Oulussa tuetaan aloittavaa yritystä

Business Oulun palveluseteli tarjoaa tarpeellista tukea aloittavalle yritykselle. 1000–5000 euron arvoisella setelillä saa jo hyvin vauhtia palvelun tai tuotteen kaupallistamiseen.


Ensi vaiheessa yrityspalveluseteliä voivat hakea yritykset, joiden perustamisesta on alle yksi vuosi. Seuraavassa vaiheessa yrityspalveluseteli laajenee koskemaan myös alle 5 vuotta toimineita yrityksiä.

Palvelusetelin voi käyttää yrityksen kasvua tukevan asiantuntijapalvelun ostamiseen toiselta yritykseltä. Yrityksen täytyy olla rekisteröity palveluntuottaja.

Tämä vauhdittaa merkittävästi palvelun tai tuotteen kaupallistamista.

MeKiwi on Business Oulun Palvelusetelin palveluntuottaja.

Tarjoamme kuutta kovaa palvelua nuoren yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen.

Palvelukokonaisuudet ovat arvoltaan 4000 – 5000 €.

1 Mobiilisovelluksen suunnittelu

Lähtökohta mobiilisovelluksen suunnittelussa on se, mihin sitä tarvitaan. Käyttävätkö sitä yrityksen työntekijät vai asiakkaat? Vai toimiiko sovellus kanavana, joka yhdistää eri toimijat?

Näistä asioista lähdetään, kun asiantuntijatiimimme integroi sovelluksen yritystoimintaasi. Huolella suunniteltu mobiilisovellus vie toimintaa kohti asetettuja tavoitteita.

Liiketoimintaa tukevan mobiilisovelluksen suunnittelu sisältää:

1. Tausta- ja käyttäjätutkimukset 
Selvitetään käyttäjätarpeita haastattelemalla kohdeyleisöä.

2. Skenaarioiden rakentamisen tuotetta varten. 
Tutkimme, miksi, missä ja millaisissa tilanteissa mobiilisovellusta käytetään? Punnitsemme teknologiset reunaehdot: mitä ratkaisuja voi tehdä – ja mikä on järkevää.

3. Käyttöliittymäluonnokset. 
Miltä mobiilisovellus voisi näyttää? Miten sovelluksella tuetaan yrityksen brändiä?

Jos mobiilisovellus on suunnattu markkinoille, tutkimme myös, paljonko se voisi maksaa ja millaisella ansaintamallilla se voisi tuottaa rahaa. Olisiko tuotteesi skaalattavissa myös muille markkinoille, tai muihin tarkoituksiin? Tältä pohjalta mobiilisovelluksestasi syntyy demo, jota voit käyttää kun haet rahoitusta esimerkiksi kansainvälisille markkinoille menoon.

2 Liiketoiminnan suunnittelu digiympäristöön

Digitaaliset työkalut helpottavat toimintaa. Miksi tehdä vaikeasti, kun voi tehdä helposti? Palvelukokonaisuudessa suunnittelemme, miten voit tehostaa liiketoimintaasi hyödyntäen digitaalisia palveluita. Etsitään yrityksellesi soveltuvat digitaaliset työkalut.

Sinä tiedät, mitä haluat saada aikaan. Me etsimme kohdat, joissa homma vastustaa. Kerromme, mitä, missä ja miten voisit tehdä sujuvammin digitaalisten ratkaisujen avulla.

3 Kansainvälisen liiketoiminnan suunnittelu digiympäristöön

Digitaaliset alustat mahdollistavat palvelujen tuottamisen ja jakelun maailmanlaajuisesti. Palvelukokonaisuudessa suunnittelemme, miten voit laajentua kansainväliseen toimintaympäristöön – tai tehostaa jo aloittamaasi toimintaa siellä.

Autamme etsimään yrityksellesi soveltuvat digitaaliset työkalut, analysoimme yrityskuvan kansainvälisessä ympäristössä sekä tuotteen skaalattavuuden tavoitellulla markkina-alueella.

Eräs tapa, jolla aloittava yritys voi saada erityistä hyötyä tästä palvelusta, on prototyypin tai demon teettäminen. Prototyyppi tai demo tarvitaan, kun lähdetään hakemaan tuotteelle vientirahoitusta.

4 VR- ja AR-innovaatioiden kehittäminen ja hyödyntäminen liiketoiminnassa

Virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) välittävät informaatiota aivan eri tavalla kuin mikään aikaisempi teknologia.

Molempia voi käyttää pelaamiseen, joko ajanvietteenä tai opetustarkoituksessa. Myös kaikenlainen tilojen ja informaation näyttäminen toimivat erinomaisen hyvin VR- ja AR-ympäristöissä.

Virtuaaliympäristössä toimimisen liittyy aina kokemus ja tunne. Tämä edistää oppimista ja muistamista.

Käyttäjää ei tarvitse virtuaalipelaamiseen opettaa – hintojen tultua alas virtuaalilasien käyttö on jo laajasti omaksuttu kuluttajien keskuudessa.

Teknologian yleistyttyä räätälöidyt ratkaisut ovat useammalle mahdollisia. Voimme kartoittaa palvelun sisällön tarpeesi mukaan. Esimerkkinä tässä virtuaalitodellisuutta hyödyntävän opetuspelin konseptointi tiivistettynä:

1. Tausta- ja käyttäjätutkimukset. 
Selvitetään käyttäjätarpeita haastattelemalla kohdeyleisöä.

2. Skenaarioiden rakentamisen tuotetta varten. 
Tutkimme, miksi, missä ja millaisissa tilanteissa peliä käytettäisiin? Punnitsemme teknologiset reunaehdot: mitä ratkaisuja voi tehdä – ja mikä on järkevää.

3. Käyttöliittymäluonnokset. 

Lue täältä lisää virtuaalimaailman mahdollisuuksista. Nämä ovat vain esimerkkejä – uusia tapoja käyttää VR-alustaa keksitään koko ajan. Ehkä sinullekin!

5 Pelitestaus

Testaamme VR- ja mobiilipelejä kohdeyleisöllä. Keräämme käyttökokemukset ja jatkokehitysideat raportiksi. Voimme käyttää testausympäristönä Oulun Tietomaata, mistä on erityistä hyötyä silloin, kun on tarpeen testata peliä suurella määrällä käyttäjiä.

6 Konseptisuunnittelu pelillistettyä palvelua/työkalua varten

Peli tarjoaa keinon parantaa asiakastyytyväisyyttä, rakentaa kumppanuutta ja pitää yhteyttä asiakkaaseen. Pelillistäminen lähtee asiakkaaseen tutustumisesta. Mitä asiakas toivoo ja tarvitsee ja millaiseen toimintaan hän sitoutuu?

Pelillistämisen lähtökohta on tarve – asia, jonka tekemistä halutaan edistää. Pelillistämisen keinoin voidaan tukea, ohjata, motivoida tai sitouttaa käyttäjää.

Pelillistetyn palvelun ei tarvitse näyttää peliltä. Pelin ominaisuudet suunnitellaan sopiviin kohtiin sisälle palveluun.

Ykkösasia on käyttäjäkokemus. Siihen kuuluvat käyttäjän oma toiminta, sovelluksen reagointi, sovelluksen rakenne, ulkonäkö ja myös ääni. Sujuvuus ja vaivattomuus ovat tässä avainsanat.

Pelillistetyn palvelun suunnittelu:

1. Tausta- ja käyttäjätutkimukset. 
Selvitetään käyttäjätarpeita haastattelemalla kohdeyleisöä.

2. Skenaarioiden rakentamisen tuotetta varten. 
Tutkimme, miksi, missä ja millaisissa tilanteissa mobiilisovellusta käytetään. Punnitsemme teknologiset reunaehdot: mitä ratkaisuja voi tehdä – ja mikä on järkevää.

3. Käyttöliittymäluonnokset. 


Olipa tarpeesi mikä tahansa, voit olla varma, että tällaisen homman jälkeen olet jo pitkän askeleen pitemmällä! Klikkaa saman tien itsesi yrityspalvelusetelin palvelukatalogiin. Sieltä löydät myös MeKiwin palvelut. Siitä se lähtee!

Lue lisää Business Oulun palvelusetelin tavoitteista.

Jos haluat kysellä ensin lisätietoja, tai on muuta mielen päällä, ota toki yhteyttä ensin suoraan meihin. 

Yhteystietomme löydät täältäOllaanpa kuulolla!

Bloggaus Oulussa tuetaan aloittavaa yritystä
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin MeKiwi:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu
Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Lisätty todellisuus ja VR
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Android
Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Toteutustyö
mobiiliapplikaatiot digipalvelut mobiilipelit opetuspelit pelillistäminen Virtuaalitodellisuus Lisätty todellisuus
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa