Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Taitoliitto – manuaalisen työn digitalisointi

ReferenssiVuonna 1913 perustetulla Taitoliitolla on tärkeä tehtävä käsityötoimialan kehittämisessä. Taitoliitto ja 17 alueellista taitoyhdistystä muodostavat valtakunnallisen Taitojärjestön. 

Taitojärjestö on aktiivinen käsityöpalveluiden tuottaja ja kehittäjä. Koko maassa toimivan Taitojärjestön verkostoon kuuluu yli sata kiinteää toimipaikkaa. Järjestö on käsityöalan merkittävä työllistäjä, sen palveluksessa on noin 200 vakituista toimihenkilöä.

Lähtötilanne

Taitoliitolla oli tarve digitalisoida valtionavun hakemiseen ja tilitykseen liittyvä tiedonkeruu, jotta se hoituisi sujuvammin ja he saisivat ajantasaista tietoa koko Taitojärjestön toiminnan kehittämisen tueksi.

Tarvittavien tietojen kerääminen alueyhdistyksiltä kahdesti vuodessa oli hidasta ja työlästä, sillä työ tehtiin manuaalisesti paperi- ja Excel-lomakkeilla. Valtionapuun liittyvät tiedot olivat ajan tasalla vain kerran vuodessa, mikä vaikeutti toiminnan systemaattista kehittämistä.

Tavoite

Tavoitteena oli digitalisoida manuaalinen työ ja luoda helppokäyttöinen ja mobiililaitteillakin toimiva raportointijärjestelmä, jossa lomakkeet voidaan täyttää suoraan ja raportit hakemuksia varten koostaa näppärästi. Järjestelmästä haluttiin mahdollisimman käyttäjäystävällinen ja helposti lähestyttävä.

Tarjosimme Taitoliitolle Drupal-pohjaista ratkaisua, joka mielestämme sopi heidän tarpeisiinsa loistavasti ja mahdollisti myös järjestelmän laajentamisen kurssien hallintaan, mikä Taitoliitolla oli myös suunnitelmissa. Taitoliitto vakuuttui ehdotuksestamme, ja yhteistyömme alkoi keväällä 2019.

Mitä teimme?

Projekti oli kaksiosainen. Ensimmäisessä vaiheessa suunnittelimme ja toteutimme raportointityökalun, toisessa vaiheessa kurssienhallintajärjestelmän – käytännössä verkkokaupan. Järjestelmien ulkoasu on niin ikään meidän käsialaamme. Ketterän kehityksen mukaisesti keräsimme projektin aikana käyttäjiltä palautetta.

Projekti toteutettiin ketterästi Scrum-menetelmällä. Projektitiimissä oli mukana Taitoliiton tuoteomistajan lisäksi Druidilta Scrum Master, designer sekä frontend- ja backend-kehittäjä.

Raportointijärjestelmä

Drupal 8:lla toteutetun raportointityökalun avulla alueyhdistysten jäsenet voivat helposti raportoida järjestämänsä kurssit, koulutukset ja muut tapahtumat. Teimme lomakkeiden täyttämisestä mahdollisimman selkeää ja helppoa hyödyntämällä esimerkiksi esitäytettyjä kenttiä ja alasvetovalikoita. Raportoidut tiedot tallentuvat tietokantaan, josta Taitoliitto voi helposti hakea ja suodattaa tietoja sekä koostaa raportteja ja valtionavun hakemuksia.

Käytimme paljon aikaa eri tapahtumatyyppien määrittelyyn, joita järjestelmässä on paljon. Lisäksi oli pohdittava tarkkaan, miten kaikki järjestelmään syötettävä tieto saadaan käsiteltyä käytännöllisesti, jotta digitaalisen dokumentin luonti sujuisi jouhevasti.

Kurssienhallintajärjestelmä

Projektin toisessa vaiheessa rakensimme kurssienhallintajärjestelmän, jonka avulla yhdistykset voivat kerätä kurssien ilmoittautumiset, osallistumismaksut ja palautteen. Käytännössä kyse on verkkokaupasta, josta tiedot siirtyvät automaattisesti raportointijärjestelmän tietokantaan. Järjestelmä rakennettiin Drupal Commercella ja integroimme siihen Paytrail-maksurajapinnan.

Raportointityökalu julkaistiin marraskuussa 2019. Kurssienhallintajärjestelmä on niin ikään julkaistu mutta se odottaa vielä käyttöönottoa ja jalkauttamista alueyhdistyksiin. Julkaisun jälkeen yhteistyömme on jatkunut järjestelmien ylläpitona ja jatkokehityksenä.

Tulokset

Uuden raportointityökalun myötä valtaosa tiedonkeruusta ja hakemusten koostamisesta tulee jatkossa hoitumaan digitaalisesti ja aikaa säästymään huomattavasti. Myös virheet tulevat vähentymään, kun tietoja ei enää tarvitse kopioida manuaalisesti lomakkeelta toiselle ja kaikki alueyhdistykset käyttävät samoja lomakkeita. 

Kun tiedot ovat jatkuvasti ajan tasalla, Taitoliiton on helpompi seurata strategian onnistumista ja kehittää valtionavun jakoa. Järjestelmän käyttäjiltä on saatu positiivista palautetta helppokäyttöisyydestä.

Suosittelija:

Druidien kanssa on ollut mukava tehdä töitä. Kun on itselle vieraiden asioiden ja järjestelmien kanssa tekemisissä, on tärkeää ja helpottavaa, että kommunikointi toimittajan kanssa luistaa ja ajatuksia on helppo vaihtaa. Meillä on ollut hyvä ja avoin keskusteluyhteys koko projektin ajan. Hyviä tyyppejä!

Salla Backman, tuoteomistaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Taitoliitto
Ajankohta: 2019 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tomi Kettunen, 020 187 6605

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Open source
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Drupal Commerce
raportointijärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia