Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ruokatieto uusi verkkosivustonsa ja brändinsä redandbluen kanssa

Referenssi

Mikä on Ruokatieto?

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä kotimaisesta ruuasta ja ruokaketjun toiminnasta sekä tekemällä tunnetuksi Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä suomalaisen elintarvikkeen tunnuksena. Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeudet ovat 350 eri kokoisella yrityksellä, jolle suomalaisen ruokaketjun elinvoimaisuus on tärkeää. Yrityksiä valvotaan ja tuotteet tarkistetetaan säännöllisesti.

Ruokatiedon verkkosivuston ja brändin uudistus

Ruokatiedon verkkosivuprojektissa yhdistettiin saman sivuston alle kaksi laajaa kokonaisuutta: Ruokatieto Yhdistyksen sekä Hyvää Suomesta -merkin verkkopalvelut. Ruokatieto Yhdistyksen ja Hyvää Suomesta -merkin verkkosivustot olivat sekä teknisesti että sisällöllisesti vanhentuneet ja kerrostuneet. Sisällöllisesti sivustot olivat laajentuneet paljon vuosien saatossa, eikä vanha alusta enää palvellut sisältöjen hallintaa ja käytettävyyttä.

Projekti starttasi konseptoinnilla ja tarjouspyynnön vaatimusmäärittelyn tarkentamisella, jossa pureuduttiin vanhojen sivustojen analytiikkaan, kohderyhmiin, tarpeisiin ja tavoitteisiin. Konseptoinnissa esiin nousi tarve uudistaa Ruokatiedon logoa - ja lopulta koko Ruokatiedon brändi-ilme suunniteltiin uudestaan.

Brändiuudistus Ruokatiedolle

Brändiuudistuksessa yhdityksen logo muotoiltiin uudestaan. R-kirjaimesta haluttiin tunnistettava ja itsenäisenä käytettävä tunniste muun muassa sosiaaliseen mediaan; lisäksi uudistettiin typografia ja värimaailma sekä luotiin kuvituskonsepti.

Kuvituskonseptissa luotiin Ruokatiedon kuvitusten tyyli. Kuvitukset ovat luonteelta iloisia, värikkäitä ja leikkisiä. Redandbluen graafikot toteuttivat myös Ruokatiedon kuvitukset. Kuvituksia hyödynnetään verkkopalvelun ohella mm. esitteissä, roll-upeissa ja sosiaalisen median kanavissa.

Tutustu Ruokatiedon uuteen brändi-ilmeeseen ja kuvituksiin redandbluen artikkelissa.

Ruokatiedon verkkosivu-uudistus

Redandblue vastasi Ruokatiedon verkkosivu-uudistuksessa kokonaistoimituksesta, joten uuden verkkosivuston konseptoinnista ja määrittelyn tarkennuksesta siirryttiin sivuston käyttöliittymän ja ulkoasun suunnitteluun. Kun sivuston käyttöliittymän ja ulkoasun prototyypit oli hyväksytty, aloitettiin tekninen toteutus.

Ruokatiedon verkkosivuston julkaisujärjestelmänä toimii WordPress, johon integroituu Kehätiedon Kilta-jäsenrekisteri. Jäsenrekisteristä haetaan ja päivitetään sivustolle Hyvää Suomesta -merkin yritykset, tuotteet sekä kaikki Ruokatieto Yhdistyksen jäsenet. Sivuston tuotehaussa voi etsiä tuhansien tuotteiden joukosta Hyvää Suomesta -merkin kriteerit täyttäviä tuotteita.

Osana verkkosivu-uudistusta redandblue piti Ruokatiedon tiimille sekä verkkosivuston julkaisujärjestelmän käyttöön ja sisällönsyöttöön keskittyvän että erillisen sisältöjen hakukoneoptimoinnin koulutuksen. Kun yhteen laajaan sivustoon yhdistetään useita sisältökokonaisuuksia eri verkkosivuilta, sisältötyön määrä saattaa yllättää. Monipuolisilla koulutuksilla varmistuttiin, että Ruokatiedon henkilöstö pystyy toteuttamaan laadukasta sisältöä verkkopalveluun itsenäisesti.

Vieraile uudessa ruokatieto.fi-palvelussa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Red & Blue Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Ruokatieto Yhdistys ry
Ajankohta: 2022 - 2023
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Heidi Nora-Klemetti, heidi@redandblue.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Red & Blue kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Kilta-integraatio
SEO-koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Red & Blue kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Red & Blue - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Red & Blue - Muita referenssejä

Red & Blue - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia