Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Visible Commercen ytimessä ovat data ja teknologia – mitä läpinäkyvyys tarkoittaa hankinnalle ja toimitusketjun hallinnalle?

BloggausVastuullinen kuluttaminen kiinnostaa koko ajan enemmän. Useissa tutkimuksissa onkin selvinnyt, että kuluttajat arvostavat positiivisesti yhteiskuntaan vaikuttavia yrityksiä. 

Yritys voi ottaa askeleen lähemmäs eettistä päätöksentekoa luomalla kokonaisvaltaisen kuvan harjoittamastaan kaupankäynnistä. 

Visible Commerce tarkoittaa täydellistä läpinäkyvyyttä tavaroiden, palveluiden ja rahan virtaan kaikkialla maailmassa: ymmärrystä siitä, keitä transaktioiden takana on, mitä nämä tahot edustavat ja miksi ostajan tulisi olla kiinnostunut asiasta. Läpinäkyvän liiketoiminnan ytimessä ovat teknologia ja datan oikea hyödyntäminen parempien päätösten tekemiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi.

Verkkokauppa toi muutoksen

Erityisesti verkkokauppa on mullistanut kaupankäynnin. Nykyisin tuotteita voi tilata nappia painamalla, ja ostaminen onnistuu mobiililaitteella missä ja milloin vain. Koronavirus on vain kiihdyttänyt tätä kehitystä. 

Muutoksen myötä elämästä ja kuluttamisesta on tullut helpompaa ja nopeampaa. Yksityishenkilöinä meille saattaa olla yhdentekevää, jos emme tiedä esimerkiksi ruokalähetin nimeä. Saman ideologian pesiytyminen liiketoimintaan on kuitenkin täynnä riskejä. Napinpainallus -yhteiskunnan myötä inhimilliset yhteydet uhkaavat hävitä taka-alalle. Lopputuloksena voidaan päätyä tilanteeseen, jossa ei enää tiedetä, kenen kanssa bisnestä tehdään.

Liiketoiminnan ei saa antaa luisua “ei-kenenkään bisnekseksi”, sillä se on varmin tapa saada oman organisaation nimi epäsuotuisiin otsikoihin. 

Ongelmiin joutuneita yrityksiä löytyy sekä kotimaasta että maailmalta. Reilu vuosi sitten teknologiajätit Facebook ja Google maksoivat yli 170 miljoonaa dollaria huijarille, joka esiintyi laillisena toimittajana. Koronakamppailun alkaessa Suomessa kohua aiheutti Huoltovarmuuskeskuksen epäonnistunut maskikauppa. 

Nämä yritykset eivät tietoisesti etsineet ongelmia, mutta heiltä puuttui liiketoiminnan läpinäkyvyys – ja se johti heidät ongelmiin

Jos näissä yrityksissä järjestelmät, teknologiat ja data olisi yhdistetty tuottamaan tietoa toimitusketjujen riskeistä ja huijausyrityksistä, olisi syntynyt parempia liiketoimintapäätöksiä ja vahingoilta olisi voitu välttyä.

Teknologian avulla holistinen näkymä kumppaniverkostoon

Maailma muuttuu nyt ennennäkemätöntä vauhtia. Joka tunti neljäkymmentä toimitusjohtajaa saa potkut ja yli kahdensadan yrityksen osoite vaihtuu. Jo ennen koronavirusta Brexit, Yhdysvaltojen ja Kiinan kinkkinen suhde ja muut epävarmuustekijät vaikuttivat kaupankäyntiin. Pandemian myötä nämä jännitteet ovat kasvaneet, koska velkataakkojen kanssa kamppailevat valtiot joutuvat lisätienestien toivossa miettimään muutoksia esimerkiksi viennin ja tuonnin verotukseen.

Kumppaniverkostojen kasvaessa yhä useammin ollaan tilanteessa, jossa muuttuvan maailman tarkkailu ja mahdollisten riskien kartoittaminen kannattaa antaa teknologian, esimerkiksi tekoälyn, tehtäväksi. Näin varmistetaan holistinen näkymä koko toimittajaverkostoon.

Säästömahdollisuudet paljastuvat

Ilman datan sataprosenttista haltuunottoa ei ole täydellistä läpinäkyvyyttä. Basware Networkin avulla yritys voi pitää yhteyttä kaikkiin toimittajiinsa.

Ratkaisumme avulla yrityksen kaikki transaktiot huomioidaan laskutyypistä riippumatta, joten data saadaan talteen myös paperi- ja PDF-laskuista. Lisäksi se voidaan integroida yrityksen toiminnanohjaus- ja talousjärjestelmään, jolloin kaikki tieto kertyy yhteen paikkaan.

Analytiikkatyökalumme avulla yritys saa ennakoivaa tietoa prosesseista ja toimittajista. Seurantaan voi ottaa muun muassa tilausten käsittelyajat, toimittajien suoriutumisen ja taloushallinnon poikkeukset. Oman yrityksen suoriutumista voi verrata verrokkiyrityksiin ja tarvittaessa asettaa omia tavoitteita korkeammalle. Kun yrityksen menot ovat täysin läpinäkyvät ja niiden analysointiin on käytössä hyvät työkalut, säästömahdollisuuksia löytyy helpommin.

Myös tutkimustulokset puhuvat Visible Commercen puolesta. Harvard Business Review toteutti aiemmin tänä vuonna kyselytutkimuksen, johon vastasi maailmanlaajuisesti lähes 800 johtajaa. 

Vastaajista jopa 90 prosenttia kertoi läpinäkyvyyden johtavan parempiin päätöksiin. Taloushallinnon ja hankinnan läpinäkyvyyden parantamiseen investoineet yritykset saavat myös paremman näkymän muuhun organisaatioon, ja heidän työntekijänsä ovat sitoutuneempia yritykseen. Ja mikä tärkeintä, raportin mukaan läpinäkyvyyden ja taloudellisen menestyksen välinen suhde on erittäin selkeä parhaiten menestyvien yritysten kohdalla.   

Lue lisää Basware Networkista ja Basware Analyticsista verkkosivuiltamme

Pinterest
Basware Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Basware kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
Logistiikka
Supply chain management SCM
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Integraatiot
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Pankki ja vakuutus
Raaka-aineet ja energia
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Basware kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Basware - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Basware - Muita referenssejä

Basware - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia