Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miksi NetSuite on monen kansainvälisen kasvuyrityksen valinta?

BloggausWoltRelexSwappieSmartly.ioSeriously ja Aiven ovat kansainvälisesti noteerattuja menestystarinoita. Ei ole sattumaa, että juuri kyseiset yritykset ovat onnistuneet raivaamaan tiensä kansainvälisille markkinoille. Tiesitkö, että kaikkia yllä mainittuja menestystarinoita yhdistää maailman suosituin pilvipohjainen ERP-järjestelmä, NetSuite?

Menestymiseen ei olemassa tiettyä oikeaa kaavaa, mutta on kuitenkin olemassa keinoja, joiden avulla pystyt parantamaan yrityksesi mahdollisuuksia menestyä kansainvälisesti. Tässä blogissa asiakkaamme Seriously ja Smartly.io kertovat, miksi NetSuite oli heidän valintansa liiketoiminta-alustaksi ja minkälaisia hyötyjä he ovat ratkaisusta saaneet.

Perusasiat kuntoon

Ovatko yrityksesi back office -funktiot kunnossa? Skaalautuvatko yrityksen nykyiset järjestelmät kasvun aiheuttamiin vaatimuksiin?

Kuten mitä tahansa uutta suunniteltaessa on hyvä ensin varmistaa, että yritys on valmis tuleviin muutoksiin. Suunnitelmat kansainvälistymiseen kannattaa rakentaa pienin saavutettavin askelin pitäen huolta siitä, että yrityksen järjestelmät ja mukautuvuus sopivat ketterään ja kasvavaan toimintamalliin. Kansainvälinen laajentuminen on mahdollista, kun taloudelliset valmiudet on huomioitu, juridiset asiat ovat hallussa ja hyvä kansainvälistymisstrategia laadittuna. Lisäksi on tärkeää sitouttaa ratkaisevissa rooleissa olevat henkilöt kasvun mahdollistamiseen. Vakaalta pohjalta on hyvä ponnistaa eteenpäin.

Harri Poimaa, VP Finance, kertoo taustaa Seriouslyn päätökselle ottaa NetSuite liiketoiminta-alustakseen niin Suomen kuin Yhdysvaltojen yhtiöissä:

Seriously logo

”Tavoitteenamme oli löytää globaali pilvipohjainen alusta, jolla saataisiin lokaalit erillisjärjestelmät korvatuksi yhdellä ja samalla. Meillä oli alussa kolme eri vaihtoehtoa harkittavana, ja niistä valintamme kohdistui NetSuiteen. Sen vahva tunnettuus Yhdysvalloissa vaikutti varmasti asiaan jo lähtökohtaisesti. Tutustuttuamme tarkemmin havaitsimme sen olevan hyvä, skaalautuva järjestelmä, joka palvelee joka puolella missä toimimme ja johon voi lisätä uusia ominaisuuksia. Pikkuhiljaa paikallinen toiminta muuttuu liiketoiminta-alustan käytön myötä yhtenäiseksi globaaliksi

toiminnaksi.”

Skaalautuva järjestelmä toimii nyt ja tulevaisuudessa

Kansainvälistä laajentumista tavoiteltaessa kaikki järjestelmäratkaisut kannattaa tehdä hieman laajempana kuin mitä sen hetkinen tarve on. Siten nopean kasvun hetkellä järjestelmät taipuvat kasvaviin vaatimuksiin. Oikeanlainen skaalautuva toiminnanohjausjärjestelmä auttaa kansainvälisessä kasvussa.

Skaalautuva liiketoiminta-alusta vastaa yrityksen tarpeisiin tänään ja tulevaisuudessa. Järjestelmä takaa ajantasaisen tiedon sekä luotettavan raportoinnin koko konsernille. Tytäryhtiöiden hallinta on helppoa, sillä koko konsernin data on nähtävillä reaaliaikaisesti samasta järjestelmästä. Yrityksen tarpeisiin automatisoitu liiketoiminta-alusta vapauttaa henkilöstön työaikaa, jolloin aikaa jää kasvuun keskittymiseen.

Heidi Strandén, Group Accountant – Group Controller, Smartly.io, kertoo NetSuiten hyödyistä kansainväliselle konsernille:

Smartly logo

“Smartly.io on kansainvälinen kasvuyhtiö. Toimimme useassa eri maassa ja laskutamme 10 eri valuutassa. Olemme käyttäneet NetSuitea muutaman vuoden. Meille on tärkeää, että konsernin yhtiöiden kirjanpidot ovat samassa järjestelmässä ja että järjestelmä palvelee paikallisen maan viranomaisraportoinnin lisäksi konsernimme sisäistä tietotarvetta useampine raportointidimensioineen että myös ulkoista IFRS-raportointia. Arvostamme NetSuitessa mm. valuuttatapahtumien automaattista käsittelyä ja valuuttaerien arvostamista. Puhumattakaan konsernilaskennasta eliminointeineen.”

Luotettava kumppani

Hyppyä tuntemattomaan ei tarvitse tehdä yksin. Osaava kumppani on yrityksesi tukena niin kansainvälistymisen kuin kasvunkin tuomissa haasteissa. Kattavimman tuen tarjoaa kumppani, jolla on kokemusta sekä palvelu- että järjestelmäpuolelta.

Yllä mainittujen yritysten lisäksi Staria on ollut mukana lukuisten kansainvälisesti menestyneiden yritysten matkassa. Starian kansainväliset talouspalvelut on kehitetty tukemaan kansainvälistä kasvua ja palvelu on saatavilla jo 40 maahan. Lisäksi olemme kehittäneet NetSuiten ympärille erilaisia oheisjärjestelmiä, joiden avulla liiketoiminta-alustasta saa irti maksimaalisen hyödyn.

Haluatko syventyä aiheeseen lisää?

New call-to-action

Haastattelimme 10 kasvuyrityksen talouspäättäjää saadaksemme selkeän koosteen heidän kohtaamiin kansainvälisen kasvun vaatimuksiin. Tuomme esiin myös heidän vinkkejään ja eri lähestymistapoja näiden haasteiden voittamiseksi.

Raportissa syvennymme mm. seuraaviin aihealueisiin:

  • kansainvälisten kasvuyritysten suurimmat haasteet
  • keinot haasteiden ratkaisemiseen
  • talouspäättäjien 10 kansainvälistymisen vinkkiä.

Haluatko kuulla aiheesta lisää? Ota yhteyttä ja etsitään ratkaisut liiketoimintanne tarpeiden tukemiseksi.

Kai Kortteinen

Kai Kortteinen

Senior Sales Executive

kai.kortteinen@staria.com

+358 44 7609 432

Miksi NetSuite on monen kansainvälisen kasvuyrityksen valinta?

Pinterest
Staria Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

NetSuite
NetSuite ERP
NetSuite 5-Star Partner
Oracle NetSuite
Cloud-ERP
ERP
Pilvi-ERP
toiminnanohjausjärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia