Podcastit ovat hyvää ajanvietettä. Mikä sen parempaa, kuin imeä itseensä uutta tietoa podcasteja kuunnellen vaikkapa lenkillä, hiihtoretkellä tai työmatkalla. Digitalisaatio- ja teknologiapodcastit auttavat pysymään ajan hermolla siinä, mikä milloinkin omalla alalla on pinnalla.

Uutta kuunneltavaa on loputtomasta mediavirrasta joskus hankalaa löytää, joten Ite wikin toimitus kokosi yhteen viisi hyvää tärppiä it-alaa, teknologiaa ja digitalisaatiota käsittelevien podcastien joukosta. Joko olet tutustunut niihin kaikkiin?

Mikä sen parempaa, kuin imeä itseensä uutta tietoa podcasteja kuunnellen vaikkapa lenkillä, hiihtoretkellä tai työmatkalla.

Turvakäräjät – Kyberturvallisuuden viimeisimmät käänteet

Ite wikissä aiemminkin esitelty Turvakäräjät on tietoturvasta kiinnostuneen podcast-kuuntelijan “must listen”! Laura Kankaalan, Antti Kuritun ja Juho Jauhiaisen muodostama valkohattuhakkerien poppoo pureutuu ajankohtaisiin kyberturvallisuuden ilmiöihin rennolla, hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla. Uusi jakso tulee joka viikko.

Turvakäräjien sivut

 

Tekoäly Nyt – Millaisia mahdollisuuksia tekoäly tarjoaa?

Tekoäly Nyt -podcastin juontaja Antti Merilehto on tietokirjailija, puhuja ja tekoälyasiantuntija, ja kolmannella kaudella hänen juontajakumppaninaan toimii Accenture Liquid Studion johtaja Karoliina Hagman. Podcastissa käsitellään monipuolisesti tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia, ja mukana on kansainvälisiä suuryrityksiä kertomassa omista näkökulmistaan.

Tekoäly Nytin sivut

 

Koodarikuiskaaja – Teknologia-alan arkea ihmisnäkökulmasta

Elisa Heikuran vetämä Koodarikuiskaaja -podcast pureutuu teknologia-alan arkeen ihmisnäkökulmasta, ja sen jaksoissa haastatellaan ihmisiä alan eri osa-alueilta. Jaksoissa käsitellään usein työhyvinvoinnin ja itsetuntemuksen teemoja teknologia-alan näkökulmasta, ja menneissä jaksoissa on puhuttu esimerkiksi työuupumuksesta ja tietotyöläisten kehonhuollosta. Suosittelemme Koodarikuiskaajaa kaikille it-alalla työskenteleville tai siitä kiinnostuneille!

Koodarikuiskaajan sivut

 

Kahvit näppikselle – Mitä teknologia voi opettaa meille?

Aalto-yliopiston työelämäprofessori Risto Sarvas juontaa Kahvit näppikselle-podcastia, joka kysyy, mitä teknologia voi opettaa meille elämästä, ihmissuhteista ja itsestämme sekä miten teknologia voi muuttaa maailmaa. Tammikuussa 2021 alkaneesta podcastista on ilmestynyt vasta muutama jakso, mutta ne ovat sitäkin mielenkiintoisempia: aiheina ovat muun muassa tekoäly ja ihmisen käyttäytymisen muutokset teknologian vuoksi.

Kahvit näppikselle sivut

 

Leadcast – Monipuolista bisnesasiaa 

Vuodesta 2019 pyörinyt Leadcast on klassikko. Se ei ole teknologiapodcast, mutta sen monipuoliset liike-elämän teemat sivuavat usein myös teknologiaa ja digitalisaation vaikutuksia liiketoimintaan. Maria Wasastjerna ja Essi Weseri haastattelevat yritysjohtajia, vaikuttajia, ammattilaisia ja yrittäjiä eri aloilta ja pureutuvat tarinoihin heidän menestyksensä takana. Jokaisessa jaksossa on oma teemansa, ja viime aikoina aiheina ovat olleet muun muassa palkka-avoimuus, mokaaminen yrittäjänä sekä ystävyys ja yhtiökumppanuus.

Leadcastin sivut

 

Kansikuva: Unsplash

Lue myös: