Maaliskuun alussa starttasi uusi Koodikahvit-podcast, jota luotsaavat it-alalla työskentelevät Anniina Sallinen ja Pauliina Solanne

Tulemme puhumaan koodaamisen opettelusta, alalle työllistymisestä ja yhteisöistä, joita alan sisältä löytyy, Solanne tiivistää podcastin luonteen ensimmäisen jakson alussa.

Kaksikko kertoo aloittaneensa Koodikahvien tekemisen tarjotakseen it-alasta kiinnostuneille mahdollisuuden saada tietoa koodauksesta ja alalla työskentelystä. Molemmat kaipasivat samantyyppistä podcastia silloin, kun heidän oma kiinnostuksensa koodaukseen heräsi.

Tällä hetkellä kuunneltavissa on kolme jaksoa, joista ensimmäisessä hostit valottavat omia uratarinoitansa. Jaksosta käy hyvin ilmi, kuinka erilaisista taustoista alalle voi päätyä.

“Tulemme puhumaan koodaamisen opettelusta, alalle työllistymisestä ja yhteisöistä, joita alan sisältä löytyy.”

Sallinen kertoo opiskelleensa tietojenkäsittelyä yliopistossa ja työskentelevänsä tällä hetkellä Solitalla Data Engineerina. Solanne on entinen viestinnän ammattilainen, jonka tie alalle kulki kolmen kuukauden softakehitys-bootcampin kautta. Nykyisin hän työskentelee ohjelmistokehittäjänä kyberturva-alalla toimivassa Hoxhuntissa.

Moni saattaa mieltää koodarin työn yksinäiseksi puurtamiseksi. Tätä väittämää Sallinen ja Solanne kumoavat viittaamalla useassa otteessa hyvän tiimityöskentelyn merkitykseen. He kertovat myös, ettei valmista koodaria oikeastaan ole olemassa, vaan alalla työskentelevän täytyy hyväksyä se, etteivät asiat aina onnistu ensimmäisellä yrittämällä. Omaa osaamista on myös jaksettava päivittää. Podcastin kaksi seuraavaa jaksoa keskittyvätkin jakamaan keinoja koodaajana kehittymiseen ja koodauksen opetteluun. 

 

Koodikahvit-podcastissa Anniina Sallinen (vasemmalla) ja Pauliina Solanne keskustelevat koodaamisesta ja it-alasta. Heidän vierainaan kuullaan muita alalla työskenteleviä ja sinne aikovia henkilöitä. Kuva: Surface the Women -kampanja/Microsoft

 

Jatkuvaan oppimiseen viittaa myös podcastin nimi. Sallinen kertoo sen tarkoittavan alan yrityksissä käytössä olevaa konseptia, jonka avulla tuetaan koodarien kehittymistä.

Koodikahvit on rento tilaisuus, jossa jaetaan tietoa ja osaamista tiimin kesken. Joku tiimistä esittelee muille kirjoittamaansa koodia tai uutta teknologiaa, johon on tutustunut. Yleensä nämä ovat aika teknisiä tilaisuuksia ja ne on tarkoitettu henkilöille, jotka tekevät itsekin koodia.

Koronaviruksen takia kaksikko on joutunut punnitsemaan äänitystilaisuuksien turvallisuutta, joten ensimmäisissä jaksoissa he juttelevat keskenään. Jatkossa vieraaksi saapuu myös muita it-alalla vaikuttavia henkilöitä.

– Tulevaisuudessa vieraina on eri oppilaitosten opiskelijoita, rekrytoijia ja hr-puolen osaajia sekä asiantuntijoita muun muassa koneoppimisen, kyberturvan ja UX-suunnittelun saralta. Lisäksi mukana on yrittäjiä ja muita alan vaikuttajia hyvin laidasta laitaan, Solanne sanoo. 

 

Voit kuunnella Koodikahvit-podcastia Audioboomissa ja Spotifyssa

 

Kansikuva: Niko Salkola

 

Lue myös:

Kiinnostaako ohjelmointi, tekoäly tai ohjelmistrobotiikka? Nappaa tästä tärpit it-alan verkkokursseista

Mimmit koodaa -ohjelma laajenee valtakunnalliseksi – naisia kaivataan kipeästi it- ja ohjelmistoalalle

Tutkimus koronaviruksen talousvaikutuksista ohjelmistoalan yrityksiin: 40% uskoo kasvavansa ja 70% on hakenut tukea