Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

SprintIT toi kultaa Suomeen -- Piinkova ERP-talo luottaa ketterään kasvuun

BloggausSprintIT on neljä vuotta sitten perustettu rohkealle visiolle avoimen lähdekoodin ERP-talosta. Perustajaosakkaiden tavoitteena on muuttaa toiminnanohjauksen markkinaa digitalisoimalla yritysten arki pala kerrallaan. SprintIT on nyt Odoo Gold Partner. Tasolle on noussut yli 1000 kumppanista vain 10 prosenttia. SprintIT:n tilikauden 2017 liikevaihto nousi lähes kahteen miljoonaan ja tänä vuonna se kasvaa edelleen voimakkaasti.

Kesäkuussa 2014 Marko Happonen ja Petri Heino olivat löytäneet kumppanikseen ERP-alan konkarin Roy Nurmen. Happonen oli tehnyt pitkä uran SAPin parissa, Heino taas teleallalla myynnin johdossa. Roy Nurmi on varsinainen alan konkari vastattuaan pitkän uran aikanaan ERP-liiketoiminnasta monissa eri teknologiataloissa. Kolmikko oli juuri saanut ensimmäisen asiakastoimeksiannon: rakkaudesta juhliin elävä Confetti oli ensimmäinen toimeksianto, jonka saatuaan omistajat jättivät paperit 4.6.2014 Kaupparekisteriin. Kasvuun ei lähdetty henkseleitä paukutellen, yritys on kasvanut askel askeleelta yhdessä asiakkaiden ja taitavan henkilöstönsä kanssa. Kahden miljoonan liikevaihto on myös saavutettu pelkällä tulorahoituksella.

• Kysyntä tuo kasvua. Se perustuu asiakkaiden tarpeeseen tehdä päätöksiä tiedon pohjalta, kertoo SprintIT:n hallituksen puheenjohtaja Petri Heino.

Neljä vuotta perustamisen jälkeen yhtiön Pitäjänmäen Atomitien toimistossa työskentelee 32 henkeä. Maanantaisin kaikki ovat paikalla, mutta monet tulevat joka päivä toimistolle, vaikkei tarvitsisikaan. Värikkäät sukat ja hauskat tohvelit kuuluvat kehittäjien vakioasuihin kesälläkin. Toimisto on moderni ja byrokratia olematon ja yhteisöllisyys luo osaltaan hyvää tunnelmaa. Töitä voi tehdä toki yhtä lailla olla laiturinnokassa kuin työpöydän ääressä. Kaikki eivät asu edes pk-seudulla, etätöitä tehdään Pohjanmaalta, Hämeestä, Etelä-Karjalasta ja Lounais-Suomesta käsin. Yhtiö on myös panostanut kansainvälisyyteen: hakemuksia avoimiin paikkoihin tulee ympäri maailmaa, Egyptistä, Brasiliasta ja Intiasta asti. Yritykseen on palkattu Odoo-osaajia Intiasta. Myös asiakaskunta koostuu kansainvälisistä kasvuyrityksistä, jotka luottavat digitaalisuuten, esimerkkeinä Oceanvolt, Snowek, Kataikko ja Goodio.

Digitalisoitu arki on kilpailutekijä

Myytävälle yritykselle digitaalinen valmius on selkeä kilpailutekijä. Jollei järjestelmiä jo ole, seuraa suurinta osaa yrityskauppoja ja sukupolvenvaihdoksia välittömästi järjestelmien tuominen tähän päivään. Enää ei pitäisi joutua käydä kurkkimassa varaston hyllystä, kuinka monta tuotetta siellä nököttää. Digiaikaan kuuluu myös ajasta ja paikasta riippumaton tiedon saanti ja resursointi. Kommunikointi lippu-lapuilla jääköön menneeseen.
• Vinkkinä voisi melkein sanoa, että jos järjestelmiä on päivitetty ja otettu menestyneesti käyttöön, niin yrityskaupoissa voi tienata enemmän, sanoo Petri Heino.

• ERP-toiminnanohjaus tuo yrityksen arkeen digitaalisen selkärangan. Se ei ole enää vain suurten yritysten ulottuvilla, myös PK-sektorin on tultava -- ja se pääsee Odoon avulla ketterästi mukaan muutokseen, jatkaa Heino.

Sama huomataan startupien kasvaessa: kun mukaan tulee pääomasijoittaja, joka kaipaa toiminnan läpivalaisua ja selkeää raportointia, lähtevät startupit etsimään itselleen sopivaa ERP-toiminnanohjausjärjestelmää. Usein käytyään läpi useita sovelluksia he ovat päätyneet Odoon.

Team of Teams – mennään vaikka kuuhun

SprintIT käyttää itse omaa Odoo-toiminnanohjaustaan tehokkaasti. Projektien johtaminen on asiakkaan näkökulmasta erittäin tärkeää, ja Kanban-malliin rakennettu tekeminen tiketteineen on vahva osa arkea. Ihmisiä ei tarvitse nimittää tiimeihin, he haluavat itse osallistua mahdollisimman moneen hankkeeseen.

• Tärkeintä itseohjautuvassa organisaatiossa on se että, “”Saa tehdä, virheitä pelkäämättä”. Ylhäältä alas tulevaa johtamista ei ole ja sen tyyppinen valmentaminen pyritään minimoimaan, puhuu arjen coach ja päivittäisistä operaatioista vastaava osakas Marko Happonen.

Team of Teams -organisaatiomalli syntyi, kun piti ensimmäistä kertaa päästä kuuhun. Siinä asiantuntijat saivat yhteisen tavoitteen ja ottivat johtamisen käsiinsä. Tieto kulki siihen aikaan tiimiltä toiselle livenä radiopuhelimilla. Kuumatka tuli tehtyä aikataulussa. Sekin oli kuin scrum-menetelmällä toteutettu sprintti: sillä oli takaraja, selkeä tavoite ja motivoituneet tekijät sekä hyvin toimivat tiimit.

Työntekijät voivat spontaanisti koota tiimin suoriutuakseen haasteista, joita vaativa ja laaja-alainen projektityö tuo eteen päivittäin. Tiimejä on koottu niin kesätyöntekijöiden rekrytointia kuin pankki-integraatioiden rakentamista varten. Tavanomainen tiimi on luonnollisesti asiakkaalle dedikoitu projektitiimi, joka koostuu monen alan timantin kovista asiantuntijoista.

Kyllin hyvä
Minimum Viable Product voisi olla suomeksi “kyllin hyvä”. Niin hyvä, että sitä päästään liikkeelle. Yhdessä tehty Odoo järjestelmän käyttöönotto nopeuttaa ja helpottaa asiakasta ymmärtämään järjestelmä toimintaperiaatteet. Asiakkaat ovat kiittäneet Odoo-järjestelmää nimenomaan käyttäjäystävällisyydestä. Asiakas pääsee käyttämään esimerkiksi CRM Asiakkuudenhallintaa jo kuukaudessa projektin aloittamisen jälkeen.

Takaisinmaksu alkaa heti
Myös yritysten talousjohto on tyytyväistä, kun järjestelmäinvestoinnin takaisinmaksu alkaa saman tien, eikä sitä tarvitse odottaa neljää vuotta. Tavanomaisessa asiakasprojektissa uusia sovelluksia lisätään ERP’iin niin, että lopulta käsissä on hyvin laaja-alainen, modulaarinen ERP toiminnanohjaus, jossa käytössä ovat nettisivut, verkkokauppa, uutiskirjeet, varastonhallinta, inventaario, HR-järjestelmä, kululaskut, osto, myynti ja laskutus sekä kirjanpito. Käyttöönotto tehdään moduuli kerrallaan, ja kaikki osat voidaan myös sujuvasti integroida jo olemassa oleviin järjestelmiin. Säästö siitä, että yksi järjestelmä taipuu näin moneen, on yleensä melkoinen, ja monien asiakkaidemme mielestä päällekkäisistä sovelluksista voidaan luopua.

Lisätietoja:
Petri Heino
Hallituksen puheenjohtaja
SprintIT Asiakkuudet ja myynti
petri.heino@sprintit.fi
P. 050 5378602

Catarina Myllärniemi
Viestintäjohtaja
catarina.myllarniemi@sprintit.fi
P. 050 919 5739

SprintIT mediassa
https://eventolehti.fi/artikkelit/yhteison-voimalla-tapahtumatkin-uudistuvat/
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/avoimen-koodin-erp-talo-tuplasi-liikevaihtonsa-6698721
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/avoimen-lahdekoodin-erpista-uusi-versio-suomi-huomioitu-kehityksessa-6680836
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/suomalainen-avoimen-koodin-erppi-myytiin-6616466

SprintIT
SprintIT kehittää asiakkaidensa kilpailu- ja kasvukykyä tiedon saatavuuden ja -käsittelyn avulla. SprintIT on yhdistelmä ketteryyttä, bisnes-ymmärrystä ja tunnustettua ammattitaitoa. Me olemme tunnettuja taitavista kehittäjistä sekä halusta rakentaa juuri sinulle toimiva ERP-toiminnanohjauksen ratkaisu. SprintIT haluaa muuttaa koko ohjelmistomarkkinaa avoimen lähdekoodin sovellusten avulla. Tänään SprintIT:llä työskentelee yli 30 kokenutta asiantuntijaa sen liikevaihdon noustessa yli kahteen miljoonaan euroon. www.sprintit.fi

Odoo
Odoo on haastajateknologia tulevaisuudesta. Aikaisemmin Open ERP -nimellä tunnettu Odoo on ERP-toiminnanohjauksen kapinallinen. Sen kehitys on alkanut 12 vuotta sitten. Kaikki sai alkunsa, kun belgialainen visionääri Fabien Pinckaers päätti haastaa perinteiset toiminnanohjauksen jättiläiset uudella toteutustavalla: asiakkaiden oli aika saada uusi, modulaarisesti rakennettava business-sovellus järkälemäisten järjestelmien rinnalle.
Odoo-liiketoimintasovellusta käyttää 160 000 yritystä ja 3,7 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman. Osaavia partnereita sovelluksen ympärillä toimii yli 1000 ja niiden verkosto kattaa yli 130 maata. Sovellukseen tutustuu yli 20 000 henkeä kuukaudessa ja lähes 1 000 yritystä ottaa sovelluksen käyttöön. Odoon liiketoimintasovellusten ympärille on kehitetty, partnereiden toimesta, yli 16 000 sovellusta ja Odoo App Store on maailman suurin Business App Store eli sovelluskauppa. Odoo toimii maailman laajuisesti ja sillä on toimistot Belgiassa, Luxemburgissa, Intiassa Gujaratissa ja Kiinassa Hong Kongissa sekä USA’ssa New Yorkissa ja San Franciscossa.
Odoosta on olemassa Community-versio, jota kehittää maailmanlaajuinen yhteisö. Sen käyttö on täysin ilmaista. Odoon Enterprise-versio on Odoon itsensä kehittämä ja ylläpitämä versio, jonka puitteissa tehdään paljon edistyksellistä kehitystyötä. Odoossa on pelillisyyttä, keinoälyä ja koneoppimista. Sen mahdollistaa myös Big Datan käsittelyn. Maksullinen Enterprise-versio on saatavilla yhdestä käyttäjästä alkaen, joten se on hyvin suosittu pienten ja keskisuurten asiakkaiden parissa. Suurimmat Odoota käyttävät talot löytyvät toisaalta Keski-Euroopasta, niihin lukeutuvat muun muassa Hyundai, WWF ja Danone. www.odoo.com

Pinterest
SprintIT Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili SprintIT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ohjelmistokehitys

Teknologia

Open source

Siirry yrityksen profiiliin SprintIT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SprintIT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

SprintIT - Muita referenssejä

SprintIT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia