Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Askeleen edellä postilogistiikan alan kilpailussa – Posti valitsi Tiedon kumppanikseen avainjärjestelmänsä päivittämiseen

ReferenssiPostilogistiikalle on avautunut uusi pelikenttä verkkokaupan kasvaessa maailmanlaajuisesti. Posti on päivittänyt työkalunsa vastatakseen pakettien ja tavaroiden reaaliaikaisen seurannan haasteeseen.

Teknologialla on ratkaiseva merkitys nykypäivän postilogistiikan alalla, jolle nopeasti kasvavat verkkokaupan markkinat muodostavat uuden haasteen. Suomen valtion omistama Posti näyttää hyvää esimerkkiä, sillä se on ryhtynyt toimiin päivittääkseen loppukäyttäjäpalvelunsa ja tehostaakseen toimintakykyään reaaliaikaiseen pakettien ja tavaroiden seurantaan.

Posti-konserni tarjoaa laajan valikoiman postin, logistiikan, taloushallinnon ja verkkokaupan palveluita monikansallisille asiakkaille, joilla kaikilla on korkeat odotukset toimitusten laadun suhteen. Tehokkuus ja toimintavarmuus ovat kulmakiviä Postin liiketoiminta-alueille, jotka kattavat kaiken verkkokaupasta ja suoramainonnasta rahtipalveluihin ja sanoma- ja aikakauslehtien jakeluun.

Postilla on toimintaa 11 maassa, ja sen päämarkkina-alueet ovat Suomi, Skandinavia, Baltian maat ja Venäjä. Optimoidakseen yritys- ja pilvipalveluidensa toimitukset ja lisätäkseen tehokkuutta, yhtiö on siirtänyt ja päivittänyt valitut verkkotoiminnot, järjestelmät ja palvelimet – läheisessä yhteistyössä täyden palvelun IT-kumppaninsa, Tiedon, kanssa.

"Tärkein tehtävämme on varmistaa, että kirjeet, paketit ja erilaiset tavarat siirtyvät paikasta toiseen asiakkaidemme kannalta ajoissa. Halusimme näihin tarpeisiin IT-palvelut pilvestä ja solmimme kumppanuuden Pohjoismaiden suurimman IT-palveluyrityksen, Tiedon, kanssa, kertoo Jaana Widenius, Head of CIO Office, Posti ICT.

Yhdessä Tiedon kanssa Posti käynnisti useita kuukausia kestäneen siirtoprojektin, jonka tuloksena yhtiön loppukäyttäjäpalveluiden verkkoinfrastruktuurille tehtiin kattava päivitys. Projektin myötä tietyt verkkotoiminnot, järjestelmät ja palvelimet siirtyivät Tiedolle.

"Verkkokaupan pakettitoimitukset ovat kasvava segmentti, ja sen käsittely vaatii reaaliaikaista joustavuutta, skaalautuvuutta ja tietoturvaa, jota omat konesalimme eivät pystyneet yksinään tarjoamaan. Jotta liiketoimintamme pysyisi mukana kehityksessä, IT:mme oli siirrettävä pilveen", Jaana Widenius selittää.

Kokonaispaketti


Postin tarpeisiin räätälöityyn kokonaispakettiin sisältyvät muun muassa keskeiset toiminnot, kuten työasemien hallinta, loppukäyttäjätallennus (tiedostopalvelimet), viesti- ja sähköpostipalvelut 1000 käyttäjälle, Windows-palvelimien päivityspalvelu (WSUS), etävalvonta, uudet hallintapalvelimet ja varmistustuki.

Palvelut tuotetaan Tieto Productivity Cloud – TPC -alustalta, joka muodostaa vankan perustan Microsoft-pohjaisille työtehtäville, joita hoidetaan lukuisten itsepalveluportaalien kautta.

Tieto on rakentanut hybridiratkaisun, jossa valtaosaa Postin Exchange-käyttäjistä hoidetaan Microsoftin julkisessa pilvessä – Office 365:ssa, sejkä 1000 postilaatikkoa ja Microsoft Lync-palveluita TPC:ssä. Reaaliaikaisia työryhmäpalvelua varten Azure-pilvipalvelu tarjoaa luotettavan alustan tiedostojen jakamiseen. Palvelutoimituksilla on yhtenäinen hallintamalli.

Tieto hoiti projektinhallinnan kokonaisuudessaan standardikäytäntöjensä ja prosessiensa avulla, raportoiden jatkuvasti edistymisestä ja arvioiden tuloksia.

"Merkittävä osa projektista suoritettiin kesän lomakauden aikana, mutta varmistusprosessi toimi hyvin kummassakin päässä", kertoo Tiedon projektipäällikkö Emilia Harjula.

"Toimimme hienossa yhteistyössä asiakkaan projektitiimin kanssa. Posti hyötyi sujuvasta siirrosta päivitettyihin järjestelmiin, jotka sisältävät uusia toiminnallisuuksia.

Siirto kuudessa vaiheessa

Työaseman hallinnan siirto oli oleellinen osa projektia, ja se oli jaettu kuuteen vaiheeseen. Ensimmäiseen vaiheeseen kuului tutkimus olemassa olevan infrastruktuurin tilan arvioimiseksi.

Tätä seurasivat uuden infrastruktuurin suunnittelu- ja määrittelyvaihe, käyttöönottovaihe, testaus ja pilotointi, lopullinen käyttöönotto sekä projektin luovutus. Tieto käytti Microsoftin viimeisimpiä teknologioita ja tuotti Postille jatkuvaa ylläpitopalvelua sekä koulutusta.

Käyttöön otettiin uusi konfiguraationhallinta-alusta sekä osaan SCCM-infrastruktuurista uudet palvelimet etätukea varten. Lisäksi implementoitiin Symantecin työaseman tietoturvan hallinta, ohjelmistojen ja laitteiden paketointi ja jakelu sekä uusi viestintäalusta.

Joustavuutta kausivaihteluihin

Kaikki projektille asetetut tavoitteet saavutettiin ajallaan budjetissa sekä hyvin tuloksin; näin Posti voi vastata loppuasiakkaidensa vaatimuksiin reaaliaikaisesta tiedonhallinnasta. Toimituksiin liittyvä tieto prosessoidaan nyt joustavammassa ja nopeammassa IT-ympäristössä.

Lisäksi siirtoprojekti on auttanut Postia ja sen tytäryhtiöitä hallinnoimaan toimintojaan tehokkaammin. Postilogistiikka ei ole ainoastaan suhdanneherkkä ala, jolle ovat ominaisia intensiiviset kysynnän huippujaksot, vaan toimitukset ja suorituskyky ovat myös herkkiä sääolosuhteille.

"Nyt meillä on joustavuutta skaalata ja hankkia työntekijöitä sesongin niin vaatiessa. Kumppanimme Tieto ja Microsoft Azure -ratkaisu auttavat meitä tarjoamaan huippulaatua ympäri vuoden ilman keskeytyksiä, riippumatta vuodenajasta ja säästä", toteaa Postin tietohallintojohtaja Esa Viitamäki.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Posti
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jari-Pekka Pulliainen

Lisätietoja

Yritysprofiili Tieto kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Tieto kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ite wiki hakee nuorekasta viestinnän osaajaa digitalisaatiota käsittelevään mediaansa myynnin ja toimituksen prosesseihin
Tietoturvamerkki julkaistu - Suomi aloitti ensimmäisenä Euroopan maana tietoturvasertifikaattien myöntämisen älylaitteille
Ohjelmistotalo Softability lahjoittaa 2% tuotostaan hyväntekeväisyyteen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia