Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sertifioituneet osaajamme #Osa2 | Majid Maskati

BloggausTässä blogisarjassa esittelemme innofactorilaisia, jotka ovat suorittaneet työnsä ohessa erilaisia sertifikaatteja. Blogisarjassa haastateltavat kertovat, mitä sertifikaatteja he ovat suorittaneet ja mikä motivoi heitä suorittamaan niitä. Toisessa osassa vuorossa on Espoon toimipisteellä työskentelevä Majid Maskati, Solution Architect.

Milloin aloitit Innofactorilla ja mitä työnkuvaasi kuuluu?

Tulin alun perin firmaan yritysoston kautta, ja yhteensä Innofactor-uraa on kertynyt jo lähes 11 vuotta. Kävin välillä muualla, mutta loppuvuodesta 2020 palasin takaisin pienen tauon jälkeen.

Olen järjestelmä-/pilviarkkitehti, ja työssäni etsin ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin hyödyntäen Microsoft-teknologiaa melko laajasti. Teknologioista käytössä on niin M365, Power Platform ja Azure sekä tietoturvaan liittyvät ratkaisut.

Mitä sertifikaatteja olet suorittanut viimeisimpinä?

Urani aikana olen suorittanut useita sertifikaatteja. Kun palasin Innofactorille, asetin tavoitteekseni tehdä yhden Azure-sertifikaatin. Kesällä olosuhteiden ollessa otolliset varasin kuitenkin ajan neljään sertifikaattikokeeseen, jotka sain parissa viikossa suoritettua.

Sertit liittyivät aiheisiin, joiden parissa olen tehnyt viime aikoina tiiviisti töitä ja siksi valmistautumiseen riitti tunti tai kaksi per sertifikaatti. Suoritin DevOps Engineer ExpertAzure Security Engineer Associate sekä kaksi Azure Solutions Architect Expert -sertifikaattia. Eli tällä kertaa hyvin Azure-painoitteista.

Miten sertifikaattien suorittaminen on onnistunut työn ohessa?

Jos sertifikaatin aihealue liittyy päivittäiseen työhön, niitä on aika helppo suorittaa töiden ohessa. Isompaa valmistautumista ei tarvita – vaikka toki teknologia-alueeseen pitää perehtyä laajemmin projektin edetessä. Onneksi läpipääsyyn ei myöskään tarvita 100 % oikeita vastauksia, vaan kaikki päälle 70 %:n riittää.

Millaista hyötyä sertifikaateista on ollut asiakastyössä?

Serttien suorittaminen laajentaa osaamista alueille, joita ei normaalisti tule tehtyä päivittäin. Se siis lisää ymmärrystä kokonaisuuksista ja käsitteistä. On myös tärkeää ymmärtää, kuinka Microsoftin fokus muuttuu ja päivittää tietämystä serttien kautta.

Sertifikaateista on selkeä hyöty myyntitarjouksiin, sillä sertit ovat vertailukelpoinen tapa osoittaa substanssiosaaminen erilaisista teknologioista.

Millaista hyötyä koet sertifikaateista olevan omalle kehityksellesi?

Sertit haastavat minua kehittymään alueille, jotka eivät ole osa päivittäistä työtä mutta ovat silti tärkeitä ymmärtää. Niiden myötä voi laajentaa osaamista myös täysin uusille alueille. Microsoftin dokumentaatioita tuskin tulisi muuten luettua yhtä innokkaasti, mutta serttien avulla voin asettaa itselleni selkeitä tavoitteita tulevaan.

Mietitkö jo uusien sertifikaattien suorittamista?

Totta kai. Seuraavana tähtäimessä ovat Power Platform Associate ja Power Platform Architect -sertifikaattien suorittaminen.

Ja viimeiseksi: Mikä on parasta työssäsi?

Parasta on, että saan käyttää työssäni luovuttaa ja etsiä ratkaisuja Microsoft-paletista asiakkaiden tarpeisiin hyödyntäen omaa osaamistani laajasti. Lisäksi mahtavaa on ihmetellä ratkaisuja yhdessä hyvän tiimin kanssa. Yhteenvetona jatkuva oppiminen ja itseni kehittäminen niin projektien kuin serttienkin kautta.

 

Sarjan ensimmäisessä osassa haastattelussa oli Katri Pacek. Lue juttu!

Kiinnostaako ura Innofactorilla? Katso avoimet työpaikkamme!

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

Microsoft Azure
Microsoft Power Platform
m365
information security
employer branding

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia