Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Webscale pyörittää Carunan AWS-pilveä

ReferenssiSähkönjakeluyhtiö Caruna valitsi vuonna 2019 analytiikan palveluiden rakentamisen alustaksi AWS:n, sillä se oli tehtyjen selvitysten perusteella sopivin vaihtoehto. AWS-ympäristön yhteistyökumppanina on Webscale, jonka kanssa pohja ja käytänteet oli luotu jo syksyllä 2018.

Nyt oli aika ottaa AWS laajemmin käyttöön, ja samalla yhteistyö Webscalen kanssa syveni. Webscalen vastuulla on nyt myös huolehtia Carunan AWS-ympäristön kokonaisuudesta, sekä tukea niin AWS-kehitystiimejä kuin analytiikan palveluiden rakentamista, jotta asiat tehdään yhdessä sovittujen käytäntöjen mukaisesti.

Caruna löysi markkinakartoituksen ja toimittaja-analyysin jälkeen Webscalen AWS-yhteistyökumppanikseen. Yhteistyö käynnistyi pilvialustan ja infran hallintomallien ja tilirakenteiden käyttöönotolla ja kehittämisellä. Carunalla oli myös tarve cloud advisory -palvelulle, jossa yhtiön it-johto ja -asiantuntijat saavat käyttöönsä jatkuvana palveluna syväosaamista erityisesti AWS-palveluissa.

Ensimmäiseksi Carunan AWS-ympäristö rakennettiin organisaation vaatimusten mukaisesti niin, että jatkossa Carunan omat kehitystiimit pystyvät hallinnoimaan omien tiliensä sovellusresursseja tarpeidensa mukaisesti. Projektissa työnjako on ollut selvä. ”Webscalella on syvällinen AWS-ymmärrys ja käsitys parhaista käytänteistä. Minä olen tuonut esille Carunan tarpeet ja vaatimukset, jotka Webscale on sitten toteuttanut”, sanoo Carunan Cloud Manager / ICT-palvelupäällikkö Anssi Pitkänen. Hän on tyytyväinen Webscalen työskentelyyn, ja kaikki on edennyt tavoitteiden mukaisesti. ”Olemme pyrkineet olemaan suunnitelmallisia, mutta välillä mennään vauhdillakin eteenpäin. Webscalen väki toimii kuitenkin ketterästi ja asiat etenevät.”

Alkuvuodesta 2019 Caruna teki päätöksen rakentaa analytiikan palvelut AWS-ympäristöön yhdessä analytiikan kehityskumppanin ja -tiimin kanssa. ”AWS:ään päädyttiin, sillä se oli tehtyjen selvitysten ja vertailujen perusteella analytiikan palveluille paras vaihtoehto”, kertoo Carunan data- ja analytiikkapäällikkö Lauri Lähteenmäki. Kun analytiikkaa lähdettiin viemään keskitetysti AWS:ään, samalla kehitettiin toimintatapoja ja prosesseja ympäristössä. Tämä kehittämishanke käynnistyi keväällä 2019, ja alkaa olla nyt loppusuoralla.

Kehitystyötä tehdään koko ajan, ja hallinnointirajoista johtuen esimerkiksi verkkoasetukset on rajattu Carunan kehitystiimien hallinnan ulkopuolelle. “Kaikki kehitystiimit ohjataan käyttämään CloudFormation-templateja joilla kuvataan vaadittu ympäristön konfiguraatio – tällöin päästään hyödyntämään versionhallinnan hyötyjä ja tiedämme myös aina mitä ympäristössä on ajossa”, kertoo Webscalen Jukka Dahlbom. “Carunan ympäristössä on ollut myös poikkeuksellisen vahva kiinnostus hallinnoitavuuteen ja keskitettyyn ohjaukseen. Tämän vuoksi monen tilin hajautettuun ympäristöön on päästy luomaan perinpohjainen valvontakoneisto, joka hälyttää heti, jos millään tileistä ilmenee poikkeamia sallituista konfiguraatioista”, Dahlbom sanoo.

Webscalen näkökulmasta projekti on ollut mielenkiintoinen, ja Dahlbom antaa kiitosta Carunalle. “Parasta yhteistyössä Carunan kanssa on ollut heidän halunsa tehdä asiat loppuun asti huolellisesti. Heillä IT-hallinnan näkökulmasta kannattaa tehdä asiat kunnolla loppuun asti, ja tarvittaessa evaluoida uusia työkaluja pidemmänkin ajan yli”, sanoo Dahlbom. “Monesti AWS-hankkeet nähdään pistemäisinä projekteina, joissa ei ole halua panostaa kokonaisuuden hallintaan, mutta Caruna on toiminut toisin”, hän sanoo.

Carunassa puolestaan arvostetaan erityisesti Webscalen vahvaa AWS-osaamista ja työskentelytapaa muutenkin. “Osaaminen on korkealla tasolla. Lähestymistapa, ammatillinen ote ja ymmärrys kokonaisuuksista: monella eri tavalla hyvä toimija,” Pitkänen kiittelee ja kiteyttää vielä, “Parasta on Webscalen osaaminen ja asenne. Hyvä tekemisen meininki!”

Carunan loppuasiakkaille tehdyt muutokset eivät toistaiseksi näy, mutta tulevaisuudessa ne mahdollistavat esimerkiksi erilaisen kerätyn datan hyödyntämisen asiakkaan eduksi. “Käyttöpaikan kulutustietojen ja alueellisten säätietojen avulla voitaisiin antaa asiakkaille vaikka vinkkejä oman sähkönkulutuksen optimoimiseksi ympäristöystävällisemmäksi”, Lähteenmäki kertoo.

Suosittelija:

Osaaminen on korkealla tasolla. Lähestymistapa, ammatillinen ote ja ymmärrys kokonaisuuksista: monella eri tavalla hyvä toimija. Parasta on Webscalen osaaminen ja asenne. Hyvä tekemisen meininki!

Anssi Pitkänen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Webscale Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Caruna
Ajankohta: 2018 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Webscale kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Amazon Web Services

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Webscale kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Webscale - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Webscale - Muita referenssejä

Webscale - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia