Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

4 tapaa mitata verkkokoulutuksen kannattavuutta

BloggausYritykset käyttävät tuhansia euroja koulutushankkeisiin vuosittain. On tärkeää, että nämä investoinnit hyödynnetään. Kuinka verkkokoulutuksen sijoitetun pääoman tuottoprosenttia sitten mitataan, eli mikä on verkkokoulutuksen kannattavuus?

Verkkokoulutuksen kannattavuus – sitä voi ja kannattaa mitata!

Verkkokoulutukset ovat viimeisten vuosien aikana nostaneet suosiotaan ammatillisen kehittymisen parissa. Verkko-oppiminen on joustava tapa oppia uusia taitoja opiskelijalle sopivassa paikassa, hänelle parhaaseen aikaan. Monet online-työntekijöiden koulutustyökalut, kuten Learning Management Systems (LMS), mikro-oppimisalustat ja Learning Experience Platforms (LXP) ovat hyödyllisiä muun muassa uusien työntekijöiden perehdyttämisessä ja oikea-aikaisen tiedon välittämisessä työntekijöille.

Työnantajana tai yrittäjänä olet kiinnostunut tietämään, onko verkkokoulutus onnistunut, olivatko opiskelijat tyytyväisiä ja miten kokonaisuus on vaikuttanut myyntiin ja liikevaihtoon. Saadaksesi vastauksia näihin kysymyksiin sinun on mitattava organisaatiossasi järjestettyjen verkkokoulutusten sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI = Return of Investment).

Näillä neljällä tavalla voit mitata työntekijöillesi tarjotun verkkokoulutuksen sijoitetun pääoman tuottoprosenttia.

1. Aseta selkeät tavoitteet verkkokoulutuksellesi

Oppimisen ja kehittämisen (L&D = Learning and development) ammattilaisena sinun on asetettavat verkkokoulutuksellesi selkeä koulutusstrategia ja tavoitteet. Tätä varten on otettava mukaan kaikkien tiimien, kuten myynnin, HR:n, markkinoinnin ja muiden vastaavien osastojen johtajat. Paras on tavata heidät kasvotusten ja keskustella, mitkä ovat koulutuksen tavoitteet ja millä tavoin koulutuksen onnistumista tulisi heidän osastollaan mitata.

Ajatellaan esimerkiksi skenaariota vähittäismyyntiyrityksestä, jossa on 300 työntekijää. HR-tiimi totesi henkilöstön vaihtuvuuden olevan korkea. L&D-tiimi havaitsi, että virallista perehdytysprosessia ei ole, ja ehdotti johdolle, että tämä oli alue, jolla verkkokoulutus voisi auttaa. He suunnittelivat verkkokoulutuksen ja toimittivat sen työntekijöille. Koulutuksen jälkeen todettiin, että henkilöstön vaihtuvuus väheni 9 % kuuden kuukauden sisällä. Se tarkoittaa, että he ovat onnistuneet saavuttamaan verkkokoulutuksensa ROI:n.

2. Analysoi kurssin suorittamisprosentit

Kurssien suorittamisprosentti on toinen verkkokoulutuksesi tehokkuuden kriittinen indikaattori. Voit analysoida kannattavuutta ottamalla huomioon verkkokoulutuksen saaneiden työntekijöiden lukumäärän ja sen onnistuneesti suorittaneiden työntekijöiden lukumäärän. 90 % tai suurempi suorittamisprosentti osoittaa, että työntekijäsi ovat motivoituneita koulutusmahdollisuuksista, kun taas alhaisemmat luvut osoittavat koulutuksen tai verkkomoduulien kaipaavan kehitystä.

Mikäli työntekijät eivät motivoidu kursseista tai ROI osoittaa negatiivista lukua, tulee työntekijöiden tarpeita ja kurssin sisältöjä arvioida uudelleen, jonka jälkeen sisältöjä on kehitettävä lisää.

3. Opettele analytiikan tulkitsemista ja mahdollista itsellesi uusia oivalluksia

Useimpien oppimisen hallintajärjestelmien ja mikro-oppimisalustojen tarjoamat oppimisanalyysit tarjoavat arvokkaita tietoja ajasta, jonka oppijat käyttävät moduulin suorittamiseen, kuinka he edistyvät oppimispolullaan, milloin he käyttävät verkkokoulutustaan ja niin edelleen.

Oppijoilta saattaa esimerkiksi kulua odotettua enemmän aikaa tietyn moduulin suorittamiseen, tai he eivät saa toivottuja pisteitä tietyistä osioista. Tällaisissa tapauksissa voit arvioida moduulin tai arviointikysymysten vaikeustasoa ja muokata niitä tarvittaessa. Nämä tiedot auttavat sinua mittaamaan verkkokoulutuksesi yleistä tehokkuutta.

4. Arvioi kustannukset verrattuna suoritustuloksiin

Sinun on mitattava verkkokoulutuksesi ROI mitataksesi sen tehokkuutta. Sijoitetun pääoman tuottoprosentti lasketaan aiheutuneiden kustannusten ja kertyneen voiton perusteella. Kustannukset voivat sisältää muun muassa suunnittelun, kehityksen, toteutuksen ja LMS-isännöintikulut.

Hyötyjä voi olla esimerkiksi saatujen projektien määrän kasvu, työntekijöiden tuottavuuden lisääntyminen, liikevaihdon ja myynnin kasvu, ja asiakkaiden valitusten määrän väheneminen. Kaikissa näissä on otettava huomioon ne tekijät, jotka voidaan ilmaista tuloina tai rahallisesti. Siten voit arvioida kustannuksia suoritustuloksiin verrattuna saadaksesi suhdeluvun, joka kertoo, oliko verkkokoulutuksesi tehokas vai onko siinä parannuskohteita, joihin pitäisi puuttua tai keskittyä.

Verkkokoulutusalusta yrityksesi tarpeisiin

Kuten totesimme aiemmin, verkkokoulutuksen kannattavuus on asia, jota voi ja kannattaa mitata. Koska verkkokoulutus on ihmisistä riippuvaista, tehokkuuden mittaaminen voi olla haasteellista. Onneksi nykyaikaiset kirjoitustyökalut, mikrooppimisalustat, LXP:t ja oppijoiden analytiikka ovat osoittaneet, että ihmisen sitoutumiseen liittyvät ROI-laskelmat ovat tehokkaasti mitattavissa datan avulla.

Haluatko yrityksellesi toimivan verkkokoulutusalustan? Ole meihin yhteydessä ja autamme teitä löytämään juuri tarpeisiinne sopivat ratkaisut.

Lue myös artikkelimme verkko-oppimisesta osana kannattavaa liiketoimintaa.

Pinterest
Xoompoint Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Xoompoint kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta

Toimialakokemus

Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

verkkokoulutusratkaisut
eLearning

Siirry yrityksen profiiliin Xoompoint kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Xoompoint - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Xoompoint - Muita referenssejä

Xoompoint - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia