Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kemppi siirtyi keskitettyyn AWS:n hallintaan Webscalen avulla

ReferenssiEdistyksellisiä hitsausratkaisuja tarjoava Kemppi halusi parantaa AWS-tiliensä hallittavuutta ja varmistaa, että pilvialustan skaalautuvuus ja tietoturva on huomioitu ympäristön kehittyessä. Yhtiö valitsi toimittajavertailun jälkeen AWS-kehityskumppanikseen Webscalen, joka vakuutti tiimin hyvillä suosituksilla ja joustavalla palvelumallilla. Yhteistyö päätettiin käynnistää AWS Control Tower -palvelun käyttöönotolla, joka tarjoaa helpoimman tavan määrittää, hallita ja suojata usean tilin AWS-ympäristöä.

Lähtötilanne ja haaste:

Yhteistyö alkoi maaliskuussa 2022. Lähtötilanteessa Kempillä oli AWS:ssä tilejä ja eri sovelluksia, joiden hallinta oli haasteellista. Tarve keskitetylle hallinnalle oli tunnistettu ja samaan aikaan myös tietoturvaan haluttiin panostaa. Projektin tarkoituksena oli ennakoida tulevaa ja rakentaa mahdollisimman toimiva AWS-ympäristö, jonka avulla Kempin oma tiimi pystyy toimimaan ja jatkamaan kehitystä. Kemppi toivoi, että uusien AWS-palveluiden käyttöönotto toteutettaisiin siten, ettei muutos vaikuta yrityksen muuhun tuotanto- ja kehitystoimintaan.

Ratkaisu:

Webscalen tekninen konsultti Kalle Soranko oli päävastuussa kaksivaiheisesta projektista. 

Ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin Landing Zone -ratkaisu ja otettiin käyttöön AWS Control Tower, joka on suositeltu tapa määrittää, hallita ja suojata usean tilin AWS-ympäristö. Teknisesti infrastruktuuri luotiin koodina (Infrastructure as Code = IaC) ja sitä varten rakennettiin IaC-koodivarasto sekä määriteltiin rakenne tilien hallintaa varten. 

Nyt ylläpitäjät voivat luoda uusia AWS-tilejä nopeasti, ja ne ovat Kempin tietoturvakäytäntöjen mukaisia. AWS-tileille kirjaudutaan keskitetysti, sillä projektin aikana otettiin käyttöön AWS SSO. Myös turvallisuusmonitorointi toteutetaan keskitetysti. 

Projektin toinen vaihe nivoutui ensimmäiseen vaiheeseen läheisesti. Sen aikana keskityttiin erityisesti tietoturvadatan käytettävyyden parantamiseen. Projektissa varmistettiin, että mahdolliset tietoturvalöydökset välitetään oikeille henkilöille, heidän omiin järjestelmiinsä. Lisäksi datan varmuuskopiointi tuotiin keskitettyyn hallintaan, jonka myötä koko AWS-ympäristön data saadaan varmuuskopioitua samalla konfiguraatiolla. 

Yhteensä noin kolme kuukautta kestäneen ensimmäisen projektin aikana saatiin Kempin AWS-ympäristö päivitettyä vastaamaan tämänhetkisiä tarpeita ja valmiiksi skaalautumaan tulevaisuuden vaatimuksiin. Kehitystyön seuraava askel on toiminnallisuuksien jatkokehitys backup- ja security-löydösten prosessoinnin osalta.

Miten meni – palaute asiakkaalta:

”Tässä kohden tulee todeta, että ammattitaito, luetettavuus ja joustavuus korostuivat toimittajan työssä kaikissa vaiheissa. Lähestyminen oli mutkatonta ja tulokset puhuvat tässä vahvasti puolestaan. Ei voi kuin kiittää hienosta asenteesta ja työstä. Yhteistyö jatkuu varmasti edelleen – Ukri Hokkanen, Director, Group ICT”. 

Webscalen Kalle Soranko kiittää asiakasta hyvästä yhteistyöstä:

“Projekti tehtiin toimivassa yhteistyössä asiakkaan kanssa. Erityisesti ensimmäisessä vaiheessa työskentelimme tiiviisti yhdessä, jotta saimme konkreettiset asiat esiin ja tarkennettua vaatimuksia. Kiitokset Kempin Jussi Kaupille, jonka kanssa kaikki sujui mutkattomasti! Tätä projektia oli mukava tehdä ja on aina kiinnostavaa nähdä, mitä kaikkea AWS:n päälle rakennetaan – vaikka en hitsauslaitteisiin päässytkään käsiin tällä kertaa itse.”

Tarvitsetko apua AWS:n kanssa? Me Webscalella kokoamme joukoistamme jokaiseen tarpeeseen juuri sen asiantuntijatiimin, joka tarjoaa näkemystä, teknistä osaamista sekä tarvittaessa kykyä myös haastaa – lopputuloksena käytännöllisiä, kestäviä ja palvelusi laatua nostavia ratkaisuja. Konsultoinnin lisäksi tarjoamme pilven hallintaan palveluita, jotka skaalautuvat tarpeidesi mukaan. AWS 24/7 -hallintapalveluiden avulla keskityt ydinliiketoimintaasi, ja tarjoamamme AWS Advisory on joustava ja kustannustehokas tapa varmistaa, että organisaatiossasi kaikki saavat asiantuntevaa palvelua pilvi-infraan liittyen.

Suosittelija:

Tässä kohden tulee todeta, että ammattitaito, luetettavuus ja joustavuus korostuivat toimittajan työssä kaikissa vaiheissa. Lähestyminen oli mutkatonta ja tulokset puhuvat tässä vahvasti puolestaan. Ei voi kuin kiittää hienosta asenteesta ja työstä. Yhteistyö jatkuu varmasti edelleen.

Ukri Hokkanen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Webscale Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Kemppi

Lisätietoja

Yritysprofiili Webscale kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Teknologia

Amazon Web Services

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Webscale kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Webscale - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Webscale - Muita referenssejä

Webscale - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia