Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turvaa liiketoimintasi – TOP 7 toimea

BloggausKoronavirus vaikuttaa nyt tavalla tai toisella jokaisen yrityksen liikevaihtoon. Myyntien vähetessä kassan saldo kärsii ja tarve korjaaville toimenpiteille voi tulla yllättävän nopeasti. Listasimme yrityksellesi nopeimmat tavat korjata kassan rahavarojen riittävyyttä. Toimenpiteisiin kannattaa ryhtyä ajoissa, sillä vaikka rahavarat riittäisivät tällä hetkellä, on hyvä olla varautunut muuttuvaan markkinaan ajoissa.

Kassavarojen riittävyyden tarkastelu kannattaa aloittaa käymällä läpi tuloslaskelma kuluerittäin tai muodostaa vapaamuotoinen kassavirtalaskelma. Näin on helpompi hahmottaa, milloin yrityksesi tarvitsee kassavaroja eniten ja mistä kuluista voisi säästää. Yritysten suurimmat menoerät ovat yleensä erilaiset verot ja toiminnasta johtuvat kiinteät kulut, kuten toimitilavuokrat, vakuutukset ja palkkojen sivukulut. Useat näistä tahoista ovatkin jo ilmoittaneet helpottavansa maksuaikatauluja ja vähentävänsä tai jopa poistavansa viivästysseuraamuksia määräaikaisesti koronavirustilanteen vuoksi.

Ensimmäisenä ennen kulujen tarkastelua, kannattaa miettiä, mistä yrityksesi voisi saada myyntituottoja lisää. Voisiko tekemistä kanavoida erikoisessa markkinatilanteessa johonkin uuteen projektiin tai osa-alueeseen? Voisiko olemassa olevien työntekijöiden työpanosta ohjata johonkin muuhun osa-alueeseen, jolloin muuttuvia kuluja saataisiin sellaiseen toimintaan, joka myös tuottaa?

Kassavarojen suunnittelun yhteydessä kannattaa käydä näiden toimijoiden maksut läpi:

1) Verottajalle lähtevät kuukausittaiset maksut arvonlisäverosta ja työnantajasuorituksista verotilimaksuina: voit hakea verottajalta lisää maksuaikaa ja tehdä maksusuunnitelman erääntyvistä verotilimaksuista.Verohallinto on linjannut oman ohjeensa koronavirustilanteen helpottamiseksi, jonka voit lukea tästä.

2) Ennakkoverot: Voit hakea omaverossa takaisin kuluvan vuoden ennakkoverot, mikäli yrityksesi tulos näyttää tällä tilikaudella laskevan. Tällä hetkellä verottaja on helpottanut prosessia ja ei vaadi tavanomaisia lisäselvityksiä hakemuksen liitteeksi. Voit pyytää myös kirjanpitäjääsi tekemään hakemuksen puolestasi.

3) Eläkeyhtiöiden Tyel- ja Yel-maksut: Voit ottaa yhteyttä yrityksesi eläkevakuutusyhtiöön ja sopia maksusuunnitelmasta Tyel ja Yel-maksujen osalta. Myös yrittäjien omia Yel-maksuja voidaan määräaikaisesti pienentää, jolloin yrityksen kassavaroja säästyy muille kuluille. Eläkeyhtiöt ovat tiedottaneet omilla sivuillaan maksuaikataulujen sopimuksista ja koroista. TELAn sivustolla on koottuna kaikkien eläkeyhtiöiden tilanne.

4) Leasingmaksut ja vuokrat: Kannattaa ottaa yhteyttä oman yrityksesi vuokranantajatahoihin ja neuvotella maksuajoista. Vuokranantajasta ja vuokrasopimuksista riippuen voi olla mahdollista sovitella vuokramaksuja määräaikaisesti.

5) Pankin myöntämät luotot: Pankit myöntävät Suomessa tällä hetkellä helposti lyhennysvapaita kuukausia, joten olethan yhteydessä omaan pankkiisi ja neuvottele mahdollisista, määräaikaisista lyhennysvapaista yrityksesi luotolle.

6) Kassavarojen riittävyyden varmistaminen: Käy myös läpi kanssa yrityksesi tämänhetkinen tuloslaskelma ja mieti, mistä kulueristä voitaisiin lyhyelläkin aikavälillä säästää. Kuluja on helpompi tutkia joko kuukausittaisen tuloslaskelman tai kassavirtalaskelman avulla.

7) Erilaiset lisärahoitusratkaisut: Kaikille yrityksille pelkät säästötoimenpiteet eivät riitä elvyttämään kassaa riittävästi. Tällöin voi olla järkevää hakea lisärahoitusta. Hallitus on esittänyt lisärahoituspakettia, mutta mitään konkreettisia ratkaisuja ei vielä sen tiimoilta ole julkistettu. Finnvera tarjoaa erilaisia rahoitus- ja takausratkaisuja ja heidän kauttaan haettavaa rahoituksen saamista on helpotettu.

Business Finland on julkaissut oman rahoitusvaihtoehtonsa koronaviruksen vuoksi. Koronavirusepidemian aiheuttaman häiriön ja siihen liittyvän uuden markkinamahdollisuuden selvittämiseen voi saada 10 000 € avustusta ja uuden ratkaisun toteuttamiseen 100 000 € avustusta. Lisätietoja Business Finlandin verkkosivuilta.Joissain yrityksissä myös Factoring-rahoitus eli myyntisaamisten panttaaminen luottoa vastaan voi olla sopiva ratkaisu lisärahoitukselle. Lisärahoituksen hakeminen on aina yksilöllinen prosessi ja siihen kannattaa käyttää ainakin isommassa mittakaavassa ulkopuolista, ammattitaitoista apua. Julkisen rahoituksen hakemisessa sinua auttaa kumppanimme: Jerri Laine, Innovation Manager Finland Oy.

Lisää rahoitusratkaisuja on tulossa ja kirjoitamme niistä, kun ne konkretisoituvat.

Lataa tästä itsellesi ilmainen  Business Finlandin häiriörahoitus koronavirusepidemian aikana -webinaaritallenteemme, jossa Jerri Laine avaa kyseistä häiriörahoitusmallia

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

rahoitus
kassaennuste
liiketoiminta
Jatkuvuudenhallinta
kassavarat
liiketoiminnan turvaaminen

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia