Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Microsoft Dynamics CRM -asiakkuudenhallintajärjestelmän avulla hyödynnät koko asiakastietosi potentiaalin

post_image

TarjontaFellowmindin toimittama Microsoft Dynamics 365 auttaa sinua parantamaan myyntisi tuottavuutta ja vapauttaa myyjillesi enemmän aikaa asiakkaiden parissa. CRM-järjestelmä pitää sisällään myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun työkalut, jotka auttavat tehostamaan asiakassuhteiden hallintaa läpi koko asiakkuuden elinkaaren. Optimoi asiakaskokemus asiakkuuden jokaisella tasolla ja kuuntele kohderyhmääsi myös sosiaalisessa mediassa – Microsoft Dynamics 365 tarjoaa työkalut kohderyhmän kokonaisvaltaiseen palvelemiseen ja jalostamiseen tuottaviksi asiakkuuksiksi.

Tarjoamamme ratkaisut ovat Microsoft Dynamics 365 Sales, Customer Service ja Marketing.

Asiakkuuksien ja myynnin johtaminen

  • Hyödynnä kattavasti asiakkuuksiisi liittyvää tietoa, jota hallinnoit ja johdat yhtenäisesti CRM-järjestelmällä. Moderni asiakkuudenhallinnan järjestelmä tekee myynnin hallinnasta helpompaa ja vapauttaa aikaasi itse myyntityöhön ja asiakaspalveluun.

Markkinoinnin automaatio

  • Markkinoinnin CRM-järjestelmällä johdat markkinointisi suunnittelua, toteutusta ja tulosten analysointia yhdestä paikasta kaikkiin markkinointikanaviisi. Hallitse markkinointiaktiviteettiesi resursointia, budjettia, aikataulua ja materiaaleja yhdestä näkymästä. Hyödynnä markkinoinnin automaatiota ja luo monikanavaisia kohdennettuja kampanjoita hyödyntäen sähköpostia, sosiaalista mediaa ja tapahtumia. Mittaa markkinointisi tuloksellisuutta tuottamalla ja kvalifioimalla aktiivisesti uusia liidejä myynnille.

Optimoitu asiakaskokemus

  • Palvele asiakkaitasi saumattomasti kaikissa kanavissa: verkossa, sosiaalisessa mediassa, chat-palvelussa, sähköpostitse, mobiilissa ja puhelimitse. Tarjoa asiakkaillesi mahdollisuus myös itsepalveluun kattavien tukiportaalien, tietopankkien ja reaaliaikaisten tietojen avulla. Monikanavainen asiakaspalvelu tehostaa ja nopeuttaa työtäsi eri viestintäkanavissa ja sen avulla voit kehittää yrityksesi asiakaspalvelua jatkuvasti yhä paremmaksi.

Lue lisää Fellowmindin tarjoamasta CRM-järjestelmästä sivuiltamme!

Pinterest
Fellowmind logo

Fellowmind:n tarjonta

Asiakkuudenhallinta CRM

Lisätietoja

Fellowmind:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta Fellowmind:n tarjontaa

Fellowmind:n Asiakkuudenhallinta CRM -aiheiset referenssit ja julkaisut

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fellowmind kotisivut Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia