Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onhan organisaatiosi laitehallinta päivitetty pilviaikakaudelle?

BloggausIT-infra vuosimallia 2023 on monimutkainen kokonaisuus.

Vielä muutama vuosi sitten käyttäjät, laitteet ja data viihtyivät tuttuun ja turvalliseen tapaan samojen seinien sisällä, mutta nykyisin työnteko on hajautunut monessakin mielessä. Tiimit työskentelevät joustavasti useista eri sijainneista käyttäen dataa, joka sekin on tallennettu lukuisiin eri palveluihin.

Yhteinen nimittäjä tälle kokonaisuudelle on pilvi, jonka avulla työntekijöille voidaan rakentaa yhteinen työympäristö sijainnista riippumatta hyödyntämällä esimerkiksi Microsoft 365 -ratkaisua. Pilvialustan edut ovat kiistattomat, koska sieltä henkilöstö pääsee käsiksi käyttäjäidentiteetteihin, sovelluksiin ja muuhun tärkeään tietoon helposti ja turvallisesti mistä päin maailmaa tahansa.

Kysymys kuitenkin kuuluu, ovatko organisaatiot päivittäneet laitehallintansa vastaamaan modernin pilviaikakauden vaatimuksia.

Lähtökohtaisesti pilvipohjainen laitehallintaratkaisu on paras vaihtoehto kaikille organisaatioille, joissa paikasta riippumaton työskentely on tullut pysyväksi osaksi arkea. Perinteisiin on-premises-ratkaisuihin verrattuna pilvi tarjoaa muun muassa seuraavat neljä merkittävää hyötyä laitehallinnalle.

1. Pilvipohjainen laitehallinta skaalautuu organisaation kasvun mukana

Skaalautuva laitehallinnan ratkaisu on hyödyllinen kaikille mutta erityisesti kasvaville organisaatioille. Paikallisia ratkaisuja käyttävän organisaation on esimerkiksi järjestelmiä uusiessaan osattava arvioida tarkasti tulevien vuosien tarve, jotta investointi on kannattava. Pilvipohjainen ratkaisu säästää sen sijaan paljon aikaa ja vaivaa, sillä se skaalautuu tarpeiden mukaan ilman erillistä kustannusta tai merkittävää lisätyötä.

2. Vastuu pilvipohjaisen laitehallinnan toimivuudesta kuuluu palveluntarjoajalle

Perinteiset laitehallinnan ratkaisut ovat usein monimutkaisia, minkä vuoksi pelkkä ylläpito sitoo paljon resursseja. Lisäksi vuosikausia taustalla raksuttanut järjestelmä saattaa sisältää joitain konfiguraatioita ja korjauksia, joista organisaation nykyiset työntekijät eivät välttämättä edes ole tietoisia.

Modernissa ratkaisussa taustajärjestelmän toimivuus on sen sijaan ulkoistettu palveluntarjoajalle. Tämän ansioista yrityksen ylläpitäjät voivat keskittyä itse laitteiden hallintaan, eikä heidän tarvitse käyttää kallisarvoista aikaansa laitehallinnan perustoimivuuden ylläpitoon.

3. Pilvipohjainen laitehallinnan ratkaisu reagoi ketterästi IT-maailman muutoksiin

IT-maailma on jatkuvan muutoksen kourissa, ja laitehallinnan ratkaisulla on oltava valmius reagoida uusiin vaatimuksiin ja alati kehittyviin tietoturvauhkiin reaaliajassa. Paikallisille laitehallinnan järjestelmille jatkuva toimintaympäristön muutos on kuitenkin myrkkyä, sillä päivityksiä on saatavilla hitaasti, ja vastuu niiden asentamisesta kuuluu tyypillisesti organisaatiolle itselleen.

Pilvessä toimivalle laitehallinnan järjestelmälle muutoksiin reagoiminen tapahtuu sen sijaan ketterästi: kun palveluntarjoaja päivittää järjestelmän ajan tasalle, uusin versio on välittömästi kaikkien asiakkaiden käytössä.


"Näkyvyyden kannalta pilveen perustuvat laitehallintaratkaisut ovatkin suorastaan ihanteellisia: ne ovat globaalisti ja saumattomasti toimivia järjestelmiä, joiden avulla niin etätyöskentelijöiden kuin erilaisten mobiililaitteiden tilannekuva on jatkuvasti saatavilla."

4. Näkyvyys pilvipohjaiseen laitehallinnan ratkaisuun on erinomainen

Saumaton näkyvyys infraan on yksi modernin kyberturvallisuuden kulmakivistä.

Näkyvyyden kannalta pilveen perustuvat laitehallintaratkaisut ovatkin suorastaan ihanteellisia: ne ovat globaalisti ja saumattomasti toimivia järjestelmiä, joiden avulla niin etätyöskentelijöiden kuin erilaisten mobiililaitteiden tilannekuva on jatkuvasti saatavilla. Samaa ei voi varauksetta sanoa yrityksen lähiverkossa toimivista laitehallintaratkaisuista.

Microsoft Intune on joustava laitehallinnan pilviratkaisu

Hyviä uutisia laitehallinnan työkalua etsiville Microsoft 365 -asiakkaille: moni M365-lisenssi sisältää nykyisin pilvestä hallittavan Microsoft Intune -ratkaisun, joka tarjoaa organisaatioiden laiteinfralle kullanarvoista joustavuutta ja näkyvyyttä. Microsoft Intune on kiinteä osa esimerkiksi Microsoft 365 Business Premium/E3- ja E5-sopimuksia. Jos organisaatio on lisensoitu Intunen käyttöön, se voi alkaa hyödyntää ratkaisua välittömästi.

Pilvipalveluna tarjottava Intune mahdollistaa organisaatioille monenlaisia hyötyjä:

  • Intune ei vaadi minkäänlaista paikallista infraa – voit hallita laitteita keskitetysti yhdestä paikasta riippumatta siitä, missä laitteet fyysisesti sijaitsevat.
  • Näkyvyys laitteiden elinkaareen paranee, sillä Intunen avulla voi esimerkiksi asentaa sovelluksia ja toteuttaa ohjelmistopäivityksiä työasemille ja mobiililaitteille.
  • Intune-käyttäjät voivat hyödyntää Windows Autopilotin kaltaisia ratkaisuja, mikä helpottaa ja nopeuttaa laitteiden käyttöönottoa.

Tietoturvan parantamiseksi laitehallinnan kokonaisuutta on mahdollista täydentää Defender for Endpoint ‑tuotteella, joka mahdollistaa laitteiden hyökkäyspinta-alan pienentämisen, haavoittuvuuksien tunnistamisen sekä ympäristön päätelaitteiden turvallisuuden valvonnan. Niin ikään pilvipalveluna tarjottavan Defenderin käyttöönotto on helppoa, eikä investointeja paikalliseen hallintainfraan tarvita lainkaan.

---

Pidin hiljattain tietoturvakollegani Rami Tammisen kanssa webinaarin, jossa keskustelimme laitehallinnan merkityksestä modernille ja turvalliselle työympäristölle sekä siitä, miksi jokaisen organisaation kannattaisi ainakin harkita Microsoft Intunen käyttöönottoa. Kuuntele maksuton webinaaritallenne verkkosivuiltamme!

KUUNTELE WEBINAARI: LAITEHALLINNAN

TILANNEKATSAUKSELLA RAUHALLISET YÖUNET

Pinterest
Innofactor Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Tietoturva

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Microsoft Intune
Microsoft 365
Julkinen pilvi
kyberturvallisuus

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia