Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Selvitys: Kansainväliset osaajat arvostavat ennen kaikkea suomalaista työelämää – Suomeen ei tulla rikastumaan vaan olemaan onnellisia

BloggausSuomalainen työelämä koetaan vähemmän suorituskeskeisenä, kilpailuhenkisenä ja stressaavana, kertoo tuore selvitys. Suomeen muuttaneille asiantuntijoille on tärkeää, että töiden jälkeen ehtii harrastaa ja viettää aikaa perheen kanssa.

Miksi korkeasti koulutettu kansainvälinen osaaja haluaa tulla töihin juuri Suomeen? Mikä saa hänet jäämään tänne? Taloushallinnon palveluita kansainvälistyville yrityksille tarjoavan Starian tuoreessa selvityksessä kysyttiin asiantuntijatehtävissä työskenteleviltä maahanmuuttajilta näiden ajatuksia Suomesta ja suomalaisesta työelämästä. Laadulliset haastattelut toteutti konsulttitalo Miltton.

Selvityksen mukaan kansainvälisten osaajien mielestä parasta Suomessa on se, että työ ja muu elämä ovat tasapainossa. Kun kaikki aika ei mene töissä, jää aikaa olla perheen ja muiden läheisten kanssa sekä huolehtia itsestään eri tavoin. Kaiken kaikkiaan maahanmuuttajat kokevat suomalaisen työelämän vähemmän suorituskeskeisenä, kilpailuhenkisenä ja ylipäätään vähemmän stressaavana kuin työelämän vanhassa kotimaassaan.

Selvitykseen haastatellut tietävät, että muualla tienaisi enemmän kuin Suomessa. Työn ja vapaa-ajan tasapaino kuitenkin kompensoi tilipussia. Selvityksestä nousee voimakkaasti esiin se, että Suomeen tullaan ennen kaikkea olemaan onnellisia, ei rikastumaan. Onnelliseen elämään taas liittyy oleellisesti Suomessa toteutuva työn ja muun elämän välinen tasapaino, jota hyvinvointivaltion palvelut ja etuudet tukevat.

Näin haastatellut itse kuvasivat:

”Parasta Suomessa työskentelyssä on työn ja yksityiselämän tasapaino. Työkulttuuri on sellainen, että ihminen voi keskittyä myös omaan elämäänsä. Työ ei ole se elämä. Jää aikaa olla lasten kanssa - tai harrastaa tai matkustella tai tehdä vapaa-ajallaan, mitä haluaa.”

”Suomessa voi lähteä töistä heti, kun työt on tehty, joten ihmisillä on mahdollisuus olla työpäivinä perheen kanssa. Koska Suomessa halutaan edistää työn ja perhe-elämän tasapainoa, myös lomat ja vanhempainvapaat ovat anteliaita."

“Suomeen ei tulla ensisijaisesti rahan perässä”

Starian toimitusjohtaja Artti Aurasmaan mukaan Suomen kannattaisi markkinoida enemmän suomalaista työkulttuuria. Aurasmaa muistuttaa, että kansainvälisten osaajien työmarkkinat ovat globaalit eli he voivat valita itse, missä asuvat ja tekevät töitä. Suomi ei voi kilpailla kovilla palkoilla tai kevyellä verotuksella, vaan meidän vahvuutemme ovat muualla.

“Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on asia, jota me suomalaiset emme aina osaa itse arvostaa riittävästi, mutta joka on tänne tuleville aivan ilmeinen. Siksi Suomessa ei tarvitse maksaa kovinta palkkaa eikä meidän verotuksemme tarvitse olla kaikista kevyintä. Suomeen töihin tuleville tärkeintä on, että täällä voi rakentaa onnellisen elämän, jossa kaikki elämän osa-alueet ovat tasapainossa. Suomalainen työelämä ei ole täydellinen, mutta se saattaa olla maailman paras”, Aurasmaa sanoo.

Kehitettävääkin on. Aurasmaa toivoo, että suomalaiset yritykset osaisivat hyödyntää diversiteettiä eli monimuotoisuutta nykyistä paremmin.

“Meidän pitäisi keskustella erityisesti siitä, miten me saisimme työpaikoillemme aitoa moninaisuutta. Suomessa diversiteetti nähdään usein liian kapeasti vain sukupuolten tasa-arvokysymyksenä, vaikka kysymys on ennen kaikkea ajattelun diversiteetistä. Jotta suomalaiset voivat menestyä kansainvälisessä kilpailussa, myös ajatusten on oltava moninaisia. Jokainen suomalainen yritys kilpailee sellaisten kansainvälisten yritysten kanssa, joilla on diversiteettiä.”

Haluatko tutustua selvityksen keskeisimpiin löydöksiin? Lataa raportti.

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

työelämä
Suomi
työntekijäkokemus
työaika
työkulttuuri
työolot
työvoima

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia