Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettitiede pääsi vauhdittamaan Cactoksen kasvua ja kansainvälis­ty­mis­tä

Referenssi

Energia-alan pioneeri Cactos otti Rakettitieteen mukaan vauhdikkaaseen kasvuyrityksen arkeen ja oppimaan sähkömarkkinoiden vaativaa kokonaisuutta. Akkujen soveltamisessa sähkömarkkinoilla kokenutkin kehittäjä saa venyttää oppimiskykynsä äärimmilleen, kun oppimista tulee vasemmalta ja oikealta.

Bisnes kasvaa joka vuosi

Suomalainen Cactos on energia-alan edelläkävijä, joka tarjoaa ainutlaatuisia sähkövarastointiratkaisuja.

Cactos valmistaa kunnianhimoisesti itse akkuvarastot Suomessa, vain muutamaa komponenttia lukuunottamatta. Akkuvarastojen hallintaohjelmisto on yrityksen itse Suomessa kehittämä.

Kim Dikert, Cactoksen Head of Software Development, kuvaa kasvuvauhtia: “Alussa oli tupakka-askin kannessa kuvaus liiketoiminnasta ja pieni pussillinen sähkökaapeleita. Kaikki –tuote ja koko liiketoiminta – on rakennettu nollasta kolmessa vuodessa. Tavoitteet kasvulle ovat kovat: olemme joka vuosi nelinkertaistaneet liiketoiminnan, ja sama tavoite pysyy edelleen.”

Sukellus sähkömarkkinoinnin saloihin

Ei siis ihme, että yhtiö kaipasi hieman lisätukea. Rakettitieteen kehittäjä Ville Räsänen ja alihankkija Peter Vilja pääsivät osaksi järjestelmän laajennusta, tekemään sähkömarkkinoiden tietojärjestelmiin integraatiota ja tukemaan samalla kansainvälistymistä. Kim Dikert kertoo, että heidän toimintansa edellyttää paljon osaamista: “normaalilta skarpilta insinööriltä” vaaditaan kaksi kuukautta oppimista aamusta iltaan, jotta pääsee kärryille.

“Olen ollut tyytyväinen. Ville tuli meidän ydintoiminnan ytimeen tekemään akun toimintojen optimointia. Työ on äärimmäisen haastavaa. Kehittäjän pitää tietää laajalti järjestelmän toiminnasta teknisesti, liiketoiminnan tavoitteet silmällä pitäen. Se on varmasti ollut vaikeaa, mutta Ville sai hyvin kiinni työstä”, Dikert kiittää.

Kehittäjä Ville Räsänen kuvaa itse työtään:

“Akuille tulee kommunikoida, mitä niiden pitää tehdä osallistuessaan sähkömarkkinoille jokaisena päivän tuntina, riippuen sähkömarkkinoiden sen hetkisestä tilanteesta. Käytännössä se on akkulaivaston koordinointia koodilla. Sinällään vaikka yksittäiset asiat ja sähkömarkkinatuotteet saattavat olla simppeleitä, sähköjärjestelmän osien yhteistoiminta tekee koko ympäristöstä monimutkaisen. Sen oppiminen syvällisesti on ollut hienoa.”

Rakettitieteen valttina löytää juuri oikeat, motivoituneet tekijät

Kommunikointi on keskiössä kehittäjän työssä. Cactokselle on ollut tärkeää, ettei kumppani kehitä “mustaa laatikkoa”, vaan viestii työn etenemisestä. “Meidän porukka on pidetty hyvin kärryillä, ja olemme tehneet työtä yhtenä tiiminä. Kaikilla on pysynyt käsitys, minkälaisia laajennuksia äärimmäisen kriittiseen asiaan Ville on tehnyt”, Dikert toteaa.

Rakettitieteen entinen kehittäjä, nykyinen alihankkija, Peter Vilja saa myös kiitosta Kim Dikertiltä. “Äärimmäisen kokenut ja skarppi tekijä, jolta tulee ideoita. Hän on keksinyt asioita, joita muut eivät ole tulleet ajatelleeksi. Omistautuneisuus näkyy, ja totta puhuen en tiedä, missä olisimme ilman Peteriä.”

Yhteistyön alkuun liittyi Dikertin mukaan hyvää säkää: Rakettitieteen Timo Jaakola onnistui laittamaan viestin oikeaan aikaan ja vakuuttamaan. “Rakettitiede halusi aidosti löytää juuri meille oikeat tekijät. Rakettitieteellä on ammattimainen ote ja prosessi kunnossa. He yrittävät auttaa asiakasta menestymään ja saamaan kaiken irti yhteistyön aikana.”

Dikert sanoo, että on jopa yllättävää, miten motivoituneita vierailevat konsultit ovat: “Rakettitiede on onnistunut löytämään kehittäjiä, jotka ovat valmiit antamaan palan omasta ajattelustaan ja pistämään itsensä likoon – vaikka he ovat vierailijan roolissa. On asiakkaana positiivinen yllätys saada se extrapuristus vielä. Sitä ei tehdä työtunneilla ja määrällä, vaan laadulla.”

Konsultin tehtävä on tarjota sopeutumiskykyä

Miltä yhteistyö on tuntunut kehittäjän näkökulmasta? Ville Räsänen sanoo, että on ollut terve tuulahdus tehdä vaihteeksi jotain hyvin erilaista – olla ison, jämerän softafirman sijaan nopeatempoisessa kasvuyrityksessä. Hän kuvaa Cactosta osaavaksi pioneeriksi, jonka työtapa on maanläheinen ja vapaamuotoinen.

Ville ajattelee, että konsultin on tarjottava asiakkaalle monipuolisuutta esimerkiksi hallitsemalla serveri- ja käyttöliittymäpuolta. “Konsultin pitää pystyä tarjoamaan monipuolista osaamista; oma-aloitteisuutta ja kykyä omaksua tietoa. Sopeutumiskyky on tärkeintä, riippumatta siitä missä ympäristössä työskentelee.”

Pesti Cactoksella jää mieleen hienona toimeksiantona.

“Onhan se siistiä nähdä akkujen konkreettista, reaaliaikaista toimintaa ja perehtyä alan uranuurtajan opissa, miten sähkömarkkina toimii”, Ville toteaa.

Suosittelija:

“Cactoksen toiminta ja energia-alaan liittyvät erityisyydet ovat hyvin vaikeita oppia. Rakettitieteen kehittäjät ovat onnistuneet todella hyvin sisäistämään asiat ja tekemään homman valmiiksi. Se ei olisi ollut mahdollista ilman huomattavaa mentaalista työtä.”

Kim Dikert

Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia