Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vantaan Energia – Robotiikalla tuottavuutta

ReferenssiRobottiprosessit vapauttavat Vantaan Energian työntekijöiden aikaa mielekkämpään ja tuottavampaan tekemiseen

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Yritys tuottaa sähköä ja kaukolämpöä sekä myy lämpöpalveluita. Vuonna 2014 valmistunut jätevoimala mullisti jätteen käsittelyn. Voimala muuttaa käyttökelvottoman roskan hyödyksi ja sen ansiosta pääkaupunkiseudun asukkaiden jätettä päätyy kaatopaikoille 374 000 tonnia vähemmän. Jätevoimala vähensi Vantaan Energian fossiilisten tuontipolttoaineiden käyttöä 40 prosentilla ja yhtiön hiilidioksidipäästöjä Vantaalla 30 prosentilla.

Energia-alalla on merkityksellinen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Vantaan Energia haluaa olla osa ratkaisua panostamalla hiilineutraalien energiaratkaisujen löytämiseen.

Ohjelmistorobotiikalla tuottavuutta ja mielekkäämpää työtä

Vantaan Energialla työskentelee yli 330 henkilöä, joista suurin osa tekee työtä, jossa ohjelmistorobotiikkaa voi hyödyntää. “Prosessien tehostaminen on meille todella tärkeää”, painottaa Stefan Forsström Vantaan Energian kehitys- ja analytiikkapäällikkö.

Vantaan Energialla on tällä hetkellä tuotannossa 10 RPA-prosessia. Robottien työtä on mm. viedä tietoa järjestelmästä toiseen, jotta ihmisten ei tarvitsisi tehdä manuaalista työtä. ”HR-robotti” vie henkilötietoja HR-järjestelmästä ERP-järjestelmään varmistaen, että tieto on aina ajantasalla molemmissa järjestelmissä. Yksi robotti kirjautuu NASDAQ-järjestelmään selaimen kautta, hakee sieltä erilaisia raportteja ja tallentaa ne verkkolevylle jatkokäsittelyä varten.

Robotit päivittävät myös reskontratiedot kassaennusteeseen. Prosessi koostuu kahdesta robotista, josta ensimmäinen hakee myyntireskontratiedot ja vie ne järjestelmästä toiseen. Toinen robotti hakee ostoreskontratiedot ERP-järjestelmästä ja vie ne kassahallinnan järjestelmään.

“Olemme arvioineet, että säästämme ohjelmistorobotiikan avulla yhden henkilötyövuoden. Nyt ne henkilöt, joiden töitä on siirtynyt roboteille, voivat keskittyä mielekkäämpään ja tuottavampaan tekemiseen. Se on koko asian ydin”, Forsström summaa.

VARAA ILMAINEN RPA-KONSULTOINTI >>>

Staria valikoitui rautaisen ja monipuolisen osaamisensa ansiosta

Forsströmin kollega kertoi tälle tekevänsä Starian kanssa ohjelmistorobotiikkaprojektia eräässä toisessa yrityksessä.

“Meillä oli loppusuoralla muutama toimittajaehdokas, joista valitsimme Starian. Heillä on rautaista osaamista ohjelmistorobotiikasta ja UiPath-teknologista. Lisäksi heillä on osaamista koko prosessin läpiviemisestä, prosessien kartoittamisesta, kouluttamisesta sekä tietysti itse tekemisestä ja ylläpidosta”, Forsström perustelee.

Katso lisätietoja videolta, jossa Vantaan Energian kehitys- ja analytiikkapäällikkö Stefan Forsström avaa projektia enemmän.

Tulevaisuuden näkymät

“Ohjelmistorobotiikan laajentamista Vantaan Energiassa jatketaan myös tulevaisuudessa. Vuosittain on tarkoitus hakea tietty määrä prosesseja, joiden robotisoinnista saadaan suurin hyöty. Tulevaisuudessa myös oman RPA-osaamisen laajentamista harkitaan. Isomman RPA-kokonaisuuden hallinta ja kehittäminen vaatii myös yhtiön omia resursseja. Myös tässä tilanteessa näemme yhteistyön Starian kanssa erittäin tärkeänä”, Forsström päättää.

Suosittelija:

Meillä oli loppusuoralla muutama toimittajaehdokas, joista valitsimme Starian. Heillä on rautaista osaamista ohjelmistorobotiikasta ja UiPath-teknologista. Lisäksi heillä on osaamista koko prosessin läpiviemisestä, prosessien kartoittamisesta, kouluttamisesta sekä tietysti itse tekemisestä ja ylläpidosta.

Stefan Forsström, kehitys- ja analytiikkapäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Vantaan Energia
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Juha Oja

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Omat tagit

UiPath
rpa
ohjelmistorobotiikka

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia