Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Bonum Pankki ottaa käyttöön SWIFT Service Bureau -pilvipalvelun

ReferenssiBonum Pankki Oy aloittaa vuonna 2015 toimintansa POP Pankkien keskusluottolaitoksena. Tätä varten se tarvitsee luotettavat yhteydet maksujen välittämiseen SWIFT-verkon kautta. Bonum Pankki päätti ottaa käyttöön Tiedon SWIFT Service Bureau -pilvipalvelutuotteen, jolloin sen ei itse tarvitse huolehtia raskaasta it-infrastruktuurin ylläpidosta ja päivitysvastuista.


“Bonum Pankki välittää maksuja ja valvoo katteiden riittävyyttä. Lisäksi keskitymme Treasury-toimintoihin. Pankit voivat tehdä talletuksia meille ja me lainaamme rahaa pankeille”, toimitusjohtaja Anders Dahlqvist kertoo.

Keskusluottopalveluiden tukipilarina on maksujen välitys. Suomalaisten SEPA-maksujen selvittely on siirtynyt EBA Clearing -organisaation hoidettavaksi. Myös sääntely, vakavaraisuusvaatimukset ja riskienhallintasäädökset vaikuttavat alalla tällä hetkellä voimakkaasti.

“Pyrimme varmistamaan, että asiakastyytyväisyys säilyy hyvänä jatkossakin toimimalla kustannustehokkaasti.”

Ei huolta päivystämisestä

Dahlqvist totesi jo varhaisessa vaiheessa, että SWIFT-yhteyden ylläpito ja valvonta vaativat niin paljon it-resursseja, että pienen pankin ei kannata sitä itse rakentaa. Bonum päätyi Dahlqvistin mukaan Tiedon ratkaisuun, sillä se on jo useita vuosia tuotannossa ollut palvelu.

Rauhassa prosessit kuntoon

Bonum Pankki ottaa palvelun käyttöön kesällä 2014.

“Keskusluottolaitokseksi muuttuminen helmikuussa 2015 on meille iso muutos. On todella hyvä, että ehdimme saada prosessit rauhassa kuntoon ennen sitä.”

Testaus on Bonum Pankille oppimiskokemus. Yhteyksien toimivuutta voidaan testata vain tarkasti rajattuina aikoina. EBA Clearingin viralliseen testausajankohtaan mennessä on varmistettava, että sanomien sisältö on teknisesti oikein ja yhteydet toimivat.

Tiedon palvelua voidaan käyttää myös manuaalisten SWIFT sanomien ja esimerkiksi arvopaperimaksujen välittämiseen.

Luotettavaa yhteistyötä

SWIFT edellyttää Service Bureau -palveluiden tarjoajalta tiukkojen laatuvaatimusten noudattamista. Tiedon palvelu on vastannut näitä vaatimuksia vuodesta 2011 lähtien.

”Me Tiedossa haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden keskittyä liiketoimintansa kannalta olennaiseen muun muassa huolehtimalla heidän puolestaan luotettavista yhteyksistä keskeisiin kumppaneihin”, kertoo Tiedon asiakkuusvastaava Tapio Särkelä.

“Meidän kaltaiselle pienelle toimijalle on iso apu, että saamme tehdä töitä luotettavan kumppanin kanssa ja voimme kommunikoida avoimesti. Olemme tunnistaneet Tiedon kanssa jo muitakin palveluja, joita voimme hyödyntää jatkossa. Vaikka olemme pankkina pieni, meillä tulee olemaan paljon tapahtumia”, Dahlqvist sanoo.

“Olemme iloisia, että saamme olla Bonum Pankille avuksi ja pääsemme aloittamaan heidän kanssaan mielenkiintoista yhteistyötä”, Särkelä lisää.

Suosittelija:

“Ulkoistamalla SWIFT-yhteyden ylläpidon Tiedolle, voimme keskittyä paremmin varsinaiseen liiketoimintaamme. Näin myös asiakkaamme hyötyvät”

Anders Dahlqvist, CEO, Bonum Bank

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Bonum Pankki Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Taloushallinto
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia