Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onhan yrityksenne toimittajadata kunnossa? Läpinäkyvyys auttaa kustannusten hallinnassa

BloggausNäkyvyys toimittajadataan on nyt arvokkaampaa kuin koskaan aiemmin. Yli vuoden maailmaa riepotelleen koronapandemian seurauksena jokaisen organisaation on pitänyt sopeutua isoihin muutoksiin. Yllätyksiltäkään ei ole vältytty, ja moni yritys on saanut kokea myös sen, mitä toimitusketjun hauraus tarkoittaa.

Toimittajadata, riskienhallinta ja läpinäkyvyyden merkitys hankintaorganisaatiossa olivat avainteemoja, kun Baswaren Sanna Eklund, Katarzyna Fonteyn ja Jyrki Rajala kokoontuivat Magic of Transparency -virtuaalitapahtumassa saman pöydän ääreen.

Fonteyn aloitti tiivistämällä viimeisen vuoden tapahtumia.

– Pandemian aikana olemme nähneet viivästyksiä tavaran- ja raaka-aineiden toimituksissa ja jopa tehtaiden sulkemisia. Yrityksen on helpompi varautua yllättäviin muutoksiin, kun sillä on täysi näkyvyys toimittajiin, alihankkijoihin ja toimittajadataan.

Rajala kertoo, että viime kuukausina moni yritys on pyrkinyt hallitsemaan riskejä tekemällä enemmän yhteistyötä alueellisten toimittajiensa kanssa. 

– Riskit on pystyttävä hallitsemaan myös paineen alla. Yleisesti pandemia-aika on saanut yritykset panostamaan toimittajasuhteiden kehittämiseen, sillä ilmassa on ollut huolta tuotannon käynnissä pysymisestä ja sovittujen toimitusten saapumisesta ajallaan, Rajala pohtii.

Päätökset dataan perustuen

Fonteyn syventää ajatusta läpinäkyvyyden merkityksestä hankintaorganisaatiossa. 

– Jos yrityksellä ei ole mahdollisuutta lisätä myyntiä, kulujen leikkaaminen on keino parantaa kannattavuutta. Se kuitenkin vaatii dataan perustuvaa ymmärrystä kuluista: Mitä ostetaan ja keneltä? Miten työntekijät suorittavat hankintoja? Kun ymmärrys on saavutettu, yritys voi luoda vahvempia toimittajasuhteita, optimoida kuluja ja kohdistaa hankintaprosessin muutokset sinne, missä ne tuovat eniten hyötyä.

Kolmikon mukaan nyt jos koskaan on sopiva hetki tarkastella digitalisaation mahdollisuuksia omassa yrityksessä, sillä teknologioiden ja prosessien automatisoinnin hyödyt ovat tulleet työntekijöille konkreettisesti esiin etätyöskentelyyn siirtymisen jälkeen. 

Mitä toimintoja hankintatiimin kannattaa automatisoida? Miten toimittajahallinta ulkoistetaan Baswaren ratkaisuilla toimittajille itselleen? Katso Eklundin, Fonteyn ja Rajalan keskustelu kokonaisuudessaan verkkosivuillamme.

Pinterest
Basware Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Basware kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
Supply chain management SCM
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Julkishallinto
Kauppa
Kiinteistöala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Basware kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Basware - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Basware - Muita referenssejä

Basware - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia