Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Taloushallinnon ja hankinnan tiivis yhteistyö kannattaa – lue neljä esimerkkitapausta maailmalta

BloggausTaloushallinnon ja hankinnan kannattaa panostaa tiiviiseen yhteistyön, sillä parhaimmillaan se johtaa datan parempaan hyödyntämiseen ja sitä kautta parempiin päätöksiin sekä merkittäviin säästöihin. Yhteistyö on usein avainroolissa, kun hankinnasta maksuun -prosessin toimintatapoja aletaan jalkauttaa koko organisaatioon.

Tässä neljä esimerkkitapausta, jotka osoittavat konkreettisesti hyvän yhteistyön hyödyt. 

Case Freshfields

Tuhansia asianajajia ympäri maailmaa työllistävällä Freshfields Bruckhaus Deringerillä hankinnasta maksuun -prosessin kehittäminen aloitettiin käytännössä nollapisteestä. 28 maassa toimivassa yhtiössä ei ollut yhteistä toimintamallia hankintojen tekemiseen, vaan jokaisessa maassa ostoja tehtiin milloin mistäkin.

Ensimmäinen askel olikin määritellä kaikille yksiköille yhteinen end-to-end-prosessi. Taloushallinto ja hankinta tekivät yhteistyötä jo tässä vaiheessa, mutta erityisen merkittävässä roolissa yhteistyö oli uuden toimintamallin jalkauttamisen kynnyksellä.

Molemmat tahot pitivät huolen siitä, että koko organisaatio saa koulutuksen uuteen softaan. Yhtiössä nimettiin tuoteomistaja, joka opetteli sen käytön sekä taloushallinnon että hankinnan näkökulmasta. Tuoteomistaja pystyi vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, joita asianajajat ympäri maailmaa esittivät. Näin varmistettiin, että uudistettu prosessi todella saatiin osaksi kaikkien käyttäjien arkea.

Case Cricket Australia

Australian krikettitoimintaa hallinnoivalla Cricket Australialla oli paljon ongelmia hankinnasta maksuun -prosessin loppupäässä. Valtaosa laskuista oli paperisia, niitä maksettiin myöhässä tai ne olivat hukassa. Seurauksena olivat ongelmat kassavirrassa. Lopulta hankinta ja taloushallinto alkoivat tehdä yhteistyötä ongelman juurisyyn selvittämiseksi. 

Yhteistyössä he kävivät läpi koko hankinnasta maksuun -prosessin ja etsivät pisteen, josta ongelma kumpuaa. Sen jälkeen mietittiin, miten hankintaprosessi otetaan kunnolla haltuun ja optimoidaan. 

Cricket Australian muutos paljastuu numeroista. Laskujen kierrätysajat tippuivat 18 päivästä 5 päivään, ja laskuautomaation myötä 90 prosenttia laskuista maksetaan nyt ajoissa. Samalla saavutettiin täydellinen näkyvyys kuluihin, mikä auttoi säästökohteiden kartoittamisessa.

Case Innio

Itävallassa päämajaansa pitävä energia-alan organisaatio, Innio, oli samassa tilanteessa kuin moni muukin iso yritys: käytössä oli useita tietojärjestelmiä, jotka eivät keskustelleet riittävästi keskenään. 

Innion tapauksesta korostuu käyttöpääoman optimointi. Yhtiö laati toimittajilleen varsin kunnianhimoisen ohjelman, jossa hyödynnettiin dynaamisia kassa-alennuksia. Uusien maksuehtojen lanseerauksella tavoiteltiin kymmenen miljoonan euron säästöjä.

Taloushallinto ja hankinta tekivät yhteistyötä tunnistaakseen toimittajat, joille dynaamisia maksuehtoja tarjottiin. Toimintamallin jalkauttaminen vaati myös voimakasta panostusta sähköiseen laskutukseen. 

Case YMCA

Erityisesti Pohjois-Amerikassa vaikuttava yleishyödyllinen järjestö YMCA tuottaa muun muassa sosiaali- ja liikuntapalveluja. Järjestön tavoitteena on tuoda palvelut mahdollisimman laajan yleisön piiriin riippumatta esimerkiksi kansalaisten tulotasosta. 

YMCA on loistava esimerkki organisaatiosta, jossa yhteistyö on ulotettu myös taloushallinnon ja hankinnan ulkopuolelle. 

Uuden toimintamallin jalkauttamisvaiheessa talous- ja hankintaorganisaatiot kommunikoivat prosessista ja sen noudattamisen hyödyistä läpinäkyvästi koko järjestölle. Näin jokainen ymmärsi, että säästetyt dollarit palautuvat suoraan kaikille työntekijöille tärkeän mission toteuttamiseen, ja kaikki saatiin sitoutettua uudistettuun prosessiin.

Lue lisää hankinnasta maksuun -prosessin automaatiosta ja tarjoamistamme ratkaisuista verkkosivuiltamme

Pinterest
Basware Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Basware kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Raaka-aineet ja energia
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

hankinnasta maksuun
Sähköinen laskutus
laskuautomaatio

Siirry yrityksen profiiliin Basware kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Basware - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Basware - Muita referenssejä

Basware - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia