Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Teollinen Internet ja älykkäät junat

ReferenssiRautatieliikenne on yksi Teollisen Internetin hyödyntämisen nopeasti kasvavia kohteita. Syinä tähän ovat mm. rautatiemarkkinoiden avautuminen vapaalle kilpailulle eri maissa ja ohjelmiston merkityksen kasvaminen junien järjestelmissä.


Perinteisiä tiedonkeruujärjestelmiä on hyödynnetty jo kauan kaluston kunnonvalvonnassa sekä matkustaja- että tavarajunakalustossa. Tällä hetkellä Teollisen Internetin ja IoT:n ratkaisut yleistyvät nopeimmin matkustajaliikenteessä eli junissa, raitiovaunuissa ja metroissa.

Teollisen Internetin tuomat hyödyt

Matkustajajunaliikenne on usean toimijan ympäristö, jossa Teollisen Internetin hyödyt ovat selkeitä osoittaa.

Junakalustovalmistaja pystyy tarjoamaan kaluston omistajille elinkaaripalveluita, joihin voi kuulua myös junissa olevien ohjelmistojen hallittu päivitettävyys mm. tietoturvan takia. Omistaja voi kilpailuttaa ulkopuolisen operaattorin liikennöimään junilla siten, että omistaja itse voi mitata operaattorin täsmällisyyttä ja palvelun laatua.

Rautatieoperaattori pystyy liikennöimään junilla kustannustehokkaasti ja turvallisesti sekä reagoimaan nopeammin poikkeustilanteisiin. Reaaliaikainen ja kohdennettu matkustajainformaatio junassa parantaa matkustuskokemusta, joka on tärkeä asia kilpailtaessa lisämatkustajista. Kustannustehokkuutta parantaa mm. se, että junien operointia voidaan suorittaa etänä ja ajastetusti, jolloin se säästää junien henkilökunnan resursseja. Lisäksi rautatieoperaattori pystyy myymään junista digitaalista mainostilaa tarjoamalla sisällöntuottajalle valmiin liittymän materiaalin päivittämiseen juniin.

Matkustajat hyötyvät täsmällisestä ja päivittyvästä aikatauluinformaatiosta, yksilöidymmästä viihdetarjonnasta sekä parantuneesta turvallisuudesta ennen matkaa ja matkan aikana junassa.

Teleste Oyj valitsi kumppanikseen Inoi Oy:n

Teleste Oyj:n tytäryhtiö Teleste Information Solutions Oy kehittää ja toimittaa juniin uudenaikaisia IP-pohjaisia matkustajainformaatiojärjestelmiä. Inoi Oy:n ja Teleste Oyj:n yhteistyö junien etähallintaan liittyen alkoi jo vuonna 2012. Ensimmäinen järjestelmä otettiin matkustajajunissa tuotantoliikenteeseen Baltiassa kesällä 2013. Matkustajajunia, raitiovaunuja ja metrojunia varten tarkoitettu järjestelmä on kehitetty Inoi Oy:n valmiin IoT-ohjelmistoalustan päälle.

"Junaliikenteen IoT-järjestelmän tulee tarjota hyvin suunnitellut rajapinnat käyttöliittymille ja rautatieoperaattorin taustajärjestelmiin, jotta se saadaan integroitumaan operaattorien digitaalisiin prosesseihin. Pelkkä tiedon kerääminen junista ja visualisointi ei nykypäivänä enää riitä. Matkustajainformaation lisäksi junien ohjelmistoa tulee voida päivittää hallitusti ja vikasietoisesti ilman junan henkilökunnan apua.", toteaa tuotepäällikkö Seppo Saukko Teleste Information Solutions Oy:stä.

Tekniset haasteet rautatieympäristössä

Rautatieliikenteessä tekniset vaatimukset tiedonsiirrolle ovat korkeammat kuin monessa muussa käyttöympäristössä. Esimerkiksi junien liikkuessa niiden verkkoyhteydet ovat epävakaita ja kaistanleveys vaihtelee suuresti, jolloin tiedonsiirron tulee olla automaattisesti mukautuvaa ja kaikkien operaatioiden tilaa tulee aina voida seurata. Lisäksi operaatiot ja siirrettävä tieto on priorisoida eli junalle tulee voida esimerkiksi asettaa pilvipalvelusta vuoronumero ja reitti vaikka ison mainosmateriaalin päivitys junaan on käynnissä.

"Valitsimme Inoi Oy:n ohjelmistokumppaniksemme kokemuksen ja tietoturvaosaamisen takia.", mainitsee Saukko.

Suosittelija:

Valitsimme Inoi Oy:n ohjelmistokumppaniksemme kokemuksen ja tietoturvaosaamisen takia.

Seppo Saukko, Teleste Information Solutions Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Inoi Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Teleste Oyj

Lisätietoja

Yritysprofiili Inoi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
IoT
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Tietoturva

Siirry yrityksen profiiliin Inoi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Inoi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Inoi - Muita referenssejä

Inoi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia