Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Monibrändistrategian trendit ja hyödyt vuonna 2024

BloggausYritykset kuten Meta, Coca-Cola ja P&G toimivat eri liiketoimintakategorioissa, mutta niillä on kuitenkin yhteinen ominaisuus: niistä jokainen on suuri, monibrändinen yritys. 

Valmistamisen ketteryyden ja saavutettavuuden lisääntyessä sekä markkinoilletuloaikojen lyhentyessä jatkuvasti uusien jälleenmyyntimallien ansiosta, monibrändistrategia voi olla houkutteleva vaihtoehto, jota kaikkien yritysten kannattaisi tutkia.

Tässä artikkelissa tarkastelemme muutamia monibrändistrategian toteuttamisen etuja sekä nykyisiä trendejä ja sitä, kuinka päästä alkuun. Käydään kuitenkin ensin läpi, mitä tarkoitamme monibrändistrategialla.

  

Monibrändistrategia

Monibrändistrategia tarkoittaa, että yrityksellä on tuoteportfolio, joka koostuu erilaisten brändien tai nimien tuotteista, jotka ovat kaikki saman yrityksen omistuksessa ja hallinnassa. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Nestlellä on yli 2000 brändiä käsittävä monibrändiportfolio, johon kuuluvat muun muassa Nespresso ja KitKat
  • L’Orealin brändiportfolioon kuuluvat brändit kuten Garnier, Maybelline, NYX ja La Roche-Posay
  • Inditexin omistukseen kuuluu Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho ja monia muita brändejä

 

Monibrändistrategian hyödyt

Brändiportfolion monipuolistamiseen tähtäävällä strategialla on monia hyötyjä. Nykyään useat verkkokaupan trendit tekevät tästä lähestymistavasta yhtä aikaa yhä houkuttelevamman sekä myös helpommin toteutettavan.

Eräitä monibrändiliiketoimintamallin päähyötyjä ovat muun muassa seuraavat:

Asiakaskannan kasvu

Useiden brändien käyttö voi auttaa palvelemaan erilaisia asiakastarpeita ja hankkimaan uusia asiakkaita. Ristiin- ja lisämyynnin mahdollisuudet ovat saatavilla eri kohderyhmien, kuten tulotason, iän, mieltymysten ja arvojen mukaisesti. Monibrändistrategioiden avulla yritykset voivat myös palvella ”brändinvaihtajia”, jotka vaihtavat eri brändien välillä, mutta pysyvät asiakkaina.

Johtajuus markkinoilla

Monibrändistrategiaa käyttävät uudet brändit hyötyvät synergiavaikutuksista sekä kustannussäästöistä, sillä ne eivät joudu maksamaan toistuvasti aloituskustannuksia. Mutta mikä tärkeintä, vähempi näkyvyys kilpailijoillesi tekee markkinoiden hallinnasta helpompaa. Mitä enemmän brändejä sinulla on, sitä todennäköisemmin asiakkaat valitsevat sinut. Ja mitä enemmän tuotteita sinulla on, sitä enemmän yrityksesi voi oppia uusia ja parempia tuotantomenetelmiä.

Sisäinen kilpailu, joka edistää kasvua

Yhden brändin dataa ja saatuja havaintoja voidaan käyttää uusien brändien luomiseen. Monibrändistrategia voi luoda tervettä sisäistä kilpailua portfoliosi eri brändien välille sekä lisätä suorituskykyä ja kehitystä. Uusien brändien rakentaminen brändiportfolioosi voi tarkoittaa uusien työntekijöiden palkkaamista, mutta kasvava tiimi kasvattaa myös luovuutta ja auttaa rakentamaan liiketoimintaasi.

Haluaisitko lukea loput monibrändistrategian hyödyistä? Lue koko artikkeli täältä » 

Monibrändistrategian ajankohtaiset trendit

Jatkuvasti muuttuvan digitaalisen kaupankäynnin vuoksi monibrändistrategia kiinnostaa yhä useampia tahoja. Tarkastellaan seuraavaksi muutamia merkittävimpiä näistä tahoista sekä trendejä ja niiden vaikutuksista liiketoimintaasi.

Direct-To-Consumer

D2C:n suosio on vähentänyt useamman kuin yhden brändin lanseeraamisen ja ylläpitämisen kompleksisuutta. Välikäden (eli vähittäismyyjän tai jälleenmyyjän) poistaminen tarkoittaa, että yritykset voivat kokeilla brändäystä ja markkinoilletuloa paljon nopeammin. Itsenäisesti tuotteitaan valmistavien, mainostavien, myyvien ja toimittavien liiketoimintojen määrä kasvaa nopeasti, mikä muuttaa digitaalisen kaupankäynnin maisemaa.

D2C-liiketoimintamalli antaa toimittajille mahdollisuuden tarjota ylivoimaisen kokonaisvaltaisen brändikokemuksen, sillä he säilyttävät koko prosessin hallinnan itsellään. Yritys hallinnoi kaikkea – voittavan tuotteen luomisen, yleisön houkuttelemisen, tuotteen markkinoinnin, tuotteen toimittamisen sekä asiakasviestinnän ja -kokemuksen. Suora vuorovaikutus kuluttajien kanssa antaa D2C-toimittajille mahdollisuuden kerätä asiakasdataa ja käsitellä ongelmia ilman välikäsiä, jotka voivat hidastaa asioita.

Tuotanto, joka on välitöntä tai perustuu tilauksiin

Kiinan nousu voimakkaana valmistajamaana on vauhdittanut verkkokaupan kasvua. Nykyään valmistajan löytäminen on helpompaa kuin koskaan ennen. Tämä tarkoittaa, että vie vähemmän aikaa perustaa brändi alusta alkaen, reagoida trendeihin ja suuntauksiin sekä muuntaa ne fyysisiksi tuotteiksi.

Esimerkiksi muodin alalla oli aiemmin tyypillistä jaotella muotivuosi kevät-, kesä-, syys- ja talvimallistoihin. Nykypäivänä menestyneimmät brändit eivät ainoastaan lanseeraa uusia tuotteita, vaan myös kokonaan uusia brändejä vastauksena uusiin trendeihin ja vaatimuksiin.

Tarkoin määritellyille kapeille yleisöille voidaan kehittää ja skaalata nopeasti yksittäisiä ratkaisuja. Esimerkkinä toimii Amazon, joka luo tuotteita kun jokin kategoria menestyy hyvin, sillä heillä on pääsy kaikkeen dataan hallinnoidessaan monibrändistä kaupankäyntistrategiaansa.

Edistykselliset logistiikka- ja jakelumallit

Jakelu on jatkossakin yksi digitaalisen kaupankäynnin keskeisimmistä osa-alueista. Jälleenmyyntitilan tarve kivijalkamyymälöissä vähenee edelleen, kun brändit luottavat yhä enemmän edistyksellisiin logistiikka- ja jakelujärjestelmiin, jotka säästävät rahaa ja tarjoavat paremman asiakaskokemuksen.

Tehokkuuden lisääntyessä myös tarve pitää suuria määriä tuotteita varastossa vähenee, mikä vähentää entisestään tarvetta fyysiselle jalansijalle. Drop Shippingin ja tekoälypohjaisen tilauksen täyttämisen kaltaiset vaihtoehdot tekevät uusien brändien lanseeraamisesta, testaamisesta ja hienosäätämisestä yhä helpompaa.

Haluaisitko lukea loput monibrändistrategian trendit? Lue koko artikkeli täältä » 

 

Vahvan monibrändistrategian toteuttaminen

Nykypäivänä kuluttaja odottaa sujuvia, saumattomia ja personoituja kokemuksia riippumatta siitä, missä maassa he ovat, mitä kanavia he käyttävät tai mitä brändiportfoliosi tuotetta he ovat ostamassa. Tämä edellyttää, että yritykset hallitsevat asiakkaidensa koko elinkaarta ja valitsevat teknologian, joka kerää kaikki kosketuspisteet ja datan samaan järjestelmään.

Yhtenäiseen verkkokauppakokemukseen panostaminen on monibrändisille liiketoiminnoille parempi ja kestävämpi tie menestykseen, kuin yhden alansa parhaan yksittäisratkaisun käyttäminen jokaiselle brändille. Käypä asiakkaasi sitten fyysisessä myymälässä palauttamassa tuotteen tai selaa verkkosivustoasi keskellä yötä, sinun on vaalittava tätä luottamukseen ja minimoituun riskiin perustuvaa suhdetta – ole heidän kanssaan vuorovaikutuksessa ja pyri mittaamaan kokonaisia asiakaspolkuja.

Me Vaimolla autamme monibrändisiä, monivaluuttaisia ja monikielisiä asiakkaita kuten Pronoviasia, johtavaa morsiuspukujen valmistajaa Barcelonasta. Autoimme heitä uudistamaan kompleksisen ja vanhentuneen B2B-järjestelmänsä ottamalla käyttöön Adobe Commercen (Magento 2) parantamaan käyttäjäkokemusta sekä integroimalla laajan tuoteluettelon M3-ERP-järjestelmän avulla tehokkuuden ja asiakasvuorovaikutuksen parantamiseksi.

Mikäli olet kiinnostunut monibrändistrategian käyttöönotosta, ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin keskustellaan lisää siitä kuinka voimme auttaa sinua viemään verkkokauppaliiketoimintasi uudelle tasolle!

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

d2c
verkkokauppa
Vaimo
monibrändi
monibrändistrategia
TrendIT

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia