Ota AWS-tilisi haltuun näillä 8 vinkillä - Säästä aikaa ja rahaa
Pilvipalveluissa korostuvat helppokäyttöisyys ja nopea käyttöönotto. Tämä näkyy myös palvelun käyttö- (tai käyttämättömyys-) asteessa. Pilvipalveluihin tulee viikoittain uusia ominaisuuksia. Mitä tehokkaammin pilveä halutaan hyödyntää ja hallita korostuu myös pilvikohtaisen asiantuntemuksen tarve.
Olemme tavanneet Pilvellä viimeisen vuoden aikana yli 150 mm. Amazonin pilveä käyttävää suomalaista yritystä. Yritykset olivat kooltaan muutaman hengen työllistävistä yrityksistä, kasvavia ja kansainvälistyviä startuppeja sekä isoja perinteisiä yrityksiä.
Pilvipalveluiden käytössä toistuvat lähes poikkeuksetta samat ongelmat: Käyttöönotto on tehty nopeasti ja käyttöä on laajennettu tarpeen mukaan. Kun perustaa ei ole luotu kunnolla, on pilven hallinta ja kustannukset päässeet karkaamaan käsistä. Alla listatut haasteet toistuvat usein, vaikka niiden korjaus on helppoa, nopeaa ja pääsääntöisesti ilmaista tai jopa kustannuksia laskevaa.
AWS-tilin perusteet
Turvaa pilvipalvelutilisi pääsy vain sitä tarvitseville ja aktivoi tarvittavat työkalut kustannusten seurantaan.
1) Ota käyttöön kaksivaiheinen kirjautuminen (MFA) päätilillesi. Tarvitset vain iOS, Android tai Windows -puhelimen. Tämän jälkeen tilillesi kirjautumiseen tarvitset tunnuksen ja salasanan lisäksi puhelimestasi saatavan kertakäyttösalasanan.
2) Aktivoi Detailed billing report ja ota käyttämissäsi palveluissa tägit käyttöön kustannusten tarkempaa seurantaa varten. Voit tämän jälkeen seurata kustannuksia tarkemmin Billing Management Consolen kautta.
Säästä aikaasi ja hyödynnä valmiita palveluita
Pilvipalveluiden suurin hyöty nousee esille vasta, kun hyödynnetään kattavasti valmiita ratkaisuja. Unohda siis kaiken rakentaminen itse EC2 kapasiteetin päälle ja ota vinkkiä näistä.
3) Hyödynnä tarjolla olevia valmiita palveluita. EC2 virtuaalipalvelimien lisäksi esimerkiksi ELB tarjoaa kuormanjaon, RDS ylläpidetyt (ja kahdennetut) tietokannat, S3 levytilaa tiedostoillesi ja Route53 kattavat nimipalvelinpalvelut verkkotunnuksillesi.
4) Varmista tietoturva usealla tasolla. Ota Virtual Private Cloud (VPC) käyttöön ja rajaa pääsy palvelimiisi ja palveluihisi vain tarvituista porteista ja IP-osoitteista. Voit rajoittaa pääsyn esimerkiksi vain yrityksesi verkosta. Suosi avainpohjaista kirjautumista.
Tietoturvan perusteet kuntoon
Pilvipalvelu ei lisää eikä vähennä ympäristösi tietoturvaa. Pienillä muutoksilla voit kuitenkin ehkäistä inhimillisten virheiden tuomia haasteita ja valmistautua jo etukäteen mahdollisiin haasteisiin.
5) Aktivoi käyttäjäkohtaiset tunnukset ja käyttöoikeudet (IAM). Voit rajoittaa käyttöä esimerkiksi palvelu tai tägipohjaisesti. Muista kaksivaiheinen kirjautuminen.
6) Huolehdi varmistuksista, tarjoa palveluita useilta saatavuusalueilta ja mieti valmiiksi mitä teet kun palvelu ei toimi.
Älä maksa turhasta – Optimoi pilvesi kustannukset
Tiesitkö, että voisit todennäköisemmin maksaa pilviympäristöstäsi vähemmän? Useimmiten käytössä on on-demand hinnoitteluperiaate, joka on vaihtoehdoista kallein. Näillä ohjeilla voit säästää jopa 60% palveluidesi kustannuksista.
7) Valitse itsellesi soveltuvimmat, regionit ja hinnoittelumallit. Eroa saman palvelun hinnassa eri hinnoittelumalleissa ja regioneissa voi olla jopa 60%.
8) Älä maksa ylikapasiteetista. Pilvipalvelut mahdollistavat helpon ja automaattisen skaalaamisen tarvittaessa ylöspäin joten voit helposti aloittaa astetta pienemmällä palvelulla ja kasvattaa tätä tarvittaessa.
Autamme mm. näissä ja muihin pilviin liittyvissä asioissa asiakkaitamme, joille pilvi on uusi sekä asiakkaitamme, jotka ovat käyttäneet pilvipalveluita jo vuosia. Katso sivuiltamme tarkemmin miten voimme auttaa näissä, tai muissa pilvipalveluita koskevissa haasteissa. Pilven Asiantuntijapalvelut >>
ps. Amazonin tietoturvan parhaista käytänteistä voit lukea lisää AWS Security Whitepaperista tästä . Voit myös testata itsellesi sopivimman AWS konesalin (vasteajan perusteella) CloudPing-palvelusta.
Pilvi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Pilvi - Muita referenssejä
Pilvi - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Ohjelmistokehittäjä
- Nordea - Senior Manual Test Engineer, Nordea Payments
- Nordea - Senior Test Automation Engineer with Python, Nordea Payments
- Nordea - Senior IT Analyst in SWIFT area
- Laura - C++ kehittäjä
- Nordea - Senior Backend Developer, Nordea Finance
- Laura - Palveluvastaava, tietohallinto
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- e21 Solutions Oy - Pakkausalan Benchmark-palvelu Mercamerilta
- Into-Digital Oy - S-Ryhmän rengasliiketoiminnan digitaalinen kauppapaikka
- Into-Digital Oy - Burger Kingin Whopperit, ravintolat, aukioloajat ja kampanjat verkossa
- Into-Digital Oy - Uusi Worldvision.fi viemään järjestön varainhankinta uudelle tasolle
- Netum Group Oyj - Radio- ja tv-museo Mastolassa opastaa kohta tekoälypohjainen asiakaspalvelija
- Netum Group Oyj - Peppi-järjestelmän ylläpito turvaa opiskelijoiden ja opettajien arjen sujuvuuden Lapin korkeakouluissa
- Into-Digital Oy - Suomalaisen työn uusi verkkopalvelu edistämään jäsenpalvelua ja -hankintaa
Tapahtumat & webinaarit
- 29.01.2025 - Modern toolchain and AI breakfast seminar with Eficode, AWS and HashiCorp
- 30.01.2025 - 30.1.2025 | Webinaari: Tehokkaampaa tuotantoa teollisuusyritykselle Fellowmindin Manufacturing Template -ratkaisulla
- 30.01.2025 - Suuri Rahoitusilta
- 30.01.2025 - Open Future
- 29.01.2025 - SecD-Day event
- 05.02.2025 - Smart Commerce Nordic 2025
- 05.02.2025 - AIX Forum - Medical Device Regulation and AI: Success Stories
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Ready Solutions Oy - Mitä on Data Science tai datatiede?
- Ready Solutions Oy - Mikä on datatuote?
- Into-Digital Oy - Onnistunut verkkopalvelu – millainen se on ja miten niitä tehdään?
- Into-Digital Oy - Miksi verkkosivusto kannattaa uudistaa nyt, eikä sitten joskus?
- Netum Group Oyj - ”Jatkuva release-show ei tunnu kovin upealta” – tietojärjestelmäprojektin julkaisuprosessin kehittäminen
- Netum Group Oyj - Jälkitunnelmia ja -ajatuksia Kuntamarkkinoilta
- Into-Digital Oy - Oletko tekemässä B2B-verkkosivua? Huomioi ainakin nämä asiat
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |