Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Aktia ottaa Walletin johdolla pilven hyödyt käyttöön

Referenssi

Case: Aktia ottaa pilvestä hyödyn sovellus kerrallaan

Aktia siirsi suositun Aktia Wallet -mobiilisovelluksen konesalista ketterään ja kustannustehokkaaseen AWS-pilveen. Webscale valikoitui yhteistyökumppaniksi vahvan AWS-osaamisen ansiosta. Ensimmäinen pilvimigraatio tehtiinkin onnistuneesti ja jatkossa pilviympäristöön tullaan siirtämään muitakin sovelluksia.

Aktia Wallet on Aktian tarjoama monipuolinen mobiilisovellus, jolla voi esimerkiksi maksaa ostoksia sekä kivijalkakaupoissa että verkossa. Pankkiriippumattoman virtuaalisen maksukortin voi ottaa kuka tahansa käyttöön omalla älypuhelimellaan. Aktia Wallet on ollut Aktian tuote vuodesta 2016 asti, jolloin Aktia osti Elisa Lompakon. Nyt oli aika ottaa iso tekninen askel, sillä Aktia halusi siirtää mobiilisovelluksen käyttämät palvelut konesalista pilveen. ”Pilviympäristö mahdollistaa jatkossa nopeamman, kustannustehokkaamman ja skaalautuvamman toiminnan”, sanoo projektista Aktiassa vastannut digitaalisten palveluiden johtaja Alexhander Törnqvist.

Palvelinympäristön muutokseen haluttiin luotettava ja osaava kumppani. Tekijäksi valikoitunut Webscale löytyi suositusten kautta, sillä esimerkiksi Elisa Lompakon kehittäneellä Elisalla oli hyviä kokemuksia heidän AWS-osaamisestaan. Webscalella onkin kovaa osaamista sekä sovelluskehityksessä ja AWS-pilvipalveluista. Tämä on hyvä yhdistelmä modernissa softakehityksessä, jossa on tärkeää saada uusia palveluita nopeasti ja turvallisesti tuotantoon. Työhön tarttui Webscalen pilviarkkitehti Henri Meltaus, joka vastasi Walletin migraation suunnittelusta ja toteutuksesta.

Kehitystyö alkoi lähtö- ja tavoitetilan kartoittamisella, jonka perusteella tehtiin migraatiosuunnitelma: mitä kaikkea pitää tehdä, millaisia sovelluksia ja tietokantoja pitää siirtää, miten työt aikataulutetaan ja vaiheistetaan. Henri lähti viemään suunnitelmaa toteutukseen yhdessä Aktian Wallet-tiimin kanssa. Kyseessä oli laaja ja monimutkainen kokonaisuus, jossa jokainen sovellus siirrettiin yksi kerrallaan pilviympäristöön. Samaan aikaan sovelluksia myös kehitettiin ja niihin tuli uusia ominaisuuksia. Matkan varrella tuli luonnollisesti myös jonkin verran yllätyksiä ja muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin. Aktialla oli kuitenkin koko ajan selkeä kuva siitä mitä halutaan. ”Aktialaiset linjasivat business-tavoitteet ja tekivät tarvittavat päätökset aina kun niitä kaivattiin. Tämän ansiosta pystyin itse keskittymään teknisiin ratkaisuihin, ja saavutimme erittäin hyvän lopputuloksen”, kertoo Henri. 

Pilotista kohti seuraavia vaiheita

Aktia Wallet -projekti oli Aktialle pilotti pilviympäristöön, ja projektin aikana hiottiin myös Aktian pilvistrategiaa sekä rakennettiin tapaa toimia uudessa infrassa. Koska palvelinympäristö muuttui täysin, Henri vastasi myös Walletin kehittäjien perehdyttämisestä AWS-palveluihin. Aktian oma tiimi pystyykin projektin jälkeen ylläpitämään ja kehittämään palvelua itsenäisesti.  

Alexhander on tyytyväinen vuoden kestäneeseen ja aikataulussa pysyneeseen projektiin. Vaikka kyseessä oli Aktian ensimmäinen pilviprojekti, kaikki meni kuten pitikin. Erityismaininnan saa Henrin asiantuntijuus. Alexhander arvostaa erityisesti sitä, että Henri osasi ennakoida mahdolliset ongelmat ja ne voitiin taklata ennen migraatiota. ”Varsinaiseen tuotantoon siirryttäessä ei tapahtunut räjähdyksiä ja kaikki sujui kuten pitikin. Migraatio meni loppupeleissä varsin kivuttomasti. Yhteistyö oli muutenkin mutkatonta ja sujui hyvin!” Alexhander kiittelee. 

Uudessa ympäristössä oleva Aktia Wallet mahdollistaa nyt Aktialle uudenlaisia mahdollisuuksia tekniseen innovointiin ja nopeampiin testauksiin. ”Nyt voimme pilviympäristön ansiosta tehdä nopeasti erilaisia kokeiluja. Keräämme niistä asiakaskokemuksia, joiden avulla toimintoja kehitetään edelleen”, sanoo Alexhander ja jatkaa ”Aktia Wallet oli ensimmäinen harjoitus, ja nyt haluamme ehdottomasti laajentaa pilvipohjaisia ratkaisujamme.”

Suosittelija:

Alexhander Törnqvist

Pinterest
Referenssin infoboxi
Webscale Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Aktia

Lisätietoja

Yritysprofiili Webscale kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Maksaminen
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Teknologia

Amazon Web Services

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Webscale kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Webscale - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Webscale - Muita referenssejä

Webscale - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia