Pilvipalvelut yrityksille - ABC-hankintaopas

Mitä pitää huomioida pilvipalveluiden toimittajaa valitessa? Kuinka varmistat, että liiketoimintasi keskeiset järjestelmät, eli CRM ja ERP, ovat nopeita, käyttövarmoja ja kustannustehokkaita?

Helppous ja kustannustehokkuus ohjaavat käytön pilveen. Palveluiden skaalaaminen on helppoa, maksu käytön mukaan ei sido liikaa pääomia ja perusratkaisut ovat tekniikaltaan toimintavarmoja.

Järjestelmät ovat käyttökoulutuksen jälkeen saman tien kaikkien käyttäjien ulottuvilla, aina ajantasaisina ja yhtenäisinä versioina, käytettävissä kaikilla pöytä- ja mobiililaitteilla.

Vielä tärkeämpää on, kuinka pilvipohjainen ratkaisu mahdollistaa uusia toimintamalleja.

Hyvä lähtökohta on pilvipalveluiden käyttöönottoa suunniteltaessa miettiä, miltä ylipäätään liiketoimintasi näyttäisi, jos se suunniteltaisiin ja rakennettaisiin alusta saakka vuoden 2018 ajattelun, toimintamallien ja välineiden avulla puhtaalta pöydältä?

Huomioi nämä 8 seikkaa, kun valitset pilvipalveluiden toimittajan

1. Luotettavuus ja kokemus
Kaikki asiat tällä kahdeksankohtaisella listalla asiat edellyttävät kokemusta sujuakseen. Kokemus, referenssit ja toimintahistoria tuovat puolestaan luotettavuutta. Onhan palveluntarjoajasi olemassa vielä kahden vuoden kuluttuakin? Onhan hänellä joukko referenssejä, joille voit soittaa ja kysyä kokemuksia?

2. Ratkaisun ominaisuudet

Ostaessasi crm- ja erp-palveluita, tarvitset yrityksesi tilanteeseen sopivan määrän toiminnallisuutta. Ei liian vähän, ei liikaa. Et halua maksaa turhasta, mutta samalla pitää varmistaa, että ratkaisu kasvaa parin lähivuoden todennäköisiin tarpeisiin. Onko kaikki tarpeellinen valmiina vai sovitetaanko ratkaisu yrityksellesi? Arvioi monipuolisesti, sillä ostat aina myös helppokäyttöisyyttä, koulutettavuutta ja tukipalveluita. Pitkä feature-lista ei auta, jos arkisen käytön sujuvuus ja helppous tökkii.

3. Liiketoimintaosaaminen

Hyvä palveluntarjoaja osaa laatia kanssasi kannattavuuslaskelman ja perustella investoinnit. Hyötyjen rinnalle täytyy asettaa ymmärrettävä TCO-laskelma (Total Cost of Ownership) ja katsoa kokonaisuutta; tuottaako tämä investointi enemmän kuin se maksaa? Mistä tuotot tulevat? Entä mitä hyötyjä saadaan, jos ei vain siirretä nykytoimintaa pilveen, vaan suunnitellaan prosessit ylipäätään tehokkaammiksi? 

Lue loput askeleet pilvipalveluiden hankintaan blogistamme.

Bloggauksen infoboxi
Bloggaus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin eCraft Oy Ab:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
Toiminnanohjaus ERP
pilvipalvelut
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja eCraft Oy Ab:lta

Siirry eCraft Oy Ab kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia