Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Valmet ottaa käyttöön pitkälle automatisoidun hankinnasta maksuun -ratkaisun

ReferenssiLaajan alihankkijaverkoston kanssa toimivalle kansainväliselle konsernille tehokas hankinnasta maksuun -prosessi on merkittävä tekijä. Valmet valitsi Basware Purchace-to-pay -pilvipalvelun ja sai entistä helppokäyttöisemmän järjestelmän, jolla hankinnasta maksuun -prosessi on pitkälle automatisoitavissa konsernin tavoitteiden mukaisesti. Ratkaisu tullaan ottamaan käyttöön kymmenissä maissa ja se täyttää kaikki paikalliset lainvaatimukset.


Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja paperi-, sellu- ja energiateollisuudelle. Kuten monella muullakin toimialalla, kehityksen vauhti on kova: "Esimerkiksi teknologinen kehitys muokkaa ulkoista toimintaympäristöä jatkuvasti. Tästä syystä meidän pitää osata muuttua myös sisäisesti", kuvaa Valmetin Financial Services prosessien implementoinnista ja robotiikasta vastaava Ahti Väätäinen nykytilannetta. 

Yli 12 000 työntekijän Valmet toimii viidellä maantieteellisellä alueella, ulottuen Uudesta-Seelannista ja Kiinasta aina Etelä-Amerikkaan ja Yhdysvaltoihin asti. Globaali liiketoiminta hyödyntää laajaa alihankintaverkostoa.

Yksi prosessi koko konserniin

Valmetin Financial Services toiminto on jakautunut kolmeen toimipisteeseen, Suomeen, Ruotsiin ja Kanadaan. Käytössä on ollut kaksi eri laskuautomaatioratkaisua ja lisäksi useita toiminnanhallintajärjestelmiä (ERP) ilman laskuautomaatiota, mikä on aiheuttanut haastetta eri toimintojen integroimiselle ja vaikeuttanut hankintojen analysointia sekä laskujen käsittelyä.

Valmetissa käynnistetyn toiminnanohjausjärjestelmäprojektin myötä päätettiin ottaa käyttöön yksi yhteinen hankinnasta maksuun -prosessi, globaalisti koko konserniin. Yhtäaikaiset muutokset asettivat ostolaskujärjestelmän toimittajalle tiukat vaatimukset. 

"Kahden keskeisen järjestelmän vaihdosprosessien yhtäaikaisuus nosti riman korkealle. Ostolaskuratkaisun oli käytännössä tarjottava joustavuutta ja integraatiomahdollisuus uuteen ERP-järjestelmään", Väätäinen kertoo. 

Automaatiosta hyödyt irti

Seuraava vaihe oli järjestelmälle asetettavien vaatimusten määrittäminen. Useampi toimittaja oli tarjouskilpailussa pitkään mukana. Valinta kohdistui lopulta Baswareen, joka tarjosi Valmetin valintakriteereihin parhaan ratkaisun ja oli siten selkeä voittaja.

Basware Purchase-to-Pay -ratkaisun merkittävä vahvuus oli kyky toimittaa globaali järjestelmä, jolla koko hankinnasta maksuun -prosessin kehittäminen onnistuu Valmetin tavoitteiden mukaisesti. Edukseen erottuivat toiminnot automaatiotason nostoon, järjestelmän kyky oppia aiemmasta sekä poikkeamien tehokas hallinta. 

Valmetin tavoitteena oli myös hankkia mahdollisimman yksinkertaisesti hallittava järjestelmä, jonka tuotekehitys on maailman kärkeä, mutta hoituu silti asiakkaan näkökulmasta vaivattomasti. Tässäkin Basware oli kilpailijoitaan vahvempi. 

Mitä vähemmän räätälöintiä, sen parempi

Basware Purchase-to-Pay -ratkaisun käyttöönotto yhtä aikaa uuden ERP-järjestelmän kanssa tuo sekä etuja että muutoksia aikatauluun. Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto on kokonaisuudessaan useamman vuoden projekti ja määrittää myös ostolaskujärjestelmän läpivientiä Valmet-konsernin sisällä. Projektien päällekkäisyys vaati tiivistä yhteistyötä ja koordinointia eri tahojen välillä. Etuna on aito mahdollisuus muovata liiketoimintaprosesseja uuteen uskoon matkan varrella. 

"Olimme alusta asti luottavaisia siihen, että Basware kykenee toteuttamaan tällaisen joustavuutta vaativan, kansainvälisen käyttöönoton. Olemme myös olleet tyytyväisiä tähän astiseen toteutukseen, joka on edennyt suunnitellulla tavalla", Väätäinen kertoo. 

Asiantuntijana Ahti Väätäinen ymmärtää hyvin sen hyödyn, jonka mahdollisimman vähäinen räätälöinti tuo pidemmällä tähtäimellä. 

"Jos olisimme lähteneet muovaamaan omaa erillisratkaisua, olisimme hävinneet standardijärjestelmän tarjoaman edun. Samalla esimerkiksi analytiikan toimivuus olisi kärsinyt." 

VALMETIN TAVOITTEET OSTOLASKUPROSESSIN KEHITTÄMISEEN:

1. Nopeutetaan kiertoa maksimoimalla automaatioaste
2. Vähennetään manuaalisia vaiheita
3. Kasvatetaan ostotilauksellisten laskujen osuutta
4. Parannetaan epäsuorien hankintojen prosessia

VALMET

Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi-, energia- ja prosessiteollisuudelle. Yhtiö toimii yhteensä 33 maassa, viidellä eri maantieteellisellä alueella. Yhtiön palveluksessa on noin 12 000 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2016 oli noin 2,9 miljardia euroa. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa. 

Suosittelija:

“Käyttäjien näkökulmasta Basware oli kilpailutuksen paras. Ohjelmiston käyttöliittymä on selkeä ja raportointityökalut juuri sellaiset kuin toivoimme. Myös hintalaatusuhde oli kilpailukykyinen."

Ahti Väätäinen, Specialist, Finance Development, Valmet

Pinterest
Referenssin infoboxi
Basware Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Valmet

Lisätietoja

Yritysprofiili Basware kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Maksaminen
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Basware Purchase-to-Pay

Siirry yrityksen profiiliin Basware kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Basware - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Basware - Muita referenssejä

Basware - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia