Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Standardoidulla pilvi-infralla ketterämpää liiketoimintaa

ReferenssiPaketti- ja verkkokauppaliiketoiminta (Parcel & eCommerce ) on Postin nopeimmin kasvava liiketoiminta-alue. Kotimaisten kuluttajien, yritysten ja verkkokauppojen lisäksi se palvelee suuria kansainvälisiä verkkokauppoja ja kuljettaa vuosittain kymmeniä miljoonia paketteja Suomessa ja Baltiassa.

Postin paketti- ja verkkokauppaliiketoiminta investoi digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja etsii rohkeasti uusia kasvupolkuja esimerkiksi avoimen innovaation avulla. Jatkuva liiketoiminnan muutos vaatii ohjelmistokehitykseltä joustavuutta ja tehokkuutta, jossa mm. teknologiavalinnoilla ja toimivalla DevOps-mallilla on merkittävä vaikutus menestykseen.

Webscale on tarjonnut Postille AWS- & DevOps-palveluita usean vuoden ajan ja kokonaisvastuu yksikön uuden AWS-ympäristön operoinnista ja konsultoinnista siirtyi Webscalelle vuoden 2020 kesän alussa. Valinnan hetkellä Postin luottamus oli ansaittu kovalla työllä ja asiakkaan ympäristö opittu syvällisesti.

Pilvi-infra ja DevOps kriittisiä tekijöitä

Kilpailu paketti- ja verkkokauppamarkkinassa on kovaa ja taistelu markkinaosuuksista käydään digitaalisilla palveluilla. Pilven tuoma nopeus uusien palveluiden kehittämisessä ja skaalautuvuus operoinnissa ovat ratkaisevan tärkeitä onnistumisessa.

”Pilvi-infra ja DevOps ovat Postin paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnalle kriittinen strateginen tekijä arvoketjussa, puhutaan sitten mistä osasta ketjua hyvänsä”, sanoo Postin PeC –yksikön Head of Development and Technology, Jussi Väisänen.

”Ketterän DevOpsin ansiosta meidän operatiivisella puolella on suora kanava vaikuttaa siihen, mitä yksikön kehitys tekee. Operatiivinen puoli on keskeinen osa kehitysprojektia heti alusta alkaen. Kun tuotannossa siirrytään aktiiviseen vaiheeseen, niin DevOpsin ansiosta operatiivinen puoli ei joudu opettelemaan asiaa silloin, vaan kompetenssin siirto tapahtuu aktiivisen kehitysvaiheen aikana, normaalina osana kehitysprosessia.”

24/7 palvelut ja automaation hyödyt

Yhteistyön vaiheet ovat kattaneet olemassa olevan ympäristön katselmoinnin, pilvi-infran ja AWS-kehityksen haltuunoton edelliseltä toimittajalta, jatkokehityksen sekä 24/7 -operoinnin aloituksen vuoden 2021 alusta. Webscalen DevOps-tiimi tuottaa palveluna standardin pilvi-infran Postin sovelluskehitystiimeille hyvin pitkälle automatisoitujen työkalujen avulla. Kolmen hengen tiimi tuottaa infran kymmenille tiimeille ja palveluille tietoturvallisesti ja tehokkaasti. Korkean tason automatisointi, tehokkuus ja tietoturvallisuus ovat palvelun toimituskriteerejä. Core-infra -tiimi vastaa koko Postin uuden AWS-ympäristön operoinnista ja kehittämisestä koko konsernille.

”Webscale-yhteistyön ansiosta meidän kehitysprojektit ja –hankkeet etenevät tehokkaammin ja nopeammin. Meillä on erittäin hyvin automatisoidut CI/CD pipelinet ja kaikki infra on koodia, koordinoitua ja hyvin hallittavaa.”

Asiakkaana Väisänen painottaa Webscale-yhteistyöstä Postille syntyvää hyötyä. ”Webscale vastaa käytännössä 90-prosenttisesti meidän yksikön infrakehityksestä ja -standardoinneista. Jos Webscalen porukkaa ei olisi, niin meidän AWS-infra olisi hyvin sekavaa. Nyt meillä on yksi tapa toteuttaa infra erilaisille hankkeille. Yhteistyön ansiosta kehitystyön tekemisellä on suunta, visio ja draivi. Webscale kehittää, ajaa ja vie meidän infraa aktiivisesti eteenpäin kaiken aikaa. Tämä puolestaan vaatii sitä, että tiedetään ja tunnetaan miten AWS-infra kehittyy eteenpäin. Ja me haluamme seurata aktiivisesti kehitystä kaiken aikaa! Tahdomme ottaa AWS:n parhaat käytännöt osaksi meidän standardi-infraa. Tässähän Webscalella on ollut merkittävä ja vahvasti konsultoiva rooli. Jos yhteistyötä ei olisi ollut, niin kehitystä ei olisi tapahtunut ja me oltaisiin jumiuduttu siihen tilaan missä me oltiin kaksi vuotta sitten.”

Myös yhteistyön ansiosta tapahtuva toiminnan tehostuminen kerää Väisäseltä kiitosta. ”Webscale-yhteistyön ansiosta meidän kehitysprojektit ja –hankkeet etenevät tehokkaammin ja nopeammin. Meillä on erittäin hyvin automatisoidut CI/CD pipelinet ja kaikki infra on koodia, koordinoitua ja hyvin hallittavaa. Pilvi-infran näkökulmasta kehityshankkeet ovat myös keskenään samanlaisia ja ylläpidollisesti samantyyppisiä. On selvää, että tämä helpottaa tekemisen virtaviivaistamista ja kustannuksia sekä aikaa säästyy.”

“Webscalen porukalla on erittäin korkea osaamistaso, läpinäkyvä ja sujuva tapa tehdä yhteistyötä sekä kyky ymmärtää meidän liiketoimintatarpeitamme. On se kyllä jäätävää porukkaa.”

Modernina toimijana Postilla on aito tahtotila kehittää ympäristöjä, mikä mahdollistaa uusien teknologioiden nopean käyttöönoton. Webscalen asiantuntijoita kuunnellaan ja Posti saa uusien teknologioiden tuomat kilpailuedut nopeasti käyttöönsä ja oikein rakennetulle tietoturvalliselle perustalle on kestävää rakentaa uusia palveluita tulevaisuudessakin.

Väisänen kehuu yhteistyön sujuvuutta. ”Tekemisen meininki on kovalla tasolla. Yhteistyö on selkeää, mutkatonta ja läpinäkyvää. Arvostan erityisesti sitä, että saan rehelliset näkemykset aina kun niitä pyydän ja silloinkin kun en osaa niitä pyytää. Yhteistyön ansiosta meillä tiedetään mitä tehdään ja kommunikoidaan koko ajan avoimesti ja rehellisesti. Webscalen porukalla on erittäin korkea osaamistaso, läpinäkyvä ja sujuva tapa tehdä yhteistyötä sekä kyky ymmärtää meidän liiketoimintatarpeitamme. On se kyllä jäätävää porukkaa.”

Modernien digitaalisten palveluiden kehittäminen on muutosmatkallaan vaatinut ja tuonut myös ymmärrystä pilvi-infran ja vanhan, data center –pohjaisen maailman välisistä eroista. Lähestymistapa esimerkiksi tietoturvaan ja infran automatisointiin ja standardointiin on näiden kahden maailman välillä täysin erilainen. Nämä kriittiset seikat on osattu tunnistaa vaatimuksiksi ja ymmärretty, että näille asioille täytyy osata tehdä tarvittavat toimenpiteet.

Automaatiosta hyötyä

Webscalen DevOps-tiimi palvelee jatkuvasti suurempaa osaa Postin organisaatiota. Automaation astetta pyritään kasvattamaan kaiken aikaa, jotta konsernin operointiin liittyviä hitaita manuaalisia prosesseja saadaan purettua.

Paketti- ja verkkokauppaliiketoimintayksik ön Väisänen painottaa, että pilvi-infra –kehityspolku on heillä vasta alkuvaiheessa. Sitoutunut ja tuloksekas yhteistyö jatkuu kaiken aikaa. ”Tämä on kymppitonnin juoksu eikä satasen sprintti. Nyt on ensimmäinen tonni saatu täyteen.”

Suosittelija:

Webscale-yhteistyön ansiosta meidän kehitysprojektit ja –hankkeet etenevät tehokkaammin ja nopeammin. Meillä on erittäin hyvin automatisoidut CI/CD pipelinet ja kaikki infra on koodia, koordinoitua ja hyvin hallittavaa.

Jussi Väisänen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Webscale Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Posti

Lisätietoja

Yritysprofiili Webscale kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Teknologia

Amazon Web Services

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Webscale kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Webscale - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Webscale - Muita referenssejä

Webscale - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia