IBM BusinessConnect 2015 keräsi yhteen it- ja liiketoimintapäättäjiä Helsingin Finlandia-talolle 14. lokakuuta. Kävimme paikan päällä tutustumassa IBM:n teknologiatukkurin Pedabin kumppaniyrityksiin.

Haastattelimme tapahtumassa Solitaa, Dingleä, Descomia ja Invencoa digitalisaation trendeistä ja paremman huomisen rakentamisesta. Pyysimme yrityksiä vastaamaan kahteen kysymykseen.

  1. Mitkä trendit ja kehityssuunnat näkyvät työssänne tällä hetkellä eniten?
  2. Yksi BusinessConnectin teemoista on parempi huominen. Miten me kaikki voimme olla rakentamassa sitä parempaa huomista?

 BC-yleisöä_blog VR-esitys_blog

 

Solita

Solita Oy on vaativiin digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijapalveluihin ja tietojärjestelmäratkaisuihin erikoistunut yritys. Olemme keskittyneet tiedolla johtamisen ratkaisuihin, tietovarastoihin ja integraatioihin, asiakaskohtaisiin ohjelmistoratkaisuihin, verkkopalveluihin ja portaaleihin.

 

Solita2_blog

Kuvassa vasemmalta Jyrki Nurminen, Rita Lintilä, Tuomas Räsänen ja Merituuli Vainio

Mitkä trendit ja kehityssuunnat näkyvät työssänne tällä hetkellä eniten?

Menestys edellyttää kykyä ennakoida ja tehdä oikeita päätöksiä. Ennakoiva analytiikka, käyttäjälähtöiset informaation hyödyntämisen ratkaisut, liiketoimintalähtöinen suunnittelu ja moderni informaation hallinta luovat johdolle liiketoiminnan tilannekuvan ja mahdollisuuden tehdä parhaita valintoja.

 

Solita_blog

Kuvassa vasemmalta Tuomas Räsänen, Merituuli Vainio ja Rita Lintilä

Yksi BusinessConnectin teemoista on parempi huominen. Miten me kaikki voimme olla rakentamassa sitä parempaa huomista?

IT:n, liiketoimintojen, markkinoinnin, myynnin, tuote- ja palvelukehityksen pitää aidosti pelata samaa peliä ja samaan suuntaan. Tekemisen pitää muuttua ketteräksi ja asiakaslähtöisemmäksi. Se tarkoittaa uudelleenorganisoitumista, vanhoista tavoista luopumista ja usein kokonaan uuden johtamismallin syntyä.

Solitan kotisivut

Solitan ite wiki -profiili

Solitan casereferenssi ite wiki -profiilissa: Case YLE: Linnan Juhlat verkossa

Solitan casereferenssi ite wiki -profiilissa: Case Sanoma: Big Data ja analytiikka

 

Dingle

Dingle on sosiaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Autamme yrityksiä toimimaan kuin media. Tarjoamme strategisesti ja kaupallisesti johdettua sisällöntuotantoa, sisäisen ja ulkoisen viestinnän ja johtamisen konsultointia sekä mediapalveluita

Dingle2_blog

Kuvassa vasemmalta Pasi Piipponen, Tom Nylund, Aki Snellman, Petra Tiirikainen ja Juho Jokinen.

Mitkä trendit ja kehityssuunnat näkyvät työssänne tällä hetkellä eniten?

Avoimuus ja uskallus kommunikoida sidosryhmien kanssa julkisesti. Asiakas on keskiössä. Markkinointia tehdään enemmän data-ohjautuvasti ja optimoidusti. Automaatiolla pyritään tehostamaan ja teknologiavalinnat ovat yhä enemmän päättäjien agendalla. Tekijöitä kaivataan avuksi digitalisaatiossa.

Yksi BusinessConnectin teemoista on parempi huominen. Miten me kaikki voimme olla rakentamassa sitä parempaa huomista?

Dingle haluaa uudistaa ihmisten ja yritysten tapoja kommunikoida ja tehdä työtä yhdessä. Tämän mahdollistavat innovaatiot ja avoin, vuorovaikutteinen yrityskulttuuri. Tiedolla johtamisen ajassa on tärkeä tunnistaa tehokkaamman kommunikaation tuomat mahdollisuudet matkalla kohti parempaa huomista.

Dingle1_blog

Kuvassa Petra Tiirikainen ja Tom Nylund

Dinglen kotisivut

Dinglen ite wiki -profiili

Dinglen referenssicase ite wiki -profiilissa: Täytetään suomalaisten perjantai-illat naurulla – Posse

 

Descom

Autamme asiakkaitamme digitaalisessa transformaatiossa tukemalla asiakkaan liiketoimintaa koko elinkaaren ajan. Tarjoamme ratkaisuja asiakaskokemuksen, kaupan ja toimitusketjun hallintaan. Yhdistyimme hiljattain Solteqin kanssa ja tämä on tuonut uuden ulottuvuuden kaupan alan myymäläratkaisuihin.

Descom_blog

Kuvassa vasemmalta Kari Saarela, Virpi Hyytiä ja Raisamiina Rimpelä

 

 

Mitkä trendit ja kehityssuunnat näkyvät työssänne tällä hetkellä eniten?

Digitalisaatio on lisännyt datan ja analytiikan määrää, mutta sen hyödyntäminen asiakaskokemuksen parantamisessa on vasta alkutekijöissä. Rakennamme asiakaskokemuksesta uniikkia kilpailuetua, joka näkyy asiakasuskollisuutena, myynnin kasvuna ja kannattavuuden parantumisena ajan myötä.

Yksi BusinessConnectin teemoista on parempi huominen. Miten me kaikki voimme olla rakentamassa sitä parempaa huomista?

Autamme asiakkaitamme rakentamaan heidän asiakkailleen ylivertaisia asiakaskokemuksia. Näin olemme mukana kehittämässä koko kaupan alan kilpailukykyä.

Descomin kotisivut 

Descomin ite wiki -profiili

Descomin referenssicase ite wiki -profiilissa: Descom helps ASSA ABLOY build e-commerce globally

Descomin referenssicase ite wiki -profiilissa: Kotipizza rakentaa yhä parempaa asiakaskokemusta

 

Invenco

Invenco on yritysten suorituskyvyn johtamiseen ja raportointiin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio. Tärkeimmät osaamisalueemme ovat tiedon integrointi, tietovarastointi, Business Intelligence sekä analyyttiset ratkaisut. Yhtenä keskeisenä liiketoimintana  autamme asiakkaitamme talouden suunnittelun, ennustamisen ja budjetoinnin kehittämisessä.

Palveluidemme osana tarjoamme myös jatkuvaa ylläpito- ja tukipalvelua, joka helpottaa asiakkaidemme jokapäiväistä työtä toteutettujen ratkaisujen käyttäjinä.

Invenco2_blog

Kuvassa vasemmalta Tommi Lahikainen, Mikko Kumpulainen ja Mikko Kutvonen

Mitkä trendit ja kehityssuunnat näkyvät työssänne tällä hetkellä eniten?

Asiakkaat hakevat ketteriä toimintamalleja ja useat hankkeet koeponnistetaan hyvin rajatun pilotoinnin kautta. Informaation analysointi ja ennakoinnin mahdollistaminen liiketoiminnassa lisääntyvät Jatkuvien palveluiden merkitys kasvaa, kun asiakkaiden toimintaympäristö muuttuu koko ajan ja tarpeet eri tyyppiselle informaatiolle kasvaa.

Invenco_blog

Kuvassa vasemmalta Aino von Bonin (Pedab), Jari Turpeinen, Sakari Pitkäsalo, Tommi Lahikainen, Mikko Kumpulainen ja Mikko Kutvonen

Yksi BusinessConnectin teemoista on parempi huominen. Miten me kaikki voimme olla rakentamassa sitä parempaa huomista?

Aktiivisella yhteistyöllä kumppaneiden kanssa asiakkaiden liiketoimintaa kehittämässä. Luomalla innovatiivisia ratkaisuja ja hyödyntämällä verkostoja osaamisen laajentamisessa. Tästä syntyy pohja asiakkaidemme menestymiselle.

Invencon kotisivut

 

Midanos

Midanos_blog

Kuvassa vasemmalta Heidi Santtila, Maija Jääskeläinen ja Tom Forsström

Midanosin kotisivut

 

Raportin toteuttivat Aino von Bonin Pedabista ja Johannes Puro sekä Niko Helle ite wikistä

IBM teknologian osaajayritykset, referenssit ja julkaisut ite wikissä