logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Ota AWS-tilisi haltuun näillä 8 vinkillä - Säästä aikaa ja rahaa

BloggausPilvipalveluissa korostuvat helppokäyttöisyys ja nopea käyttöönotto. Tämä näkyy myös palvelun käyttö- (tai käyttämättömyys-) asteessa. Pilvipalveluihin tulee viikoittain uusia ominaisuuksia. Mitä tehokkaammin pilveä halutaan hyödyntää ja hallita korostuu myös pilvikohtaisen asiantuntemuksen tarve.

Olemme tavanneet Pilvellä viimeisen vuoden aikana yli 150 mm. Amazonin pilveä käyttävää suomalaista yritystä. Yritykset olivat kooltaan muutaman hengen työllistävistä yrityksistä, kasvavia ja kansainvälistyviä startuppeja sekä isoja perinteisiä yrityksiä.

Pilvipalveluiden käytössä toistuvat lähes poikkeuksetta samat ongelmat: Käyttöönotto on tehty nopeasti ja käyttöä on laajennettu tarpeen mukaan. Kun perustaa ei ole luotu kunnolla, on pilven hallinta ja kustannukset päässeet karkaamaan käsistä. Alla listatut haasteet toistuvat usein, vaikka niiden korjaus on helppoa, nopeaa ja pääsääntöisesti ilmaista tai jopa kustannuksia laskevaa.


Alla olevat vinkit koskevat AWS:n tarjoamia palveluita. Vinkit ovat kuitenkin sovellettavissa myös muihin pilvipalveluihin.

AWS-tilin perusteet

Turvaa pilvipalvelutilisi pääsy vain sitä tarvitseville ja aktivoi tarvittavat työkalut kustannusten seurantaan.

1) Ota käyttöön kaksivaiheinen kirjautuminen (MFA) päätilillesi. Tarvitset vain iOS, Android tai Windows -puhelimen. Tämän jälkeen tilillesi kirjautumiseen tarvitset tunnuksen ja salasanan lisäksi puhelimestasi saatavan kertakäyttösalasanan.

2) Aktivoi Detailed billing report ja ota käyttämissäsi palveluissa tägit käyttöön kustannusten tarkempaa seurantaa varten. Voit tämän jälkeen seurata kustannuksia tarkemmin Billing Management Consolen kautta.


Säästä aikaasi ja hyödynnä valmiita palveluita

Pilvipalveluiden suurin hyöty nousee esille vasta, kun hyödynnetään kattavasti valmiita ratkaisuja. Unohda siis kaiken rakentaminen itse EC2 kapasiteetin päälle ja ota vinkkiä näistä.

3) Hyödynnä tarjolla olevia valmiita palveluita. EC2 virtuaalipalvelimien lisäksi esimerkiksi ELB tarjoaa kuormanjaon, RDS ylläpidetyt (ja kahdennetut) tietokannat, S3 levytilaa tiedostoillesi ja Route53 kattavat nimipalvelinpalvelut verkkotunnuksillesi.

4) Varmista tietoturva usealla tasolla. Ota Virtual Private Cloud (VPC) käyttöön ja rajaa pääsy palvelimiisi ja palveluihisi vain tarvituista porteista ja IP-osoitteista. Voit rajoittaa pääsyn esimerkiksi vain yrityksesi verkosta. Suosi avainpohjaista kirjautumista.


Tietoturvan perusteet kuntoon

Pilvipalvelu ei lisää eikä vähennä ympäristösi tietoturvaa. Pienillä muutoksilla voit kuitenkin ehkäistä inhimillisten virheiden tuomia haasteita ja valmistautua jo etukäteen mahdollisiin haasteisiin.

5) Aktivoi käyttäjäkohtaiset tunnukset ja käyttöoikeudet (IAM). Voit rajoittaa käyttöä esimerkiksi palvelu tai tägipohjaisesti. Muista kaksivaiheinen kirjautuminen.

6) Huolehdi varmistuksista, tarjoa palveluita useilta saatavuusalueilta ja mieti valmiiksi mitä teet kun palvelu ei toimi.


Älä maksa turhasta – Optimoi pilvesi kustannukset

Tiesitkö, että voisit todennäköisemmin maksaa pilviympäristöstäsi vähemmän? Useimmiten käytössä on on-demand hinnoitteluperiaate, joka on vaihtoehdoista kallein. Näillä ohjeilla voit säästää jopa 60% palveluidesi kustannuksista.

7) Valitse itsellesi soveltuvimmat, regionit ja hinnoittelumallit. Eroa saman palvelun hinnassa eri hinnoittelumalleissa ja regioneissa voi olla jopa 60%.

8) Älä maksa ylikapasiteetista. Pilvipalvelut mahdollistavat helpon ja automaattisen skaalaamisen tarvittaessa ylöspäin joten voit helposti aloittaa astetta pienemmällä palvelulla ja kasvattaa tätä tarvittaessa.


Autamme mm. näissä ja muihin pilviin liittyvissä asioissa asiakkaitamme, joille pilvi on uusi sekä asiakkaitamme, jotka ovat käyttäneet pilvipalveluita jo vuosia. Katso sivuiltamme tarkemmin miten voimme auttaa näissä, tai muissa pilvipalveluita koskevissa haasteissa. Pilven Asiantuntijapalvelut >>

ps. Amazonin tietoturvan parhaista käytänteistä voit lukea lisää AWS Security Whitepaperista tästä . Voit myös testata itsellesi sopivimman AWS konesalin (vasteajan perusteella) CloudPing-palvelusta.

Pinterest
Pilvi

Lisätietoja

Pilvi:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

pilvipalvelut
amazon web services

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Auditointi
It-infrapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Pilvi kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pilvi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Pilvi - Muita referenssejä

Pilvi - Muita bloggauksia

Siirry Pilvi kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia