logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Aktivointikampanja tuki Wärtsilän sähköisen laskutuksen strategiaa

Referenssi”Suurin aktivointikampanjan tuoma hyöty oli verkkolaskutusmahdollisuuksien esittely 200 toimittajallemme. Nyt he tietävät, että olemme siirtymässä verkkolaskutukseen ja että suosimme sitä, kun he ovat valmiita. Saimme myös arvokasta tietoa eri markkinoiden suhtautumisesta sähköiseen laskutukseen”, Wärtsilän Process Developer Arda Özdemir sanoo.

Wärtsilä on käyttänyt verkkolaskutukseen Tiedon Business Information eXchange (BIX) palvelua jo useita vuosia. Kahden viime vuoden aikana Wärtsilä on keskittynyt palvelun käytön laajentamiseen voidakseen hyödyntää verkkolaskutusta mahdollisimman tehokkaasti. Yhdessä Tiedon kanssa toteutetun aktivointikampanjan tavoitteena oli lisätä verkkolaskutuksen käyttöä Wärtsilän toimittajien keskuudessa.”Kävimme tarkemmin läpi Suomen ulkopuolelta tulevien laskujemme määriä ja totesimme, että verkkolaskujen osuutta on kasvatettava. Tiedon tarjoama aktivointikampanja oli hyvä ratkaisu tavoitteidemme saavuttamiseen”, Özdemir kertoo.


Odotukset ylittyivät

Wärtsilä oli pyrkinyt itse aktivoimaan toimittajiaan parin vuoden aja.Özdemirin mukaan tämä toimi hyvin, jos työntekijä tunsi toimittajan entuudestaan. ”Jos tietyssä maassa on kontaktoitava valtava määrä toimittajia lyhyellä aikavälillä, normaalin päivätyön lisäksi vaadittava työmäärä voi kasvaa paikalliselle henkilöstölle liian suureksi. Tiedon kampanja sopi hyvin pyrkimykseemme tavoittaa suuri määrä toimittajia lyhyessä ajassa.”

Aktivointikampanja toteutettiin lokakuusta 2014 tammikuuhun 2015. Tänä aikana Tieto otti yhteyttä 200 kumppaniin kuudessa eri maassa ja kertoi heille verkkolaskutusmahdollisuuksista. Kampanjan etenemisestä raportoitiin Wärtsilälle kahden viikon välein. Tulokset ylittivät Wärtsilän odotukset: 63 prosenttia kontaktoiduista toimittajista ilmoitti valmiudestaan siirtyä sähköiseen laskutukseen. Lisäksi arvio sähköiseen laskutukseen kytkettyjen toimittajien Wärtsilälle tuomista vuosittaisista kustannussäästöistä vaikutti lupaavalta.

”Odotuksiini nähden olin erittäin tyytyväinen tuloksiin ja siihen, kuinka monta toimittajaa Tieto tavoitti”, Özdemir sanoo. ”Minäkin olin yllättynyt näin lyhyessä ajassa saavutetuista tuloksista. Lisäksi tämä on meille tulevaisuudessa hyvä tapa saada uusia markkinoita sähköisen laskutuksen piiriin”, Wärtsilän Development Manager Santtu Säisä sanoo.

”Suurin aktivointikampanjan tuoma hyöty oli verkkolaskutusmahdollisuuksien esittely 200 toimittajallemme. Nyt he tietävät, että olemme siirtymässä verkkolaskutukseen ja että suosimme sitä, kun he ovat valmiita. Saimme myös arvokasta tietoa eri markkinoiden suhtautumisesta sähköiseen laskutukseen”, Wärtsilän Process Developer Arda Özdemir sanoo.


Arvokasta oppia

Kampanjan aikana Wärtsilässä havaittiin, että laskutustavat vaihtelivat huomattavasti eri markkinoilla. ”Saimme hyvää palautetta kampanjasta ja ymmärrämme nykyiset haasteemme paremmin. Esimerkiksi osa toimittajistamme ilmoitti selvästi, että he haluavat edelleen lähettää mieluummin pdflaskuja. Tämä oli meille yllätys ja ymmärsimme, missä verkkolaskutukseen siirtyminen edellyttää meiltä vielä paljon työtä”, Säisä kertoo.

Özdemir tekee Wärtsilän Shared Service Centerissä läheistä yhteistyötä Tiedon kanssa verkkolaskutusta koskevissa asioissa. ”Hyödymme molemmat yhteistyöstä ja tuemme toisiamme. Haluan erityisesti kiittää Tietoa ylimääräisestä panostuksesta aktivointikampanjassa. Tiimi teki erinomaista työtä, ja tällä oli merkitystä toimittajien sitouttamisessa”, Özdemir kertoo.

Suosittelija:

”Hyödymme molemmat yhteistyöstä ja tuemme toisiamme. Haluan erityisesti kiittää Tietoa ylimääräisestä panostuksesta aktivointikampanjassa. Tiimi teki erinomaista työtä, ja tällä oli merkitystä toimittajien sitouttamisessa.”

Arda Özdemir, Process Developer

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tieto Oyj

Tiedot

Tilaaja: Wärtsilä

Lisätietoja

Tieto Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti
Taloushallinto

Omat tagit

Business Information eXchange
Wärtsilä
Wärtsilä Shared Service Center

Erikoisosaaminen

Maksaminen

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Sidosryhmä
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Tieto Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tieto - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tieto - Muita referenssejä

Tieto - Muita bloggauksia

Siirry Tieto Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia