Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Parempaa asiakaspalvelua Vesiportaalin avulla

ReferenssiJoensuun Vesi on uusimassa asiakkaittensa vesimittareita etäluettaviin malleihin ja haluaa kehittää asiakaspalveluaan Vesiportaalin avulla. Vesiportaalista asiakkaat voivat seurata omaa vedenkulutustaan sekä asettaa hälytyksen mahdollisesta vesivahingosta tai vuotavasta hanasta.

Etäluettavat vesimittarit mahdollistavat uusia palveluita

Etäluettavat vesimittarit mahdollistavat reaaliaikaisen kulutustietojen etäluennan ja tätä kautta erilaisten lisäarvopalvelujen tarjoamisen asiakkaille. Joensuun Vesi halusi parantaa asiakastyytyväisyyttään tarjoamalla asiakkailleen webbiselaimella ja mobiililaitteilla toimivan Vesiportaalin. Elkomen toimittama Vesiportaali mahdollistaa kulutustietojen reaaliaikaisen seurannan ja hälytysten lähetyksen asiakkaan sähköpostiin mahdollisissa ongelmatilanteista.

Vedenkulutuksen seuranta ja kulutuskäyttäytyminen

Asiakkaat pystyvät seuraamaan Vesiportaalista omaa vedenkulutustaan vuorokauden ajalta tunnin tarkkuudella. Kulutusta voidaan tarkastella myös vuosi-, kuukausi-, viikko- ja päivätasolla. Kulutustiedot päivittyvät palveluun tunnin välein ja säilyvät järjestelmässä kahden vuoden ajan. Vesiportaalista nähdään helposti, miten esimerkiksi pihan kastelu kesällä kuluttaa puhdasta juomavettä.

- Asiakkaamme ovat entistä enemmän kiinnostuneita ympäristöasioista ja haluavat seurata omaa vedenkulutustaan. Vesiportaalista asiakkaat näkevät helposti, milloin ja kuinka paljon vettä on käytetty, kertoo Joensuun Veden talouspäällikkö Sanna Pihlapuro.

Hälytys vuotavasta hanasta tai vesivahingosta

Vesiportaalissa on hälytystoiminnallisuus, jonka asiakas voi aktivoida käyttöönsä. Vesiportaali saa tiedon jatkuvasta virtauksesta etäluettavan mittarin vikakoodista, jonka perusteella käyttäjän asettamiin sähköpostiosoitteisiin lähetetään välittömästi viesti tehdystä havainnosta. Asiakas voi välttää näin turhia kustannuksia esimerkiksi auki jääneen hanan aiheuttamasta vedenkulutuksesta. Myös putkien rikkoutumisesta aiheutuvat rakenteiden kastumiset voidaan minimoida hälytysten avulla.

– Olemme seuranneet näitä hälytyksiä aiemmin manuaalisesti ja huomatessamme ilmoittaneet asiakkaille mahdollisista vesivuodoista. Jatkossa haluamme, että seuranta on reaaliaikaista Vesiportaalissa ja tieto mahdollisesta vuodosta tavoittaa asiakkaan välittömästi, jatkaa Pihlapuro.

Koko verkoston kattava kustannustehokas etäluenta

Joensuun Vesi käyttää Kamstrupin etäluettavia vesimittareita, jotka toimivat erinomaisesti kulutustietojen keräämisessä, mikäli kiinteistö sijaitsee etäluentaverkon kannalta optimilla alueella. Haasteita tuottavat kuitenkin pitkät tiedonsiirtomatkat sekä esimerkiksi maastonmuodot.

- Tavoitteenamme on tarjota kaikille asiakkaille samat palvelut. Etäluettavan järjestelmän toimivuus ja tiedonsiirron kantavuus on varmistettava, jotta tiedot siirtyvät Vesiportaaliin tarpeeksi nopeasti. Jatkamme etäluentaverkon laajentamista ja testaamme tällä hetkellä uusia NB-IoT-tekniikkaan perustuvia vesimittareita, kertoo Joensuun Veden tuotantopäällikkö Sami Nygren.

Asiakaskohtaiset räätälöinnit ja ohjelmiston jatkokehitys

Joensuun Vedelle toteutettiin asiakaskohtaisena räätälöintinä liityntä asiakastietojärjestelmään. Tarvittavat asiakastiedot paivittyvät automaattisesti Vesiportaaliin, eikä tietoja tarvitse kopioida manuaalisesti järjestelmästä toiseen. Asiakkaat pääsevät käyttämään Vesiportaalia lähes heti, kun he ovat avanneet uuden vesiliittymän tai tehneet muuttoilmoituksen.

- Koska Vesiportaali on omaa ohjelmistokehitystämme, pystymme helposti toteuttamaan asiakaskohtaisia erityistoiveita. Otamme huomioon asiakkaiden toiveita ja ideoita myös Vesiportaalin jatkokehityksessä, kertoo Elkomen tuotepäällikkö Mika Syrjämäki.

Alkuperäinen referenssiartikkeli:

Elkome - Parempaa asiakaspalvelua Vesiportaalin avulla

Lisätietoa Vesiportaalista:

Elkome - Vesiportaali – Vedenkulutuksen seuranta

Suosittelija:

Asiakkaamme ovat entistä enemmän kiinnostuneita ympäristöasioista ja haluavat seurata omaa vedenkulutustaan. Vesiportaalista asiakkaat näkevät helposti, milloin ja kuinka paljon vettä on käytetty.

Talouspäällikkö Sanna Pihlapuro

Pinterest
Referenssin infoboxi
Elkome Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Joensuun Vesi
Ajankohta: 2022

Lisätietoja

Yritysprofiili Elkome kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Viestintä

Erikoisosaaminen

IoT
Mobiilikehitys
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

vesihuolto
Älykäs vesihuolto
vesivuoto
veden kulutus
etäluettavat vesimittarit

Siirry yrityksen profiiliin Elkome kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Elkome - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Elkome - Muita referenssejä

Elkome - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia