Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Seuraa, miten uudet nettisivut maksavat itsensä takaisin

BloggausVerkkosivut yritykselle ovat sijoitus. Hyvät nettisivut tehdään niin, että jo suunnitellessa otetaan huomioon liiketoiminnan tavoitteet. Homma ei pysähdy siihen, että verkkosivut julkaistaan. Seuraa ja varmista alusta asti, että kotisivusi alkavat maksaa itseään takaisin.

Olet havainnut, että tarvitset verkkosivut. Seuraava ajatus on, että paljonko ne maksavat. Netissä on muutamakin kirjoitus siitä, mitä nettisivujen tekeminen maksaa. Me keskitymme nyt siihen, miten saat verkkosivut tienaamaan sijoittamasi rahan takaisin.

Kun verkkosivusi on hyvin tehty, ne on tehty palvelemaan liiketoimintaasi. Tekijä on ottanut huomioon, mitä nettisivuillasi tavoittelet. Onko sinulla verkkosivu siksi, että sinut löydettäisiin netistä, onko se tärkein kanavasi asiakasviestinnässä, tai jopa vilkkaasti käyvä verkkokauppa?

Miten näissä tavoitteissa onnistutaan, näkyy tietenkin lopullisesti viivan alla, mutta että saadaan selville verkkosivujesi osuus siinä, sitä varten on analyysityökalut olemassa.

Verkkosivuliikenteen analysointi on mahdollista hyvin pikkutarkalla tasolla. Aloitetaan tässä kuitenkin ilmaisista ja aivan perustavanlaatuisista jutuista, jotka kannattaa ottaa ensin haltuun. Niiden käyttö ei maksa sinulle mitään, mutta alat saada kuvaa siitä, miten verkkosivusi toimivat ja voit tehdä jo valintoja, joilla laitat ne toimimaan.

Miten liittää verkkosivut ja Facebook yhteen?


Jos epäilet, että verkkosivusi ei ole myyntikanavana kovin tärkeä, koska sinulla on vahva kanta-asiakaspohja, kannattaa ajatella hetki, voisitko verkkosivusi avulla palvella paremmin nykyisiä asiakkaitasi. On halvempaa pitää vanha asiakas kuin hankkia uusia. Paremmat nettisivut auttavat myös tässä.

Asiakkaasi ovat nyt tottuneempia käyttelemään nettiä kuin he olivat silloin, kuin viimeksi uusit verkkosivusi. Mitä kauemmin siitä on, sitä enemmän olemme valmiit lyömään asiasta vetoa.

Ihmiset ovat myös siirtyneet entistä enemmän käyttämään nettiä kännykällä. Se tarkoittaa sitä, että asioita hoidetaan verkossa entistä enemmän. Kännykässä on myös sosiaalinen media, joka toimii jakelukanavana sille, mitä julkaiset nettisivuillasi.

Kun perustat yrityksellesi Facebook-sivun ja alat kerätä sinne yleisöä, ovat kanta-asiakkaasi ensimmäisiä Facebook-tykkääjiäsi. Julkaisemalla heitä kiinnostavaa asiaa nettisivullasi ja jakamalla sen Facebookissa saavutat heidät luontevasti. He eivät varmasti pahastu uudesta tavastasi viestiä. Päivastoin, olemme varmoja siitä, että he pitävät sitä parantuneena palveluna.

Välillä voit tietenkin tiedottaa pelkällä Facebook-julkaisulla ja näin kannattaa tehdäkin, mutta nettiin sopii enemmän asiaa ja verkkosivullasi oleva tieto löytyy myös googlettajille. Säännöllinen julkaiseminen parantaa myös löydettävyyttäsi Googlen avulla. Toimimalla näin saat siis ainakin kolme kärpästä yhdellä iskulla.

Google Analytics ja Facebookin ilmaiset analyysityökalut

Mutta – toimiiko se näin? Mistä tiedät, lukeeko verkkosivuillasi olevaa sisältöä kukaan, ja näkeekö kukaan julkaisujasi Facebookissa? Tämän saat selville jo Googlen ja Facebookin ilmaisilla analyysityökaluilla.

Kuinka Google Analytics toimii

Jo maksuttomalla Google Analyticsilla näet, kuinka monta ihmistä nettisivullasi on käynyt. Ilmainen työkalu näyttää sinulle tiedot verkkosivuittain, kellonajoittain, miten sinun vain tarvitsee tietää. Näet toimiesi vaikutukset. Mitä sivuja luetaan, ohjautuvatko ihmiset yhteydenottosivulle vai lähtevätkö jo ensimmäiseltä sivulta pois?

Google Analyticsista näet täsmällisesti myös julkaisujesi Facebook-levityksen vaikutukset. Facebook näyttää näkyvyyden ja klikkaukset vain siltä osin, kuin ne ovat peräisin omalta seinältäsi. Jos esimerkiksi kampanjasivuasi on jaettu sosiaalisessa mediassa suoraan kampanjasivulla olevan Facebook-jakonapin kautta, se ei sinun Facebook-sivusi analyyseissa näy. Vasta Google Analytics näyttää todellisen lukijamäärän.

Että verkkosivusi pystyvät tienaamaan, se vaatii myös sinulta jatkuvaa työtä näkyvyytesi ja löydettävyytesi varmistamiseksi. Olet luultavasti saanut ohjeet hakukoneoptimointiin palveluntarjoajaltasi. Sivistyneet palveluntarjoajat, kuten MeKiwi, neuvovat sinulle myös, miten Google Analytics -tili perustetaan, miten sitä käytetään ja miten ylläpidät liikennettä verkkosivuillasi.

Tavoite on aikaansaada myönteinen kierre: kun sivuillasi käy paljon yleisöä ja he viipyvät siellä kauan, Google tulkitsee sivusi laadukkaiksi ja parantaa löydettävyyttäsi. Tämä taas tuo verkkosivullesi lisää kävijöitä. Eli mahdollisia, olevia ja tulevia asiakkaita.

Facebook jakelee sisältösi tehokkaasti
Sen, että löytyy Googlesta, sanotaan olevan yrityksen olemassaolon edellytys. Googlessa näkyminen on kuitenkin aika passiivinen tapa yritykselle olla olemassa. Toinen puoli ruokaa on, että ihmiset saadaan lukemaan verkkosivujesi sisältöä, esimerkiksi Facebookin kautta niin kuin aikaisemmin kuvattiin.

Tuota sisältöä verkkosivullesi säännöllisesti. Tuota lukijallesi hyödyllistä sisältöä. Jos houkuttelet asiakkaasi Facebookin avulla lukemaan joutavaa höttöä, miten arvelet hänen reagoivan?

Se on paras onnistuminen, kun sisältösi on niin laadukasta, että hän haluaa muidenkin näkevän sen, eli jakaa julkaisusi. Ihan tavallisen Facebook-yrityssivun analyyseista näet, moniko julkaisusi on nähnyt ja miten siihen ollaan reagoitu. Opit, mikä sinun yleisöäsi kiinnostaa.

Facebook-julkaisemiseen on syntynyt omat sopivana pidetyt tapansa, joihin kannattaa perehtyä, että ei “spämmää” eli julkaise epäkiinnostavalla ja tyrkyttävällä tavalla. Julkaisemiseen on myös sääntöjä, jotka tietää aina parhaiten Facebook itse.

Kun julkaisusi saa tykkäyksiä ja jakoja, saavutat potentiaalisia asiakkaita, jotka tuskin koskaan etsisivät sinua Googlesta.

Digimainonnan duopoli

Käsittelimme tässä blogissa vain Googlea ja Facebookia kahdesta syystä: Google on The Hakukone, jonka kautta suurin osa tiedonhausta tapahtuu. Facebook on edelleen sosiaalisen median ykkönen. Siitä kannattaa aloittaa.

Toinen tärkeä syy on se, että digitaalinen markkinointi tulee keskittymään yhä enemmän näihin kahteen kanavaan. Jokainen yritys joutuu taipumaan niiden ehdoilla toimimiseen. Tätä emme pidä huonona asiana, sillä molemmat korostavat verkkosivujen sisällön laatua.

VapaMedian strategiajohtaja Mikko Rummukainen tiivistää asian hyvin:

  • Facebook ja Google eivät halua näyttää käyttäjille brändisi mainoksia, vaan he haluavat brändisi tuottavan sisältöä, jonka takia Facebookin ja Googlen palveluja halutaan käyttää.

Sitaatti on peräisin Markkinointi&Mainonta-verkkolehden Digimainonnan duopoli -blogista, jonka M&M jakoi Facebookissa. Se oli merkityksellistä sisältöä asiakkaalle, eli meille, ja jaoimme sen juuri eteenpäin – tällä kertaa tällä tavalla.

Tässäpä perusasiat. Ensi viikolla kirjoitellaan siitä, miten saat verkkosivujesi työpanoksesta laskennallista tietoa irti. Eli kun teet kampanjan verkkosivusi ja Facebookin yhteispelillä, miten saat täsmällisesti laskettua, paljonko se tuotti.


Blogi on julkaistu MeKiwin verkkosivulla 18.5.2017. Lue alkuperäinen blogi täältä.

Pinterest
MeKiwi Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili MeKiwi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Rakentaminen
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

asiakaskohtaiset web sovellukset
Web
Web Design
Web Development
webhotelli
web-analytiikka
Web-sivut
web-palvelut
Web-suunnittelu
digimarkkinointi
digitaalinen markkinointi

Siirry yrityksen profiiliin MeKiwi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

MeKiwi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

MeKiwi - Muita referenssejä

MeKiwi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia