Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistorobotiikka tehostaa Hämeen Autovarusteen toimintaa

ReferenssiHämeen Autovaruste Oy:llä oli jo pidempään mietitty ohjelmistorobotiikan hyödyntämistä liiketoiminnassa. Yritys lähti mukaan Autoalan Keskusliiton AKL Kehitysohjelma -hankkeeseen keväällä 2018.

Yhteistyökumppanilta toivottiin apua Hämeen Autovarusteen oman ohjelmistorobotiikkaosaamisen kehittämiseen ja kumppaniksi valittiin Staria. Hämeen Autovarusteen ohjelmistorobotiikan ydintiimin muodostaa neljän hengen ryhmä, joka opiskeli ohjelmistorobotiikkaa verkkokursseilla.

”Ohjelmistorobottien hyödyntäminen perustuu yrityksen liiketoimintaprosessien tuntemiseen ja paras tieto siitä löytyy yrityksen sisältä. Sen vuoksi ohjelmistorobotiikasta saadaan eniten hyötyä, kun yrityksessä on aiheesta omaa osaamista”, sanoo Jaana Järvelä, Hämeen Autovarusteen talouspäällikkö.

Rutiinitöitä robotille


Hämeen Autovaruste työllistää 150 henkilöä ja toimii neljällä paikkakunnalla: Hämeen Auto Jyväskylässä, Avain Vaunu Kuopiossa, Iisalmessa ja Joensuussa. Yrityksellä on Volvon, Renault’n ja Dacian jälleenmyyntiedustus. Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto aloitettiin kartoittamalla taloushallinnon rutiininomaisia prosesseja, joissa ohjelmistorobotiikkaa voidaan hyödyntää.

”Ohjelmistorobotti vie ostolaskuja järjestelmään, tallentaa muistiotositteita, ajaa raportteja, hakee verkosta yritysasiakkaiden verkkolaskutusosoitteita asiakasrekisteriin ja etsii YTJ:stä y-tunnuksia asiakastietoihin sekä merkitsee toiminnan lopettaneet yritykset. Robotti myös hinnoittelee irtorenkaita varaosajärjestelmään”, Järvelä kertoo.

Robotin kouluttaminen ei vaadi koodausosaamista

Ohjelmistorobottia voisi kuvailla virtuaaliseksi työntekijäksi. Se on it-ohjelma, joka käyttää jo olemassa olevia yrityksen järjestelmiä. Ohjelmistorobotille opetetaan haluttu toimenpide mallintamalla työnkulku käyttäen graafista käyttöliittymää eikä perinteisesti tekstimuotoista koodia kirjoittamalla. Starian käyttämä ohjelmistorobotiikka-alusta on UiPath.

”Työntekijän on koulutettava ohjelmistorobotti suorittamaan työtehtävä. Siinä ei vaadita varsinaista koodausosaamista, mutta robotin toimintalogiikan opettelu vaatii aikaa”, Järvelä kertoo.

Robotit voivat myös tehostaa sellaisia tehtäviä, joiden hoitaminen vaatisi kohtuuttoman paljon henkilötyötä. Ohjelmistorobotin avulla voidaan esimerkiksi päivittää asiakasrekisteriä useammin.

RPA-hankkeeseen on suhtauduttu positiivisesti

Hämeen Autovarusteella ohjelmistorobotiikkaa tehdään kokonaisvaltaisena prosessina eikä pyritä ratkaisemaan vain prosessin yksittäistä vaihetta. Ensin selvitetään kaikki prosessin vaiheet ja haastatellaan henkilöitä, jotka työskentelevät osana prosessia.

”Merkittävä asia on ollut se, että tiimi on oppinut käsittelemään prosesseja, kuvaamaan niitä ja hahmottamaan kokonaisuuksia. Prosesseista on myös tullut esiin uusia vaiheita, joita voidaan toteuttaa ohjelmistorobotiikalla”, kuvailee Järvelä.

“Toimittaja oli nappivalinta. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti, aikatauluissa ja budjetissa on pysytty”, Järvelä ja tiimi kehuvat yhteistyötä Starian kanssa.

”Kunnioitan Hämeen Autovarusteen rohkeutta olla edelläkävijä uusien teknologioiden hyödyntämisessä. Tämä on selvästi toiminut muillekin alan toimijoille esimerkkinä, kuinka tunnistettuja haasteita lähdetään ratkomaan ennakkoluulottomasti”, kehuu Matias Tiala, Starian Director RPA & AI.

Ohjelmistorobotiikan avulla pyritään vapauttamaan työntekijöiden aikaa rutiinitöiden hoitamisesta liiketoiminnan tukemiseen. ”Kaiken kaikkiaan hankkeeseen on suhtauduttu oikein positiivisesti. Kun ohjelmistorobotti hoitaa osan rutiinitöistä, työntekijälle jää enemmän aikaa mielekkäämpiin tehtäviin”, Järvelä sanoo.

Suosittelija:

“Merkittävä asia on ollut se, että tiimi on oppinut käsittelemään prosesseja, kuvaamaan niitä ja hahmottamaan kokonaisuuksia. Prosesseista on myös tullut esiin uusia vaiheita, joita voidaan toteuttaa ohjelmistorobotiikalla." "Toimittaja oli nappivalinta. Yhteistyö on sujunut mutkattomasti, aikatauluissa ja budjetissa on pysytty."

Jaana Järvelä / Talouspäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Hämeen Autovaruste Oy
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Matias Tiala

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

UiPath
ohjelmistorobotiikka
robotiikka

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia