Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

STT - Arvokasta tietoa asiakaskäyttäytymisestä

Referenssi

Case: STT Pro -tapahtumapalvelun analytiikkaratkaisu

STT Pro on medioiden ja viestinnän ammattilaisten työkalu uutisten ja tapahtumien ennakointiin ja ajoittamiseen. Palvelun julkaisijalle STT:lle on ensisijaisen tärkeää saada tietoa, miten erilaiset asiakkaat työkalua käyttävät. Webscale toteutti STT Pron analytiikkaratkaisun, joka vastasi tähän tarpeeseen.

Webscale on toteuttanut STT Pro -tapahtumapalveluun analytiikkaratkaisun, jonka avulla palvelua ylläpitävät toimittajat näkevät, millaisia tietoja asiakkaat hakevat. Aiemmin käytetyt ratkaisut eivät antaneet riittävän tarkkaa tietoa palvelun käytöstä.

− Jo Prota suunniteltaessa oli selvää, että tulemme tarvitsemaan yksityiskohtaista tietoa siitä, millainen sisältö uuden palvelun asiakaskuntaa kiinnostaa. Palvelun alun perin kehittäneen yhteistyökumppanin kanssa analytiikkaratkaisu ei edennyt suunnitelmia pidemmälle ja Google Analyticsista emme saaneet tarpeeksi tietoa. Uutta ratkaisua ryhdyttiinkin työstämään heti, kun Pron kehitystyö siirtyi Webscalen vastuulle, asiakaspäällikkö Tero Malinen STT Mediapalveluista kertoo.

STT Pro julkaistiin alkuvuodesta 2017. Palvelu kokoaa yhteen paikkaan suunnittelutietoa, jota aiemmin oli myyty asiakkaille erillisinä palveluina. Se sisältää tuhansia kotimaan, talouden, politiikan ja kulttuurin sekä myös urheilun ja ulkomaiden tapahtumia.

Pron tapahtumasisältö auttaa asiakasmedioita uutisvalintojen tekemisessä, minkä lisäksi he näkevät aiheet, joista STT aikoo uutisoida. Viestintäammattilaiset puolestaan näkevät helposti, mihin tietoihin medioiden uutissuunnittelu nojaa ja mitä mediakentässä tapahtuu minäkin päivänä. Samalla oman viestinnän, kuten tiedotteen lähettämisen tai mediatilaisuuden järjestämisen, voi ajoittaa juuri oikeaan aikaan ja välttää median ruuhkapiikit.

Palvelu on tällä hetkellä noin 50 organisaation käytössä ja yksittäisiä käyttäjiä on useita satoja.

− STT Pron sisällön tulee hyödyttää sekä STT:n omaa uutispalvelua että monipuolista asiakaskuntaa. Tämä luo korkeat odotusarvot palvelun toiminnalle ja vaatimuksille sen suunnittelun osalta, Tero Malinen painottaa.

Arvokasta tietoa asiakaskäyttäytymisestä

Uudelle palvelukohtaiselle analytiikkaratkaisulle oli suuri tarve, koska STT Prosta ei aiemmin saatu kerättyä tarpeeksi tarkkaa analytiikkaa sen asiakaskohtaisista käyttäjätiedoista. Käytössä olleet työkalut eivät myöskään antaneet tarpeeksi tietoa asiakasymmärryksen kasvattamiseen.

Webscalen kehittämän analytiikkanäkymän avulla STT saa tietoa esimerkiksi Pro-asiakkaiden eniten klikkaamista sisällöistä. Tietoa voidaan kerätä myös siitä, millaisia hakutoimintoja asiakkaat ovat palvelussa käyttäneet.

− Tämä on meille arvokasta tietoa, koska se lisää ymmärrystämme sekä media- että viestintäpuolen asiakkaiden tarpeista ja siitä, millainen suunnittelutieto on heille arvokkainta, STT:n Tero Malinen kertoo.

Kun Webscale tarttui projektiin, oli tavoitteena analytiikan avulla kehittää suunnittelutiedon kokoamista ja käsittelyä.

− Datan visualisointi oli myös oleellinen osa toteutusta, jotta tieto on helposti liiketoiminnan hyödynnettävissä, Tero Kauhanen Webscalesta lisää.

Webscalelle projekti oli mielenkiintoinen ja mielekäs. Oma osaaminen analytiikkatyökalujen parissa voitiin tuoda selkeästi esille. Myös STT on ollut tyytyväinen Webscalen ratkaisuihin ja toteutukseen.

− Webscale ratkaisi pitkän odottelumme jälkeen tarpeemme todella nopeasti ja saimme kerralla toimivan tuotteen.

Käytännön toteutus vei kuukauden ja analytiikkanäkymä valmistui sovitun aikataulun mukaisesti, Tero Malinen summaa.

Suosittelija:

Tero Malinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Webscale Oy logo

Tiedot

Tilaaja: STT

Lisätietoja

Yritysprofiili Webscale kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Asiakaspalvelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Toimialakokemus

Media

Teknologia

Amazon Web Services

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Webscale kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Webscale - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Webscale - Muita referenssejä

Webscale - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia