Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Beneq minimoi manuaalisen raportoinnin Huubian ansiosta

ReferenssiBeneq Oy on suomalainen vuonna 2005 perustettu yritys, joka suunnittelee ja valmistaa nanoteknologiaan perustuvia pinnoituslaitteita muun muassa aurinkokennojen ja taipuisan elektroniikan, kuten OLED-valaisimien valmistukseen. Beneqin toiminta tukee kestävää kehitystä materiaalien tehokkuuden kautta, koska ALD-kalvoilla tuotteiden elinkaari ja ikä voi parantua merkittävästi ja pinnoitemateriaalia tarvitaan hyvin vähän.

Älykästä raportointia ja lisäpotkua budjetointiin

Beneqillä oli jo pitkään ollut tarve raportoida eri tietolähteitä yhden sovelluksen avulla. Globaaleilla markkinoilla toimivassa yrityksessä työtä oli tehty manuaalisesti Excelissä. Ajan kuluessa ja käytettyjen järjestelmien määrän kasvaessa, prosessiin alettiin kaivata lisää nopeutta ja tarkkuutta.

Beneqin Business Analyst Timo Gröndahl kertoo testanneensa viime vuosina useampaa BI-ratkaisua. Niistä tuntui kuitenkin puuttuvan joku palanen halutusta kokonaispaketista. Vasta Huubia tarjosi mahdollisuuden riittävän älykkääseen raportointiin ja kaikki tarvittavat palvelut yhdessä paketissa.

– Haasteena oli ollut kokonaisvaltaisen ratkaisun saaminen kohtuulliseen hintaan. Meille ei riittänyt, että saamme yhdestä järjestelmästä suoraan raportin ulos, vaan halusimme yhdistää eri tietojärjestelmissä olevaa dataa toisiinsa ja luoda sitä kautta suurempaa lisäarvoa liiketoimintojen johtamiseen. Sovelluksen piti olla sellainen, että käyttäjä voi yhdistellä niin ERP:stä, CRM:stä kuin kirjanpitojärjestelmästä löytyviä tietoja.

Yksi tietovarasto mahdollistaa raportointiin liittyvien käsitteiden yhtenäistämisen

Halusimme myös tietomallintamisen ja tietovarastoinnin palveluna, jolloin omien resurssien kuormitus jää vähäisemmäksi. Lisäksi tarpeenamme oli saada budjetti- ja ennustetiedolle syöttöympäristö. Gröndahl on erityisen tyytyväinen siihen, miten helppotajuisena eri järjestelmistä yhdistetty tieto Huubiassa näyttäytyy. Hyvillä mielin on otettu vastaan myös se, että raporteissa yleisten termien merkitys yhtenäistyy.

– Huubiassa tieto saadaan jalostettua sellaiseen muotoon, jossa se on helposti käyttäjän hyödynnettävissä. Lisäksi raportointiin liittyvät käsitteet samalla yhtenäistetään. Yksittäisiä raportteja tehtäessä törmää usein siihen, että eri henkilöt ymmärtävät termit, kuten tilausvirta tai liikevaihto, eri tavalla. Yksi tietovarasto mahdollistaa sen, että puhumme käsitteistä aina samalla tavalla. Yksittäinen henkilö ei voi enää ottaa esimerkiksi tilausvirtaan mukaan sellaista muuttujaa, josta ei ole yhdessä sovittu.

Buustia saatiin myös budjetointiin. Muihin raportointiratkaisuihin verrattuna Gröndahl tykästyi Huubiassa myös sen Planner-toiminnallisuuteen, joka mahdollistaa budjetoinnin ja ennustemallien tekemisen.

– Plannerissa voimme syöttää manuaalisesti tietoja ja verrata niitä raportoituun tietoon. Huubia saa lisäulottuvuutta siitä, että se soveltuu käytettäväksi muuhunkin kuin puhtaaseen toteumaraportointiin.

TUTUSTU BI-RATKAISUIHIN >>>

Huubia sai käyttäjiltä hyvän vastaanoton

Beneqissä Huubian käyttö aloitettiin syksyllä 2019. Vaikka käyttöönotto on edennyt maltillisesti pala kerrallaan, on raportoinnin automatisoinnissa päästy vajaassa vuodessa pitkälle. Gröndahl kertoo Beneqin toisen liiketoimintayksikön luopuneen jo kokonaan manuaalisesta viikkoraportoinnista. Hänen mukaansa käyttäjät ovat kokeneet Huubian suoraviivaisena.

– Uutta teknologiaa jalkauttaessa on tärkeää, että loppukäyttäjän ensimmäinen kokemus on positiivinen. Huubia sai käyttäjiltä erittäin hyvän vastaanoton.

Myös yhteistyö Visionbayn kanssa on sujunut mukavasti. Gröndahlin mielestä Visionbay on kokoluokaltaan sopiva ja ketterä kumppani. Jos beneqiläisillä on ollut kehitysehdotuksia tai Huubiassa on näkynyt toimenpiteitä vaativa ilmoitus, Visionbayssa on tartuttu heti toimeen.

– He pystyvät reagoimaan nopeasti viesteihin. Lähes poikkeuksetta vastaus on saapunut jo saman päivän aikana, Gröndahl kiittelee.

Staria Oyj osti Visionbay Solutions Oy:n 30.9.2022, lue lisää tiedotteesta.

Suosittelija:

Uutta teknologiaa jalkauttaessa on tärkeää, että loppukäyttäjän ensimmäinen kokemus on positiivinen. Huubia sai käyttäjiltä erittäin hyvän vastaanoton.

Timo Gröndahl, Business Analyst

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Beneq
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Lauri Vornanen

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Business Intelligence
bi-järjestelmä
BI-ratkaisu
BI-ratkaisut
BI-raportointi
raportointi
raportointityökalu

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia