Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistorobotiikan osaajayritykset

Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation, RPA) on tuore teknologia, jonka avulla tietotyön rutiininomaisia prosesseja voidaan automatisoida. Ohjelmistorobotti voi perustua konfiguroituun standardoituun työnkulkuun tai tekoälyn avulla toteutettuun niin sanottuun itseoppivaan ohjelmistoon.

Ohjelmistorobotti käyttää hyväkseen erilaisia tietojärjestelmiä juuri niin kuin normaali käyttäjä eli ihminen tekisi. Sen avulla pystytään automatisoimaan erilaisia tietotyön työnkulkuja, kuten tietojen syöttämistä ERP-järjestelmään, tiedon hakua tietojärjestelmistä, raporttien muodostamista tai tiedon yhdistelyä eri tietojärjestelmien välillä. Ohjelmistorobotti ei vaadi tietojärjestelmältä erillisiä ohjelmointirajapintoja (API) vaan käyttää järjestelmiä normaalin käyttöliittymän kautta.

Ohjelmistorobottien määrittelyä kutsutaan virtuaalisen työntekijän kouluttamiseksi eli konfiguroinniksi ohjelmoinnin sijaan, sillä se suorittaa tehtävänsä normaalikäyttäjän tapaan. Robotin opettaminen ei vaikuta muiden järjestelmien toimintaan, joten robotin opettaminen ja testaaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin perinteinen tietojärjestelmäkehitys.

Ohjelmistorobotiikalla pystytään toteuttamaan prosessien automatisointia huomattavasti nopeammin ja ketterämmin kuin perinteisillä tietojärjestelmillä. Liiketoiminnan vaatimia muutoksia voidaan toteuttaa nopeasti ilman, että muutokset hidastavat muuta järjestelmäkehitystä. Ohjelmistorobotiikkaa käytetään muun muassa nopeuttamaan palvelukehitystä tai lisäämään automaatiota tapauksissa, joissa käytössä oleva järjestelmä on vanhenemassa tai tapahtumamäärät eivät riitä perustelemaan perinteistä järjestelmäintegraatiota.

Näytä koko kuvaus