Digitalist Network -verkoston perustajana tunnettu yrittäjä Ville Tolvanen perustaa uuden yrityksen yhdessä sisältömarkkinointiyritys Dinglestä tutun Juho Jokisen kanssa. Tolvanen jätti Digitalistin huhtikuussa.

Uusi yritys on nimeltään Virtual Activist.

“Yhdessä entisen kollegani, Juho Jokisen, kanssa olemme perustaneet uuden liiketoiminnan nimeltään Virtual Activist. Uskomme, että virtualisaatio on se avain, joka mahdollistaa kestävän taloudellisen kasvun”, Tolvanen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Virtual Activistin liiketoiminnan keskiössä on virtualisaatio ja sen mahdollistama muutos. Tolvasen ja Jokisen mukaan virtualisaatio voi muuttaa ihmisten elämää, yritystoimintaa ja kuluttamista. Se mahdollistaa kestävän kehityksen, jossa resurssit päästään käyttämään entistä tehokkaammin.

”Virtualisointi on kaikkea muuttava voima.”

“Virtualisointi on kaikkea muuttava voima. Liikkuminen, tapahtumat ja kokoontumiset on hyviä esimerkkejä maailmassa olevista prosesseista, joita tehdään analogisella mallilla. Me haluamme olla muuttamassa näitä analogisia rakenteita. Autamme muuttamaan maailmaa paremmaksi ja yksi askel on viedä yrityksiä entistä enemmän virtuaalisiksi”, Tolvanen kuvailee.

 

Virtual Activistin tarkoituksena on auttaa virtualisoimaan yritysten prosesseja sijoittamalla aikaa ja pääomaa sekä tuomalla ratkaisuja.

 

Virtualisaatio koskee kaikkia toimialoja, mutta kaksikon mukaan tähän mennessä virtualisaation kautta syntyneet toimialamuutokset ovat tulleet toimialojen ulkopuolelta.

“Airbnb haastoi hotellit, Uber taksit ja Netflix kanavat. Yksi tämän hetken isoin haastaja, Amazon, tulee sekin virtuaalimaailmasta. Kaikki nämä perinteisten toimijoiden haastajat tulivat toimialojen ulkopuolelta. Nyt on aika alkaa vastaamaan kilpailuun, ja me voimme auttaa siinä. Yksi asia millä pääsee helposti liikkeelle, on luoda yritykselle oma virtualisointisuunnitelma. Suunnitella miten toimitaan virtuaalisesti vaikkapa kolmen vuoden päästä”, Tolvanen avaa.

Kulunut koronavuosi on aiheuttanut piikin virtuaalipalveluiden tarpeessa ja näyttänyt, miten vaikeaa toimintakulttuurin muuttaminen virtuaalisemmaksi on monille yrityksille ollut.

“Virtuaalipalveluissa tapahtui keväällä kysyntäpiikki, ne kasvoivat ja niiden arvo kasvoi. Uusien tilanteiden opettelu tapahtui kuitenkin pakolla. Tämä muutos on sellainen, joka vain vahvistuu seuraavien vuosien aikana ja me haluamme auttaa yrityksiä hahmottamaan niitä mahdollisuuksia ja avata sitä, miten toimia tässä maailmassa paremmin ja ottaa kaikki hyödyt irti virtualisoinnista”

”Tämä muutos on sellainen, joka vain vahvistuu seuraavien vuosien aikana ja me haluamme auttaa yrityksiä hahmottamaan niitä mahdollisuuksia.”

Sekä Tolvasella että Jokisella on tausta digitalisaation parissa. Heidän mukaansa seuraava askel on työskennellä sen eteen, että digitaalisuus toisi säästöjä ja kestävää kasvua.

“Digitalisaatio on muuttanut maailmaa jo 90-luvulta lähtien. Silloin tosin vain muutamilla oli tietokoneet. Nykyään käytännössä kaikilla on kaksi tietokonetta, toinen taskussa toinen pöydällä. Seuraava askel on ihmisten ajatusten ja yrityskulttuurien muuttuminen niin, että tämä kalifornialainen teknologia, johon yritykset ovat viimeiset kymmenen vuotta investoineet hurjia summia, toisi säästöjä ja rakentaisi kestävää kasvua”, Jokinen summaa.

Virtual Activistin tarkoituksena on auttaa virtualisoimaan yritysten prosesseja sijoittamalla aikaa ja pääomaa sekä tuomalla ratkaisuja. Yhteensä Tolvanen ja Jokinen ovat sijoittamassa kaksi miljoonaa euroa liiketoimintamallien ja prosessien virtualisointia edistäviin ratkaisuihin.

Kaksikko näkee virtualisaatiossa tulevaisuuden. He korostavat, että liiketoiminnan virtualisointi on väistämätöntä, jotta yritykset voivat pysyä mukana kehityksen kelkassa. Kymmenen vuoden päästä virtuaalisuudesta tulee normi.

“Ne, jotka eivät uskalla tehdä muutoksia, eli luopua aktiivisesti vanhasta infrastruktuurista, ehtivät toivottavasti eläkkeelle ennen kuin uudesta infrastruktuurista tulee normi. Sillä muutoin vaihtoehtona on konkurssi tai liikevaihdon asteittainen alasajo”, Jokinen toteaa.

 

Lue myös: