Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ymmärrä ja hyödynnä asiakasdata-alusta (CDP)

BloggausAsiakasdata on keskeinen etu nykypäivän liiketoiminnassa. Kun sitä käytetään aktiivisesti, se voi vauhdittaa nopeasti yrityksen kasvua. On yleistä että asiakasdata varastoituu siiloihin, mikä voi heikentää organisaation kykyä hyödyntää dataa ja luoda saumattomia käyttäjäkokemuksia.

On aika siirtyä käyttämään asiakasdata-alustaa (CDP, eli Customer Data Platform). Tämä innovatiivinen teknologia kokoaa asiakasdatan yhteen paikkaan, mikä mahdollistaa yhtenäisen ja merkityksellisen asiakaskokemuksen kaikissa kosketuspisteissä.

Mikä on CDP?

CDP Institute määrittelee sen seuraavasti: “Asiakasdata-alusta on ohjelmisto, joka luo pysyvän, yhtenäisen datapohjan, jota muut järjestelmät voivat käyttää.”1 Tässä määritelmässä on kolme näkökulmaa, joita kannattaa tutkia, jotta ymmärtää, miten CDP eroaa muista teknologioista:

  • “Pysyvä ja yhtenäinen asiakasdatakanta”: CDP:n keskeinen ominaisuus on luoda yksi näkymä asiakkaasta. Ne keräävät ja yhdistävät yksilötason dataa ajan myötä useista eri järjestelmistä.
  •  “Valmisohjelmisto”: CDP:t ovat useimmiten valmiita ohjelmistoja, jolloin tekniikan käyttöönotto vaatii huomattavasti vähemmän suunnittelutyötä kuin muissa järjestelmissä. Mitä tämä tarkoittaa markkinoijille? He saavat etulyöntiaseman paremman hallinnan ansiosta. CDP myös vähentää kustannuksia, aikaa ja riskejä joita datavuotoihin voi liittyä.
  • “Helppo integroitavuus muihin järjestelmiin”: On tärkeää, että ohjelmisto sallii datan siirtämisen mihin tahansa päätepisteisiin raportointia ja analysointia varten, ja mikä tärkeintä, asiakkaiden vuorovaikutuksen hallintaa varten.

Lue lisää aiheesta » Asiakasdata-alustat (CDP) 

Vaikka yhtenäisestä asiakasnäkymästä on puhuttu ennenkin, on CDP:n ja muiden järjestelmien, kuten CRM (Customer Relationship Management) ja DMP (Data Management Platform), välillä merkittäviä eroja. Periaatteessa CRM-järjestelmää voidaan pitää CDP-järjestelmän tietolähteenä: CDP yhdistää CRM-järjestelmästä saadun datan muuhun kerättyyn dataan, luoden kattavia asiakasprofiileja. DMP-järjestelmää taas voidaan pitää määränpäänä, johon CDP vie yleisösi, mikä mahdollistaa anonyymipohjaisten mainosalustojen, kuten DSP:n (Demand-side Platforms), jatkuvan hyödyntämisen.

CDP:tä voidaankin pitää asiakaskeskeisen liiketoiminnan tärkeänä elementtinä. Riippumatta datan valmiustasostaan, yritykset voivat hyötyä CDP:stä ottamalla sen käyttöön yhdessä nykyisen teknologia-arkkitehtuurinsa kanssa. CDP:t voivat kerätä, yhdistää ja rikastaa asiakasdataa kaikista eri lähteistä. Kun kerätty data yhdistetään, se luo yksilötason tietoja, jotka muodostavat yhtenäisen näkymän asiakkaasta. Näin organisaatio saa paremman käsityksen sekä potentiaalisista että nykyisistä asiakkaistaan, ja voi olla heidän kanssaan vuorovaikutuksessa merkityksellisesti ja ajantasaisesti.

3 strategiaa CDP:n hyödyntämiseen

CDP:n toteuttaminen on pitkän aikavälin hanke, joka on tiiviisti sidoksissa organisaatiosi kokonaisvaltaiseen etenemissuunnitelmaan. CDP voi tukea monia strategioita, mutta on olemassa myös joitain helposti saavutettavia hyötyjä, jotka voit toteuttaa nopeasti edistääksesi datakeskeisyyttäsi ja kasvattaaksesi liikevaihtoasi. Tässä on kolme helposti saavutettavaa strategiaa:

1. Tunne asiakkaasi

CDP:n käyttöönoton ensimmäinen vaihe on asiakasdatan yhdistäminen. CDP auttaa sinua yhdistämään kaikki tiedot, jotta saat niin sanotun 360° näkymän asiakkaistasi ja heidän kosketuspisteistään brändisi kanssa. Tämän kokonaisvaltaisen asiakasymmärryksen myötä saat tietoa siitä, kuinka voit viestiä asiakkaidesi kanssa tehokkaammin, säilyttäen samalla heidän luottamuksensa.

2. Automatisoi ja personoi

Automaatio on toinen helposti saavutettavissa oleva hyöty. Se pitää sisällään transaktio- ja markkinointisähköpostien automatisoinnin. Kaikki transaktiosähköpostit voidaan automatisoida CDP-järjestelmästäsi tai sen kautta ja lähettää lähes reaaliaikaisesti. Toisaalta, myös markkinointisähköpostit voidaan automatisoida asiakkaidesi innostamiseksi, vakuuttamiseksi, säilyttämiseksi tai myynnin kasvattamiseksi.

3. Hallitse asiakaskokemuksia

Kun sinulla on yhtenäinen näkymä asiakkaistasi, voit varmistaa, että hallitset asiakaskokemusta kaikissa kosketuspisteissä. Kun sinulla on yhdessä paikassa kokonaisvaltainen näkymä kaikista kosketuspisteistä aina markkinoinnista myyntiin ja asiakaspalveluun, vältät tekemästä turhia virheitä. Näin voit olla paitsi tehokkaampi, mutta myös rakentaa vankan suhteen asiakkaisiisi osoittamalla heille, että tunnet heidät ja välität heistä.

Yhteenvetona voimme todeta, että näiden helposti saavutettavien strategioiden omaksuminen muuttaa organisaatiotasi paljon asiakaskeskeisemmäksi, ja uuteen työkalun investointi tuottaa nopeasti tulosta. CDP:n avulla voit saada enemmän tietoa siitä, keitä asiakkaasi ovat ja miten heitä kannattaisi lähestyä. Voit tarjota heille yksilöllistä ja reaaliaikaista viestintää sekä hallita heidän asiakaskokemuksiaan kaikissa kosketuspisteissä.

Kuinka voimme auttaa

Kahden vuosikymmenen kokemuksella verkkokaupankäynnistä, käyttökokemuksen hallinnasta ja asiakastietoon perustuvasta optimoinnista, voimme auttaa sinua liiketoimintatulostesi parantamisessa, hyödyntämällä asiakasdataasi mahdollisimman tehokkaasti.

Opastamme sinua visiosi ja tavoitteidesi selkeyttämisessä sekä keskeisten käyttötapausten määrittelyssä: autamme sinua oikean ratkaisun arvioinnissa ja valinnassa sekä aikaa kestävässä datainfrastruktuurissa. Kehitämme kattavan datastrategian, varmistaen datanhallinnan ja vaatimustenmukaisuuden.

Tarjoamme jatkuvaa tukea ja autamme sinua asiakaskokemusten optimoinnissa, huolehtien samalla siitä, että datastrategiasi pysyy ajan tasalla ja linjassa liiketoimintatarpeidesi kanssa.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä » 

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

CDP
cdp-järjestelmä
asiakasdata
asiakasdata-alusta
asiakaskokemus
Vaimo
verkkokauppa
asiakasdatastrategia

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia