Accountor Enterprise on integroinut myyntiliidien “haisteluun” kehitetyn Vainun työkalun Microsoft Dynamics 365 Salesiin eli entiseen CRM:ään.

– Vainu on hyvässä nosteessa innovatiivisella tuotteellaan ja konseptillaan. Palvelu tavallaan myy itse itsensä, sillä monet sen tarjoamista asioista saisi muuten tehdä manuaalisesti täysipäiväisenä työnä. Meidän puolella Dynamics-toteutus lähti liikkeelle asiakastarpeesta ja koska käytämme Vainua itsekin, päätimme lähteä tuotteistamaan integraatiota Dynamics 356:teen, kertoo Jani Rauhala Accountor Enterprisesta.

Integraation avulla Accountor pyrkii saamaan tiedon ja liidit valumaan automaattisesti asiakkuudenhallinnan järjestelmään. Rauhalan mukaan asiakkaat rakastavat ajatusmallia, jossa CRM:n ympärille rakennetaan älykkäitä kyvykkyyksiä.

– Vainulla parannetun Dynamicsin käyttö on palkitsevaa ja nostaa käyttöastetta. Paras tapa tuoda uusi kyvykkyys käyttöön on sen integraatio jo käytössä olevaan työkaluun. Asiakkaat ymmärtävät toteutuksen analogian helposti, Rauhala jatkaa.

Samalla kun myyntiprosessi digitalisoituu, myyntivaiheen arkkitehtuurityö on nostanut päätään. Ajatellaan esimerkkinä vaikkapa sitä, miten verkkosivustojen vierailijat saadaan lomakkeiden kautta CRM:ään liideiksi.

 

Vainun integraatio Dynamics 365 Salesin käyttöliittymässä

 

Myyntiprosessissa on usein lukuisia vaiheita, jotka muodostavat CRM:ässä erilaisia käyttötilanteita. Näissä tilanteissa ratkaisevaa on se, onko tarpeellinen data saatavilla.

– Myyjä haluaa saada mahdollisimman kattavan kuvan asiakkuuden tilasta lähtien taloustilanteesta, viimeaikaisista yhteydenotoista ja myyntimahdollisuuksista. Vainu tuo tähän mukaan ajankohtaisia uutisisia ja tapahtumia rikastaen tilannekuvaa, Rauhala kertoo.

Vainu pyrkii täyttämään periaatteessa 3 ydinarvolupausta asiakkailleen: pystyt säästämään aikaa, nostamaan hit-ratea ja tekemään asiakkaalle enemmän kauppaa.

– Olemme yhdistäneet Vainussa yritys- ja tietorekisterit julkiseen dataan, jolloin käyttäjämme voivat seurata mitä heidän asiakasyrityksissään tapahtuu. Datan avulla joukosta pystyy filtteröimään ne, jotka ovat juuri nyt parhaita prospekteja. Tällä hetkellä Vainu kehittyy koneoppimisen avulla, jolloin pyrimme muun muassa päättelemään avoimesta datasta yritysten konsernirakenteita, kertoo Jasse Kivinen Vainulta.

”Vainun käyttäjät voivat seurata mitä heidän asiakasyrityksissään tapahtuu, ja filtteröidä datan avulla joukosta ne, jotka ovat juuri nyt parhaita prospekteja”

Kivinen toimii Vainun asiakkuustiimissä viralliselta titteliltään Customer Success Managerina vastaten siitä, että Vainun käyttäjät saavat tehot irti työkalustaan ja jatkavat tyytyväisinä asiakkaina.

Mitä Vainu sitten tekee käytännössä? Kivisen mukaan Vainulla voi esimerkiksi tunnistaa yritykset, joissa talousjohtaja on vaihtunut, jolloin aika voisi olla sopiva uuden taloushallinnon työkalun esittelylle. Samaan tapaan työkalulla voidaan tunnistaa vaikkapa teollisuusyritysten tarpeita tai ohjelmistoyritysten käyttämiä teknologioita.

– Ajatellaan vaikkapa Suomalaisen työn liittoa. Todennäköisesti sellaiset yritykset, joiden verkkosivuilla on mainittu termi ”suomalainen” ovat heille sopivimpia uusia jäseniä, Kivinen kuvaa.

– Kaiken tämän tiedon löytäisi hirveällä työllä ja hakuammunnalla, mutta Vainu korvaa käsin tehtävän työn tarjoten merkittävän aikahyödyn, Rauhala komppaa.

Kun sopiva osuma löytyy, voi tapahtuma välittyä automaattisesti liidiksi myyjälle luodun workflown avulla. Tehtävä voidaan haluttaessa ohjata esimerkiksi tietyn alueen myyntivastaavalle matkapuhelimeen ennalta määritettyjen ehtojen täyttyessä.

”Ajoitus on myynnissä kaikki kaikessa”

– Millä organisaatioilla on aikaa tutkailla liidejä ja perehtyä asiakkuuksiin syvemmin jatkuvasti? Se myyntitiimi, joka osaa dataan perustuen nostaa puhelimen ensin ja lähteä ajamaan asiaa, voittaa kaupat todennäköisemmin, Jasse Kivinen pohtii.

Fakta on, että ajoitus on myynnissä kaikki kaikessa.

Jani Rauhala tiivistää haastattelun loppuun ajan hengen osuvasti:

– Nykyään ihmisillä on kyky sulkea silmät ja korvat spämmiltä. Mutta kun oikea aikaikkuna on auki, asiakas yllättyy positiivisesti, että “onpa hyvä kun olitte yhteydessä”. Silloin säästetään kaikkien aikaa.

 

Accountorin ja Vainun Webinaari aiheesta 7.6.2018

Juttu Dynamicsin ja Vainun integraatiosta Accountor Enterprise Solutionsin blogissa

 

Accountor Enterprisen ite wiki -profiili
Accountor Enterprisen kotisivut

Vainun ite wiki -profiili
Vainun kotisivut