Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pidetään meistä huolta

BloggausMe Bitfactorilla eli tuttavallisemmin Bifalla julkaistiin tänään kampanja nimeltä "Pidetään meistä huolta". Sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta psyykkisestä hyvinvoinnista ja sen vahvistamisesta muun muassa mentaalivalmennuksen ja psykologian keinoin. Kenenkään ei tarvitse palaa loppuun — sen sijaan itseään voi vahvistaa.

Nykyinen maailmantilanne koronoineen, etätyöskentelyn haasteineen ja kasvukipuineen on saanut ihmiset oireilemaan. Työterveyspalveluyritys Heltin datan mukaan loppuvuonna 2020 F-diagnoosien alle kirjoitetut sairaslomat ohittivat fyysisiin syihin liittyvät sairauspoissaolot, eli yhä useammin töistä jäädään pois psyykkisten syiden takia kuin vaikka flunssan. Tämä koskee luovilla aloilla työskenteleviä, IT-asiantuntijoita, etätyöläisiä, jokaista tietokoneella työskentelevää, ajatustyötä tekevää ja ajattelevaa ihmistä, sinua ja meitä kaikkia.

“Vaikuttaa siltä, että etätyön monotonisuuteen ja sosiaalisuuden kontaktin puutteeseen alettiin loppuvuodesta väsyä, ja työntekijät alkoivat oireilla henkisesti. Meihin otti yhteyttä huomattavasti aiempaa enemmän ihmisiä, jotka kokivat stressiä ja uupumusta. Toisaalta on hyvä, että ihmiset ovat nyt uskaltaneet olla näistä syistä työterveyteen yhteydessä. Keskusteluapu on korvaamatonta silloin, kun työssä kokee jaksamishaasteita.” Mona Moisala, Heltti

"Jaksamisen haasteisiin pystytään löytämään erilaisia ratkaisuja sekä yksilön tekemisen tasolla että työpaikalla. Ulkopuolinen keskustelukumppani osaa tuoda jaksamisteemaan uusia ratkaisuvaihtoehtoja, ja parhaimmillaan yksilö löytää uuden polun ulos ikävästä tilanteesta.” Tanja Lappi, Heltti

Aihe on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Sen takia me päätettiin aloittaa avoin keskustelu, että ihmiset kiinnittäisivät huomiota omaan jaksamiseensa ja kynnys omasta psykologisesta hyvinvoinnista huolehtimiseen madaltuisi. Osallistu sinäkin keskusteluun!

Henkisiäkin tapaturmia varten voi treenata ja vahvistaa itseään

Juurisyy kampanjalle lähti Bifan sisäisestä tarpeesta. Haluamme auttaa meitä bifalaisia auttamaan itsejämme voimaan henkisesti hyvin, innostumaan omasta tekemisestämme aina vain uudestaan ja kehittämään ja muovaamaan sitä. Bitfactor tarjoaa työntekijöilleen kattavien työterveyspalveluiden lisäksi myös muita työkaluja omasta elämänlaadusta huolehtimiseen ja työn ja muun elämän välisen tasapainon kehittämiseen.

Harva on kuitenkaan tähän asti tarttunut tarjolla oleviin palveluihin. Syitä voi olla monia. Suomessa yleisesti tällaisten palveluiden hyödyntäminen on harvinaisempaa ja ihmiset pohtivat hiljaa mielessään monenlaisia kysymyksiä.

Mitä hyötyä sellaisesta palvelusta voi olla?

Eikö työterveyspsykologin palvelut ole vain uupuneille?

Pitäisikö palveluita säästää pahemman päivän varalle?

Me toivottaisiin tietenkin, että me kaikki muistettaisiin pitää itsestämme parempaa huolta kokonaisuutena. Ja tutkaillaan sitä omaa jaksamista ja vahvistetaan sitä hyödyntämällä palveluja. Meillä ne on työsuhde-etu, miksi en käyttäisi sitä?

Lähettiläät toimivat esimerkkeinä — miksi tämä kannattaa?

Ymmärrämme hyvin, että ihmiset ovat turtuneet ohjeisiin hyvinvoinnin ylläpitämiseksi etätyöaikana. Siksi me haluttiin ottaa toinen lähestymistapa. Pidetään meistä huolta -kampanjassa on mukana lähettiläitä, joilla on kokemusta henkisen terveyden ja sen treenaamisen sekä mentaalivalmennuksen tärkeydestä ja hyödyistä. Esimerkiksi jääkiekkojoukkue Kärppien päävalmentaja Mikko Manner, Suomen seuratuimman CS:GO-joukkueen ENCEn hyvinvointivalmentaja Ville Merinen ja Finnish Nightmares -sarjakuvan luoja ja Sarjakuva-Finlandia-ehdokas Hanna Karoliina Korhonen, joka työskentelee päätyönään Bitfactorin design-tiimissä Oulussa. Lisäksi kampanjassa on mukana terveyden ammattilaisia, Heltin aivoterveyden asiantuntija Mona Moisala ja työuupumuksesta kirjaa kirjoittava Tanja Lappi.

He kaikki kertovat omia kokemuksiaan, näkemyksiään ja ajatuksiaan henkisen terveyden ja sen treenaamisen eduista Bitfactorin webinaarisarjassa tulevan kevään ajan. Sarjassa Bitfactorin perustaja ja itsekin kampanjan lähettiläänä toimiva Janne Tuomikoski keskustelee lähettiläiden kanssa livelähetyksissä syventyen lähettiläiden tarinoihin ja näkemyksiin aiheesta. 

Syksyllä kampanja jatkaa keskustelun herättelyä. Tuolloin lähettiläät ja asiantuntijat istuvat samaan pöytään keskustelemaan aiheesta ja törmäyttämään näkemyksiään siitä, kuinka ja miksi ihmisten kannattaisi kiinnittää huomiota omaan jaksamiseensa. Meitä kiinnostaa kuulla myös sinun oma esimerkkitarinasi: Miksi psyykkiseen terveyteen huomion kiinnittäminen ja sen vahvistaminen on tärkeää?

Pidetään meistä huolta.

????:llä Bitfactor

Ilmoittaudu ensimmäiseen webinaariin, jossa vieraana on Mikko Manner.

Lue lisää kampanjan sivuilta ja tiedotteesta ja liity keskusteluun. 

#pidetäänmeistähuolta

Pinterest
Loihde Factor Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Loihde Factor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Yrityskulttuuri
työhyvinvointi
työterveys
Hyvinvointi

Siirry yrityksen profiiliin Loihde Factor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Loihde Factor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Loihde Factor - Muita referenssejä

Loihde Factor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia