Tuhansia naisia ohjelmistoalalle innostanut #mimmitkoodaa-ohjelma on saanut merkittävän roolin EU:n rahoittamalta Erasmus-ohjelmalta, kertoo Ohjelmisto- ja e-business ry tiedotteessaan. Erasmus rahoittaa #mimmitkoodaa-ohjelman mallin levittämistä sen erinomaisiksi havaittujen toimintatapojen avulla.

#mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä Milja Köpsi riemuitsee uutisesta.

”Onhan tämä ihan mieletöntä, että me ja Suomi olemme tässä esimerkkinä ja koko Eurooppa ottaa oppia. Ei mitään tällaista olisi voinut kuvitellakaan runsaat kaksi vuotta sitten, kun vielä jännitimme tuleeko ensimmäiseen tilaisuuteen ketään paikalle. Mutta nyt meitä on jo reilusti yli 6000 koodauksesta innostunutta naista – ja olemme benchmark koko EU:ssa”, hän sanoo tiedotteessa.

Meitä on jo reilusti yli 6000 koodauksesta innostunutta naista – ja olemme benchmark koko EU:ssa.”

Yli 50 000 euron rahoitus liittyy laajempaan ”Becoming a Woman Coder” -ohjelmakokonaisuuteen, jossa #mimmitkoodaa-ohjelman rooli on esittää parhaat toimintamallit siitä, miten naisten kouluttaminen koodareiksi voi edetä uskomatonta vauhtia nollasta laajaksi ohjelmaksi. 

Köpsi kertoo, että EU-hanke tavoittelee muun muassa työttömien ja vähemmän koulutettujen naisten saamista koodausopintojen pariin. Koronan takia paino on toimivan online-alustan rakentamisessa. Siitä voisivat hyötyä muun muassa työllisyysviranomaiset, työvoimakouluttajat ja opinto-ohjaajat.

 

#mimmitkoodaa-ohjelman toiminnassa on mukana jo yli 6000 naista. Kuva ohjelman tämän vuoden avajaistilaisuudesta helmikuulta. Kuva: Mikke Pöyhönen/#mimmitkoodaa 14.2.2020 Helsinki

 

EU-rahaa on edelleen käyttämättä

Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha kertoo tiedotteessa, että EU on myöntänyt koronan vuoksi vielä uutta tutkimus- ja innovaatiorahoitusta edistyksellisille hankkeille.

“Hyville projekteille riittää rahoitusta, aikaa hakea on vuoden vaihteeseen nyt päättyvässä rahoituskehyksessä!”, hän kannustaa ja muistuttaa, että tukien saamisesta Suomeen hyötyvät monet.

”Mitä enemmän saamme kaikkia näitä EU-tukia Suomeen, sen enemmän yrityksemme, taloutemme ja työllisyytemme hyötyvät. Eikä mahdollisuuksia tarvitse kartoittaa yksin.”

Hyville projekteille riittää rahoitusta”

#mimmitkoodaa-ohjelman EU-rahoitusta oli edistämässä AcrossLimits-yhtiö. Sen avulla rakennettiin laajempi projekti, johon löytyi kumppaneita Maltalta, Ranskasta ja Puolasta. Yhtiön Suomen edustajan Juha Saarnion mukaan EU-tukia jää usein käyttämättä EU-rahoituskauden loppuessa. 

”Suomelle jo myönnettyjä koheesiorahoja on erittäin paljon vielä hakematta ja käyttämättä. Nyt on oikea hetki hakea EU-rahoitusta esimerkiksi fiksulle alueelliselle idealle. Yhtä hyvin voi hakea miljoonaluokan EU-rahoitusta innovaatiohankkeelle, kunhan hakemus vain ehtii sisään tämän vuoden puolella. Aikaa hankkeiden toteutukseen on sitten vielä pari vuotta tästä eteenpäin. Ja kannattaa muistaa, että erilaisia tukimuotoja on runsaasti”, Saarnio kuvailee.

 

Millainen oli #mimmitkoodaa-ohjelman vuoden 2020 avaus? Lue tapahtumakoosteemme:

Mimmit koodaa -ohjelma laajenee valtakunnalliseksi – naisia kaivataan kipeästi it- ja ohjelmistoalalle

 

Kansikuva: Ohjelmisto- ja e-business ry

 

Lue myös:

Ohjelmoinnin oppimisverkosto Farmi n3 tarjoaa ilmaista ohjelmointiopetusta kaikille sukupuoleen ja taitotasoon katsomatta

Millaista on koodarin työ? Koodikahvit-podcast tekee tunnetuksi it-alaa

TOP50 Suomen suurimmat it-yritykset vuonna 2019

TOP 150 katsotuimmat it-konsultti- ja ohjelmistoyritykset Ite wikissä vuonna 2019