B2B-markkinointiohjelmistosta tunnettu Loyalistic alkaa tarjota video- ja podcast-studiotaan markkinointitiimien käytettäväksi. Haastattelimme Loyalisticin Antti Pietilää siitä, mitä toiminta pitää sisällään.

Miksi B2B-markkinoinnin kannattaa tuottaa podcast- ja videosisältöjä?

– Kiireisillä business-päättäjillä on niukasti aikaa lukea, ja tuosta ajasta käydään jo erittäin kovaa kilpailua. Sen sijaan heillä on päivässä vielä runsaasti aikaa kuunnella ja katsella. Podcast-sisältö sopii mainiosti työmatkoihin, auton rattiin ja vaikkapa lenkkipolulle, kun taas videota saatetaan katsoa kotisohvalla, lounas- tai kahvitauolla ja vaikkapa kuntopyörää polkiessa, kertoo Pietilä.

Mistä ajatus studion vuokraamisesta lähti?

– Omaan käyttöönhän me näitä aluksi rakensimme, mutta kuten monesti käy, homma lähti lapasesta. Podcast-vieraat alkoivat kysyä mahdollisuutta nauhoittaa meillä, ja siitä se sitten lähti.

”Podcast-vieraat alkoivat kysyä mahdollisuutta nauhoittaa meillä, ja siitä se sitten lähti.”

Video- ja audiopodcastien lisäksi Loyalisticin studiolla voi toteuttaa webinaareja, livecasteja, koulutus- ja referenssivideoita.

Riippuu tuotettavasta materiaalista, miten itsenäisesti studiolla pääsee puuhastelemaan. Yritys tarjoaa vuokralle ‘nauhoita itse’ -studiota audiopodcastien tekoon, mutta videosisältöjen tuottamisessa Loyalistic on tiiviimmin apuna.

– Videopodcasteihin olemme tuotteistaneet KaikkiALLA-nimisen markkinointia palveluna -konseptin, joka on enemmän kuin avaimet käteen -palvelu. Me siis autamme kanavan konseptoinnissa, valmennamme isäntää, ja huolehdimme podcastien jakelusta ja promootiosta sekä yhteydenpidosta vieraisiin. Näin kiireisiltä isänniltä vaaditaan lähinnä vieraan kutsuminen ja haastatteleminen, Pietilä kertoo.

Mistä tulee nimi KaikkiALLA?

– KaikkiALLA -palvelussa videopodcastia julkaistaan joka viikko, kaikissa kanavissa, eli olette läsnä kaikkialla.

”Kiireisiltä isänniltä vaaditaan lähinnä vieraan kutsuminen ja haastatteleminen.”

 

Video- ja audiopodcastien lisäksi Loyalisticin studiolla voi toteuttaa webinaareja, livecasteja, koulutus- ja referenssivideoita.

 

Äänipodcastien osalta asiakas voi itse vuokrata podcast-studiota.

– Me hoidamme sound checkin ennen nauhoitusta. Asiakas saa ääniraidat ja huolehtii leikkaamisesta sekä jakelusta itse. Useimmiten riittää, kun yhdistelmä-ääniraidasta leikkaa alun ja lopun pois, mutta mukana saa myös ääniraidat erikseen mahdollista erillistä miksausta varten, Pietilä kertoo.

Studion kalusto on ammattitasoista, mutta käytännöllistä, joten videosta ja äänestä saa laadukasta.

– Kalustoa löytyy runsaasti. Videotuotannot hoidetaan yleensä kolmen tai neljän kameran tuotantoina. Käytämme YouTube-standardiksi muodostuneita Panasonic GH5 -kameroita, Røden mikrofoneja ja Zoomin nauhoittimia. Audiopodcast-studiomme on taas rakennettu Røde Podcaster Pro mikserin ja Podmic-mikrofonien varaan.

”Kalustoa löytyy runsaasti. Videotuotannot hoidetaan yleensä kolmen tai neljän kameran tuotantoina.”

Myös häiriöihin on varauduttu.

– Videotuotannossa laitteisto on kriittisiltä osin kahdennettua, jotta laitehäiriöiden takia podcast-vierasta ei tarvitsisi kutsua takaisin uuteen nauhoitukseen. Eikä ole tarvinnut, Pietilä tähdentää.

Studio sijaitsee Helsingin Roihupellossa osoitteessa Laippatie 3. Paikalle pääsee helposti niin metrolla, Jokeri-linjan bussilla kuin autollakin.

Miten studion pääsee varaamaan?

– KaikkiALLA lähtee ilmaisella kartoituksella, jossa mietimme ensin yhdessä kanavan alustavan konseptin huomioiden myynnilliset ja markkinoinnilliset tavoitteet. Tämän pohjalta on sitten helpompi tehdä päätöksiä, Pietilä kertoo.

Kartoituksen voi varata tästä linkistä.

“Nauhoita itse” -podcast-studion voi varata ja maksaa studion online-kalenterista. Lisätietoja ja kalenteri löytyvät tästä linkistä.

Paljonko video- tai audiotuotanto studiolla maksaa?

– KaikkiALLA -palvelussa tuotamme asiakkaalle viikottaisen videopodcastin, joka jaellaan videolla, 10 podcast-alustassa, blogissa, sähköpostilla, somessa…  Tämä palvelu maksaa 1875 eur/kk + alv.

Podcast-studio maksaa 100 eur per kerta (1 h) + alv. Muihin tarpeisiin hintaa voi kysyä.


Ite wikin päätoimittaja ja co-founder Johannes Puro kävi Antti Pietilän podcast-vieraana puhumassa siitä, millainen on IT-ostajan ostopolku ja miten hänet saadaan ostamaan.

 

 

Loyalisticin Ite wiki-profiili
Loyalisticin verkkosivut
Loyalisticin Youtube-kanava