Digitalist Networkin perustaja Ville Tolvanen on ilmoittanut facebook-ryhmässä jättävänsä Digitalist Groupin hallituksen jäsenyyden ja lähtöviestin perusteella samalla koko Digitalistin. 

Tolvanen julkaisi jäähyväisensä Digitalist Network Developers -ryhmässä 14. huhtikuuta:

“Digitalistin ympyrä sulkeutuu

Tänään on Digitalistin yhtiökokous ja sitä kautta viimeinen virallinen päiväni yhtiön palveluksessa hallituksen jäsenenä. Ymmärrettävästi retken päättyessä olo on haikea ja mieli kertaa mahtavia muistoja matkan varrelta.

Digitalist alkoi kerhona verkossa, kasvoi yhteisöksi, nousi isoksi tapahtumien ja kohtaamisten järjestäjäksi ja lopulta osaksi kansainvälistä pörssiyhtiötä. Omalta osalta matka on ollut ikimuistoinen, sijoitus huono ja saatu oppi kultaakin kalliimpaa.

Mies voi lähteä Digitalistista, mutta Digitalisaatio tuskin jättää miestä. Pohdin seuraavaa siirtoa ja myös ATK:n edistämisen roolia elämässäni. Nyt tuntuu, että on parempi vaikuttaa omistajiin ja hallituksiin, kuin pelkästään konsultoida yrityksiä aiheen tiimoilta. Kun omistajat ja hallitukset oivaltavat, syntyy myös tarvittavaa muutosta ja radikaalia arvon muodostamista.

Ajatukseni kulkevat uuden verkoston, omistajapalveluiden ja erilaisten muiden vaihtoehtojen välillä. Etsin sopivaa tekemistä omien sijoitusten, hallitustyön ja muutaman muun hankkeen rinnalle. Rakentaja etsii aina seuraavaa kohdetta. On myös tärkeää pidätellä itseään, ettei rima olisi turhan alhaalla tai kehäajattelu johtaisi hajattelua.

Digitalistin ympyrä sulkeutuu. Olen toiminut johdon konsulttina vuodesta 2003 ja keskityin pelkästään digitalisaation näkökulmaan 2012- Nyt haluan katsoa yritysarvon kasvattamista, kasvua ja kehittämistä omistaja-arvon, omistajuuden ja muutoksen johtamisen näkökulmasta. Monella tavalla yritän yhdistää uutta ja vanhaa ainakin itselleni uudella tavalla.

Digitalistin retki kesti osaltani aika tarkkaan kahdeksan vuotta. En osaa olla katkera tai jossitella tapahtumien kulkua. Itselleni se on antanut valtavasti ja muistan kaikkia mukana olleita lämmöllä. Missiomme ”digitalisoidaan Suomi pikseli kerrallaan” ei tullut valmiiksi, mutta työ jatkuu muissa maisemissa.

Jos sinulla on ideaa, mitä minun pitäisi tehdä, otan vastaan ajatuksesi enemmän kuin mielelläni.

V”

Tolvasen lähtö Digitalistista päättää erikoisten tapahtumien sarjan, jossa konsultin pyörittämä seminaarisarja ja someyhteisö muuttui vuonna 2017 yhdessä yössä Nokian romahduksesta kärsiväksi it-yritykseksi. 

Uusien ja vanhojen digitalistien välillä ei ollut juurikaan yhteistä ja Tolvasen liike suututti Digitalistin jäsenet, ei vähiten siksi, että se tuli täytenä yllätyksenä kaikille.

Samalla useita satoja vieraita muun muassa Tennispalatsiin vetäneet Digitalist-seminaarit loppuivat kuin seinään ja todennäköisesti Solitan tapaiset yrityssponsorit lakkasivat maksamasta Digitalistille, joka muuttui hetkessä tapahtumamarkkinointikumppanista epäonniseksi kilpailijaksi, johon omaa brändiä ei haluttu sotkea. 

Tätä tapahtumien ketjua voisi ehkä verrata siihen, että perustaja ilmoittaisi #metoo-liikkeen naisille, että #metoo on nyt yt-neuvotteluista kärsivä Viestintätoimisto Ellun Kanat. 

Viestintätoimiston asiakkaille taas ilmoitettaisiin, että viestintätoimisto on tästä lähin nimeltään #Metoo-liike.

#Digitalist-liike innosti osallistujia somettamaan ja myös yhdisti sosiaalisen median käyttöä onnistuneesti tapahtumiin. Kuva Marja Nousiainen.

 

Myös Tolvanen sanoo jäähyväisviestissään sijoitustaan huonoksi. 350.000 euron kauppahinta maksettiin hänelle aikanaan Ixonosin osakkeina, minkä lisäksi hän investoi yritykseen omaa rahaansa vielä 300.000 euroa.

Ville Tolvanen kertoo viestissään myös tulevaisuuden suunnitelmistaan ATK-rintamalla. Hänen mukaansa “nyt on parempi vaikuttaa yritysten omistajiin ja hallituksiin kuin pelkästään konsultoida yrityksiä aiheen tiimoilta”.

Tolvanen näkee kuitenkin aikansa Digitalistissa valoisasti:

”Digitalistin retki kesti osaltani aika tarkkaan kahdeksan vuotta. En osaa olla katkera tai jossitella tapahtumien kulkua. Itselleni se on antanut valtavasti ja muistan kaikkia mukana olleita lämmöllä”, hän kirjoittaa.

Kansikuva Talouselämä.

 

Digitalist Groupin verkkosivut

Digitalist groupin Ite wiki-profiili