Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

UROS — yhdessä luodusta Design Systemistä hyötyy koko organisaatio

ReferenssiTeknologiayhtiö UROS halusi luoda designlähtöisen kulttuurin ja nostaa asiakaskeskeisen ajattelun keskiöön tukemaan tuotekehitystään. Designlähtöisen kulttuurin luominen aloitettiin Design Systemin rakentamisesta yhdessä Bitfactorin kanssa. Tuloksena julkaistiin kattava Design System, jota käyttävät kaikki tuotekehitystiimit.

Nopeasti kasvanut UROS luo moderneja IoT-ratkaisuja. Organisaation kehittyessä ja tuoteportfolion laajentuessa asiakaslähtöinen ajattelu on noussut yhä tärkeämpään rooliin. Yhtiöllä oli visio koko organisaation designlähtöisestä kulttuurista, jonka rakentaminen lähti liikkeelle lähtötason, mahdollisuuksien ja kehityskohteiden ymmärtämisestä. Aluksi Bitfactor toteutti designin valmiustasotutkimuksen, joka auttoi yritystä ymmärtämään nykytilanteen sekä konkreettiset keinot designin entistä parempaan hyödyntämiseen niin palvelujen suunnittelussa kuin sisäisten toimintojen kehittämisessäkin.

Valmiustasotutkimuksesta saatujen tietojen pohjalta suunnitelmaa alettiin toteuttaa ja UROS lähti rakentamaan Design Systemiä yhdessä Bitfactorin kanssa.

Design System on ohjeisto, joka auttaa varmistamaan yhdenmukaisen käyttö- ja asiakaskokemuksen kaikissa yrityksen tai organisaation kontaktipisteissä. Se koostuu tiedosta, ohjeista ja komponenteista, joita eri työntekijät voivat käyttää osana työtään. Design System on laajempi kuin brand book tai brändiohje ja vastaa käyttökokemuksen kehittämisen tarpeisiin. Design System -kirjastoja on käytetty pitkään erityisesti digitaalisten palveluiden suunnittelussa.

Design System syntyi yhteistyössä Bitfactorin kanssa

Bitfactorilaisten ja uroslaisten projektitiimi aloitti työn laajalla tarvekartoituksella. Selvitettiin muun muassa minkälaisia komponentteja ja tapoja tehdä käyttöliittymiä eri projekteissa on ja miten tekemistä voitaisiin yhdenmukaistaa ja nopeuttaa Design System -kirjaston avulla. Kehitystyöhön osallistettiin koko tuotekehitysorganisaatio aina kehittäjistä projektien vetäjiin. Lisäksi tukea ja sitoutumista Design System -työhön haettiin myös tuotekehitysorganisaation ulkopuolelta. 

Tuloksena julkaistiin kattava Design System, joka sisältää väri-, ikoni- ja fonttimäärittelyt käyttöliittymille sekä komponentteja ja suunnittelumalleja, kuten navigaatioita ja taulukoita, erilaisiin toteutuksiin. Design System -kirjastoa käyttävät kaikki tuotekehitystiimit.

Design Systemillä on muitakin hyviä puolia kuin asiakaskokemuksen yhdenmukaisuus. Se auttaa kehittäjien työtä ja säästää näin aikaa, kun esimerkiksi kaikkia komponentteja ei tarvitse suunnitella ja toteuttaa alusta asti, vaan kehityksessä käytetään valmiita elementtejä. UROS kehittää jatkuvasti uusia palveluita. Tuotekehitysprosesseja on meneillään useita, joten Design System -kirjaston edut realisoituvat nopeasti.

Design Systemin suunnittelun ja toteuttamisen lisäksi Bitfactorin ammattilaiset ovat olleet laajalti mukana myös yhtiön tuotekehityksessä muun muassa UROS Sensen, UROS Flown ja pian julkaistavan UROS Liven osalta.

Suosittelija:

"Arvostan Bitfactorin joustavuutta ja kykyä reagoida nopealla aikataululla, haastavissakin tilanteissa. Bitfactorin ammattilaiset ovat tuoneet lisäarvoa meidän tekemiseemme, erityisesti designin ja ohjelmistokehityksen osalta. Yhteistyö Bitfactorin kanssa on ollut vaivatonta ja meille ehdottoman arvokasta."

Santtu Harvio, Head of R&D, UROS

Pinterest
Referenssin infoboxi
Loihde Factor Oy logo

Tiedot

Tilaaja: UROS
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mika Mars, Sales Director: +358 50 379 6841 mika.mars@bitfactor.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Loihde Factor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Omat tagit

käyttökokemussuunnittelu
UX-suunnittelu
Ux design
design system

Siirry yrityksen profiiliin Loihde Factor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Loihde Factor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Loihde Factor - Muita referenssejä

Loihde Factor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia