tiedon konsultit ehdottivat Ilmariselle eläkelaskurin tekoa.

Ilmarisessa pohdittiin samaan aikaan vanhojen eläkelaskurien kohtaloa ja miten eläkeuudistuksen tuoma siirtymä otettaisiin huomioon. Tiedon ehdotus eläkelaskurin tekemisestä tuli kuin tilauksesta. Yhteydenotosta meni pari viikkoa ja eläkelaskuri oli toiminnassa. Nopea toteutus varmistettiin Tiedon globaalilla toimitusmallilla eli projektissa oli mukana myös intialaisia koodareita.

“Tiedon Eläkealueen osaamiskeskuksen väki oli meihin päin yhteydessä eläkelaskurin tiimoilta. Toteutus sujui erittäin jouhevasti. Päätökset tehtiin nopeasti sähköisin välinein. Raskasta määrittelykierrosta ei tarvittu vaan dokumentointi ja koodaus tehtiin joustavasti kimpassa”, Paananen kiittelee.

Eläkelaskurilla selkeyttä haastaviin työeläkeasioihin

Laskurin avulla asiakkaat voivat asiakaspalveluun soiton sijaan itse laskea tulevan eläkkeen määrän, eläkeiän ja tavoite-eläkeiän, jolla kompensoidaan suomalaisten pidempää elinikää.

Tulos lasketaan syntymävuoden, nykyisen kuukausipalkan ja viime vuoden loppuun mennessä kertyneen eläkkeen perusteella. Eläkelaskurin tuottama tulos ei ole lupaus, mutta se pystyy arvioimaan riittävän tarkasti, mille tasolle eläke asettuu ja mikä eläkeikä voisi olla.

Yhtenä eläkelaskurin tavoitteena oli suoraviivainen ja avoin lähestymistapa. Koska työeläkeasiat ovat monimutkaisia, eläkeuudistuksen vaikutuksesta yksittäiseen ihmiseen haluttiin kertoa selkeästi ja ymmärrettävästi.

“Eläkelaskuri on meille myös brändiasia. Kun työeläkeyhtiö pystyy toimimaan nopeasti muutoksessa, se on vain positiivinen asia. Jos Tiedolta tulee tulevaisuudessa vastaavanlaisia ehdotuksia, kuuntelemme niitä mielellämme”, Paananen sanoo.

Ilmarinen Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen palvelee asiakkaitaan kaikissa työntekijän ja yrittäjän eläkevakuuttamiseen liittyvissä asioissa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä
Vauhdikas video: S-Pankin pääekonomisti lukee talouden nuotit Marcus Grönholmin ralliauton kyydissä
Koneoppiminen voi auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia