Gofore ostaa ohjelmistotestausautomaatioon erikoistuneen Qentinel Finlandin. Kaupan velaton hinta on 8,9 miljoonaa euroa.

Gofore arvioi kaupan liikevaihtovaikutuksen konsernin tilinpäätökseen olevan noin 4 miljoonaa euroa vuonna 2020. Lisäksi on sovittu mahdollisesta lisäkauppahinnasta, joka perustuu kuluvan tilikauden tilinpäätöksessä vahvistettavaan tilikauden käyttökatteeseen. Gofore arvioi lisäkauppahinnan olevan 1–2 miljoonaa euroa. Arvion mukaan kauppa saadaan päätökseen 1.9.2020.

Qentinel on ohjelmistojen testausautomaation ja laadunvarmistuksen asiantuntijayritys, joka työllistää noin 100 henkilöä. Yrityksen liikevaihto oli 12 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,7 miljoonaa euroa vuonna 2019. Qentinelin asiakaskuntaan kuuluvat muun muassa Verohallinto, KONE ja Elisa. Yhtiöllä on toimipaikat Espoossa, Tampereella, Düsseldorfissa ja Chicagossa.

Gofore kertoo tiedotteessaan, että Qentinel Finlandin digitaalisen laadunvarmistuksen palvelut täydentävät Gofore-konsernin asiantuntijapalveluiden kirjoa. Tämän lisäksi testausautomaation ja laadunvarmistuksen huippuosaaminen parantaa Goforen kykyä toimia päävastuullisena toimittajana vaativissa kokonaistoimituksissa.

”Laadunvarmistus ja toimivuuden varmistaminen on yhä enemmän jatkuva prosessi, ei vain viimeinen vaihe kehitysprojektissa.”

“Digitaalinen muutos tarkoittaa jatkuvasti monimutkaisempaa ja kiihtyvällä tahdilla muuttuvia tietojärjestelmäympäristöjä. Asiakkaillemme tämä tarkoittaa, että laadunvarmistus ja toimivuuden varmistaminen on yhä enemmän jatkuva prosessi, ei vain viimeinen vaihe kehitysprojektissa. Tässä kehityskulussa haluamme auttaa asiakkaitamme”, sanoo Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund yrityksen tiedotteessa.

Qentinel Finland Oy tulee jatkamaan toimintaansa itsenäisenä yhtiönä, ja yhtiö raportoidaan osana Gofore-konsernia. Yritykset odottavat hyötyjä syntyvän palveluiden ristiinmyynnistä.

“Ajattelemme Qentineliä itsenäisenä yrityksenä osana Gofore-verkostoa. Odotamme Qentineliltä jatkossakin konsernin tavoitteiden mukaista kasvua ja kannattavuutta. Gofore-verkostona olemme mukana tukena ja kasvun kiihdyttäjänä. Meillä on samanlainen näkemys modernista organisaatiokulttuurista, joten qentineliläiset sopivat hienosti osaksi Goforen yhteisöä“, kertoo Nylund.

Qentinel jatkaa oman Qentinel Pace -tuotteensa kehittämistä. SaaS-pohjainen ratkaisu mahdollistaa kaikkien asiakkaiden käyttöön aiemmin toimituksissa opittuja ja kehitettyjä automaatioratkaisuja skaalautuvasti pilvestä.

“Ihmisten arki on yhä vahvemmin riippuvainen tietojärjestelmistä. Siksi niiden laatu ja luotettavuus on tärkeämpää kuin koskaan.”

“Ihmisten arki on yhä vahvemmin riippuvainen tietojärjestelmistä. Siksi niiden laatu ja luotettavuus on tärkeämpää kuin koskaan. Qentinel vahvistaa Goforea testaus-, ohjelmistoautomaatio- ja DevOps-osaamisellaan. Pilvipohjainen automaatiotuotteemme Qentinel Pace on jo aiemmin ollut toimivan yhteistyömme pohja. Yhdessä autamme vielä tiiviimmin asiakkaitamme luomaan timanttisia digitaalisia palveluita ketterästi, nopeasti ja varmana niiden laadusta”, kommentoi Esko Hannula, Qentinel Finlandin toimitusjohtaja.

Goforella on on Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Virossa yhteensä yli 600 asiantuntijaa. Vuonna 2019 yhtiön liikevaihto oli 64,1 miljoonaa euroa.

 

Goforen ite wiki-profiili
Goforen verkkosivut

Qentinelin ite wiki-profiili
Qentinelin verkkosivut