Pikaviestipalvelu WhatsApp on rikkonut kahden miljardin käyttäjän rajan, kertoo Techcrunch.

Käyttäjämäärä on kasvanut puolella miljardilla kahdessa vuodessa, sillä kaksi vuotta sitten viestisovellus ilmoitti ylittäneensä 1,5 miljardin käyttäjän rajapyykin.

Enemmän käyttäjiä on enää Facebookilla, jolla oli vuoden 2019 lopussa 2,5 miljardia kuukausittaista käyttäjää. Kilpailu käyttäjistä näiden kahden palvelun välillä tuskin on kovin kiihkeää, sillä Facebook osti 11 vuotta sitten perustetun WhatsAppin 19 miljardilla dollarilla kuusi vuotta sitten.

Käyttäjämäärästä tiedottamisen lisäksi yritys tiedotti myös olevansa omistautunut varmistamaan päästä-päähän salatun viestiyhteyden käyttäjilleen ympäri maapalloa jatkossakin. Kryptauksen purkamiseen yritystä ovat painostaneet muun muassa Yhdysvaltojen, Australian ja Intian hallitukset. Sovellus on myös edelleen kaikille käyttäjilleen ilmainen eikä sisällä mainoksia.

WhatsApp tiedotti myös olevansa omistautunut varmistamaan päästä-päähän salatun viestiyhteyden käyttäjilleen ympäri maapalloa jatkossakin.

2,26 miljardia ihmistä maailmassa avaa päivittäin jonkun Facebookin “kolmen suuren” sovellusperheen jäsenestä: Facebookin, WhatsAppin tai Instagramin. Kuukausittaisten käyttäjien määrä palveluissa on noussut 9 % edellisvuodesta.

Uutisoimme aiemmin maailman ladatuimmista mobiilisovelluksista vuonna 2019. WhatsApp luonnollisesti keikkuu myös tämän listan kärkipaikalla.