Meidän internet -kansalaisdialogi kutsuu suomalaiset keskustelemaan ja esittämään ajatuksia internetin tulevaisuudesta. Keskustelijoiksi halutaan tavallisia suomalaisia ihmisiä kaikista ikäluokista ja eri taustoista. 

Open Knowledge Finland kertoo verkkosivuillaan, että 10.10.2020 käytävässä keskustelussa käsitellään seuraavia teemoja:

Internet ja minä: Kuinka navigoimme digitaalisessa maailmassamme? Onko koronavirus muuttanut kaiken? Voimmeko elää ilman internetiä? Mitkä ovat digitalisaation suurimmat riskit?

Vahvan digitaalisen identiteetin rakentaminen: Yhä suurempi osa elämästämme tapahtuu verkossa. Koronapandemia on nopeuttanut tätä muutosta radikaalisti. Kuinka meidän pitäisi käsitellä omia tietojamme? Kenen tulisi omistaa ne? Entä miten tasapainottaa yksilön yksityisyydensuoja ja yhteinen turvallisuus?

Inklusiivisen digitaalisen julkisen tilan luominen: Viimeisen 10 vuoden aikana perinteiset mediakanavat ovat muuttuneet täysin, samoin kansalaisten tapa tehdä päätöksiä. Pääsy tietoon on kasvanut valtavasti, mutta samalla valetieto ja valeuutiset sekä digitaalinen kiusanteko ovat tulleet esiin uusina haasteina. Kuinka voimme varmistaa korkealaatuisen verkkokeskustelun? Pitääkö keskusteluja valvoa?

Tekoälyn sääntely: Yhä useammat päätökset tehdään tietokoneilla: tekoäly tuo paljon uusia mahdollisuuksia yhteiskunnalle, mutta mihin tämä kehitys loppuu? Kuinka varmistamme, että tekoäly on kaikille hyödyksi?

Keskusteluun osallistuu tuhansia tavallisia kansalaisia ja sidosryhmiä ympäri maailmaa”

Keskustelut on tarkoitus järjestää Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa voimassa olevat turvallisuussuositukset huomioiden. Jokaisessa kaupungissa tapaa noin 20 keskustelijaa sekä pöytäfasilitaattorit. Keskusteluun osallistuu tavallisia kansalaisia ja sidosryhmiä ympäri maailmaa ja sen tuloksia käytetään muun muassa EU:n ja YK:n tietoyhteiskuntastrategioiden kehittämisessä.

Keskustelusta kiinnostuneet voivat hakea mukaan 30.9.2020 asti. Osallistujat valitaan hakijoiden joukosta siten, että he edustavat Suomen kansaa mahdollisimman hyvin. Lisätietoja tapahtumasta ja tarkemmat ohjeet hakemiseen löytyvät Open Knowledge Finlandin verkkosivuilta.

Kansainvälisesti toimintaa koordinoi Missions Publiques. Katso videolta, mitä syksyllä 2019 eri puolilla maailmaa järjestettyihin We, the Internet -workshopeihin osallistuneet ihmiset miettivät internetin tulevaisuudesta.

 

 

Lue myös:

Näin syntyi World Wide Web – Tim Berners-Leen innovaatio on muuttanut nykyihmisen elämän kaikkia osa-alueita

Tutkimus: koronakevät lisäsi suomalaisten ääni- ja videopuheluita, etätyöläisten määrä kasvanut maltillisesti

Tietojenkalasteluhuijaukset jäljittelevät Googlea, Amazonia ja muita tunnettuja brändejä