Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ihmiskeskeinen suunnittelu on saavutettavan verkkopalvelun vankka tukijalka

BloggausSaavutettavuus on yhä tärkeämpi osa-alue verkkopalvelussa, joten on parempi puhua käyttäjälähtöisyyden sijaan ihmislähtöisyydestä. Ihmislähtöisyyden korostaminen ottaa huomioon tarkemmin yksilön erilaiset tarpeet ja ominaisuudet sekä tilanteen ja kontekstin, jossa ihminen tuotetta tai palvelua käyttää. 

Tämän artikkelin julkaissut redandblue keskittyy verkkopalveluiden ja -sivustojen ihmiskeskeiseen suunnitteluun ja saavutettaviin toteutuksiin.

Ihmiskeskeinen suunnittelu, mitä se on?

Ihmiskeskeinen suunnittelu on konsepti, joka sai vetovoimaa 1990-luvulla lähestymistapana kehittää innovatiivisia ratkaisuja, jotka perustuvat täysin ihmisen tarpeisiin ja näkökulmiin suunnittelu- tai ongelmanratkaisuprosessin jokaisessa vaiheessa.

Ihmiskeskeisessä suunnittelussa ihminen on keskiössä ja siinä keskitytään kontekstiin, jossa ihminen käyttää esimerkiksi verkkopalvelua. Perusajatuksena on ratkaista oikeita ongelma ja löytää ongelmien juurisyyt.

Nämä neljä perusperiaatetta on annettu ihmiskeskeiselle suunnittelulle:

  1. Ihmiset keskiössä: Keskitä huomio ihmisiin ja kontekstiin, jossa ihminen käyttää tuotetta tai palvelua.
  2. Määritä käyttäjän tarpeet: Ymmärrä ja ratkaise ongelman juurisyy. 
  3. Pidä mielessä koko palvelupolku: Ajattele yksityiskohtien sijaan palvelukokonaisuutta systeeminä, jossa ihminen on vuorovaikutuksessa palvelun kanssa erilaisissa kosketuspisteissä.
  4. Evaluoi designia määrä-ajoin: Työskentele iteratiivisesti – prototyypitä, testaa ja paranna tuotetta tai palvelua jatkuvasti varmistaaksesi, että palvelu vastaa ihmisen todellisia tarpeita.

Suunnittelufilosofian taustalla on ajatus siitä, että tuotetta tai palvelua testataan ja parannetaan jatkuvasti, jotta voidaan varmistaa, että palveluun tehdyt ratkaisut palvelevat todellisia käyttäjiä – eli ihmisiä – kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa. 

Suunnittelun ytimessä on syvällinen tiedonhankinta, joka kyseenalaistaa kaikki oletukset ja ottaa keskeiset sidosryhmät mukaan palvelun suunnitteluun. Sidosryhmät osallistetaan myös käyttäjäkokemuksen optimointiin useissa eri suunnitteluvaiheissa. 

Loppukäyttäjien osallistaminen prosessiin voi paljastaa uusia mahdollisuuksia useilla tasoilla. Käyttäjien ideoiden pohjalta voidaan löytää kokonaan uusia palvelukonsepteja.

Ihmiskeskeinen vs. organisaatiokeskeinen suunnittelu

Ihmiskeskeisen suunnittelun lopputulemana verkkopalvelun suunnittelussa on hyvin usein organisaatiokeskeisestä ajattelusta luopuminen. Organisaatiorakenteen kuvaamisen sijaan optimoidaan kävijöiden matkaa verkkopalvelussa ja tähdätään loppukäyttäjän tavoitteiden täyttämiseen ja sen myötä myös organisaation tavoitteisiin pääsemiseen. 

Mistä ihmiskeskeinen verkkopalvelun suunnittelu lähtee liikkeelle? -> Lue lisää redandbluen blogista.

Pinterest
Red & Blue Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Red & Blue kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Ihmiskeskeinen suunnittelu

Siirry yrityksen profiiliin Red & Blue kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Red & Blue - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Red & Blue - Muita referenssejä

Red & Blue - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia